Inlägg från: nernu |Visa alla inlägg
  • nernu

    Hjälp, vill inte amma mer…

    Barn är olika. Mina ville inte heller ta någon sorts flaska. Jag menar inte att låta hård eller otrevlig men det är lite så det är att ha barn. Att prioritera barnets behov framför sina egna. Det handlar om ett par månader till av ditt liv. Du tar ingen skada av det. 

  • nernu
    Anonym (Amningsnapp) skrev 2022-05-25 10:16:45 följande:

    Skrämmande hur många som skriver att "det ska vara så". Känns som att många hetsar mammor till att amma när vissa uppenbarligen inte mår bra av det.
    Nej, det ska inte vara så. Man ska må bra också, man ska få röra på sig om det får en att må bra. En glad mamma ger också en glad bebis i slutändan.

    Har du frågat om tips på bvc? Ett tips är att gå med i Facebookgruppen "till dig som flaskmatar ditt barn". Där ger folk tips och råd, många som delammar eller har gått från helamning till enbart flaskmatning och har mycket egna erfarenheter om vad som har fungerat för dem. Dessutom har alla en vänlig inställning oavsett om du ammar eller ger flaska! 


    Du får gärna tycka att mamman ska prioritera sig själv. Men påstå inte att det är för barnets bästa att det ska ge upp sin största trygghet för att mamma ska kunna gå ärenden just de här två månaderna. 
  • nernu
    Anonym (Morsan) skrev 2022-05-25 14:13:38 följande:

    vilka två månader? 


    Det är ju inte alltid ?att mamman ska gå ärenden?. Det kan vara ?att mamman håller på att bryta ihop? med om det inte funkar med amningen mentalt eller fysiskt. Mår barnet bättre att ha en mamma som sitter och gråter om dagarna och inte kan sova om nätterna tänker du?


    Ja har du läst ts?
  • nernu
    Tow2Mater skrev 2022-05-27 00:03:18 följande:
    Mamma ber om tips - Hjälp, vill inte amma mer. Så ge henne tips då. Jag säger ge inte upp med flaska, det kanske tar en dag.
    Men du skämtar väl? Tycker du på fullt allvar att det är rimligt att avbryta en fungerande amning och låta barnet svälta tills det tar flaskan för att mamman vill ha lite mer egentid att springa ärenden och träna? Inte konstigt att världen ser ut som den gör. Sjukt. 
  • nernu
    Anonym (Amningsnapp) skrev 2022-05-27 14:52:52 följande:
    Varför skulle barnet svälta tills det tar flaska? Man får prova, böka och lägga ner tid och energi för att få det att fungera. Det finns massor av metoder för att få barnet att ta flaska, TS har provat en del av dem. 

    Finns ingen anledning att fortsätta amma om man inte vill, men det tar inte en dag att sluta amma. Tror du att man svälter barnet för att man slutar amma så har du fel. Det är rimligt att avsluta en fungerande amning om man själv inte VILL amma. 

    Dessutom slutat alla barn amma förr eller senare, svälter dem barnen också?

    I det här fallet har ts ansträngt sig mycket för att få barnet att ta flaska och det funkar inte. Och ja personen jag svarade ansåg tydligen att det var en bra Ide att låta barnet svälta en dag för då kommer det ta flaskan. Det anser jag är sjukt. 


    nej för det normala är att amma eller ge ersättning och introducera mat i barnets takt. 

Svar på tråden Hjälp, vill inte amma mer…