• Anonym (Morsa­n)
    Ons 25 maj 10:36
    34176 visningar
    81 svar
    Inlägg från Anonym (Morsan) Visa alla inlägg
    81
    34176

    Hjälp, vill inte amma mer…

    Anonym (Amningsnapp) skrev 2022-05-25 10:16:45 följande:

    Skrämmande hur många som skriver att "det ska vara så". Känns som att många hetsar mammor till att amma när vissa uppenbarligen inte mår bra av det.
    Nej, det ska inte vara så. Man ska må bra också, man ska få röra på sig om det får en att må bra. En glad mamma ger också en glad bebis i slutändan.

    Har du frågat om tips på bvc? Ett tips är att gå med i Facebookgruppen "till dig som flaskmatar ditt barn". Där ger folk tips och råd, många som delammar eller har gått från helamning till enbart flaskmatning och har mycket egna erfarenheter om vad som har fungerat för dem. Dessutom har alla en vänlig inställning oavsett om du ammar eller ger flaska! 


    Håller med. En trasig mamma hjälper ingen. Amning är jättebra men får det delar av familjen att haverera finns det andra jättebra lösningar nu med, år 2022.

    Sen är det ju dock så TS att låst är du oavsett, mer än innan. Och brösten kanske mkt väl blir olika. Jag är också nere på pregravidvikt men brösten är större och en hel del hängigare så jag kan inte ha samma kläder och att gå BH-lös går inte. Men min kropp har ändå fixat ett helt nytt liv vilket jag berömmer den för, även om jag måste ha en stabilare sport-BH i framtiden.
  • Anonym (Morsa­n)
    Ons 25 maj 10:49
    #10
    Anonym (inte vad du vill höra) skrev 2022-05-25 10:44:16 följande:
    Frågan är väl hur man tolkar att inte må bra. Att man inte är 100% bekväm med sin kropp eller att man känner sig låst när man har en nyfödd baby är i mångas ögon helt normalt. 

    Sedan om man är "trasig" som beskrivs i inlägget ovanför detta så är det på en annan nivå tycker jag. Om man gråter eller har ont eller har mer allvarliga problem så är det självklart att man söker hjälp oavsett om man är mamma eller inte. 
    Det är ju dock vanligt att bli skammad om man inte orkar/kan amma. Hade själv problem med det rent fysiskt och från BVC fick jag stöd men huj vad vissa mammor försökte få mig att känna mig kass som inte kunde helamma. Välmenande råd som verkligen inte var välmenande utan med undertonen att ?jag kunde och kan du inte är du en sämre mamma?. Pumpade och delammade i 7,5-8 mån tills maten blev mer intressant men mitt psyke och kropp tog en del stryk av det då kan jag säga. Nu gjorde jag det för att jag verkligen ville ge mitt barn så mkt bröstmjölk jag bara kunde producera, men den mentala biten hur snett folk såg på mig när jag gav barnet en ersättningsflaska ibland var inte kul.
  • Anonym (Morsa­n)
    Ons 25 maj 14:13
    #14
    nernu skrev 2022-05-25 13:43:32 följande:
    Du får gärna tycka att mamman ska prioritera sig själv. Men påstå inte att det är för barnets bästa att det ska ge upp sin största trygghet för att mamma ska kunna gå ärenden just de här två månaderna. 

    vilka två månader? 


    Det är ju inte alltid ?att mamman ska gå ärenden?. Det kan vara ?att mamman håller på att bryta ihop? med om det inte funkar med amningen mentalt eller fysiskt. Mår barnet bättre att ha en mamma som sitter och gråter om dagarna och inte kan sova om nätterna tänker du?

  • Anonym (Morsa­n)
    Ons 25 maj 17:50
    #18
    Anonym (What) skrev 2022-05-25 17:19:49 följande:

    Men snälla, sätt dina egna egoistiska behov åt sidan i några månader och gör det bästa för ditt barn. Det är så man gör när man är förälder. Det handlar knappast om psykisk ohälsa som vissa vill få det till. "Glad mamma = glad bebis" är ett bara motto som själviska föräldrar försöker trösta sig med när de inte vill ta sitt ansvar.

    Amma i bärsele/-sjal och träna hemma med bebisen som vikt, man får anpassa sig lite. Det kommer en tid när du kan ha fri egentid, men inte när bebisen är nyfödd...


    Haha. Kom igen när du bar ett barn som vägrar amma, illvrålar konstant. Vägrar sele. Vägrar sjal. Skeiker sig tomatröd när du försöker. Du har gjort kejsarsnitt och kan knappt röra dig. Men visst. Flaska då är nog bara ego. 


    Eller de som får amningsdepression. Säkert egentligen  bara egoism.

    Blir så less av alla som dig som drar alla över en kam. 

  • Anonym (Morsa­n)
    Ons 25 maj 18:02
    #20
    Anonym (S) skrev 2022-05-25 17:57:33 följande:
    Men varför tar DU illa upp? Personen skriver ju till ts och utgår från hennes situation, att du haft ett barn som vägrat amma är liksom inte relevant, ts bebis vill ju amma. 
    Därför att personen jag citerade inte skrev bara till TS utan generellt.
  • Anonym (Morsa­n)
    Ons 25 maj 18:17
    #23
    Anonym (Amningsnapp) skrev 2022-05-25 18:11:14 följande:
    En mamma ska kunna åka till affären ensam, gå en promenad då och då utan att känna stress. Egentid kallas det, men du kanske är en sån hönsmamma som inte lämnar bort ditt barn ens till din man för att åka till affären ensam?
    Bebisens största trygghet är inte enbart bröstet/mamman. Det går att byta ut mot en napp, eller flaska för mat.

    Jag hoppas förövrigt att du kommer på ett knep TS, kan vara värt att prova amningsnapp och fasa in flaska därefter. Men har hört att vissa bebisar är för smarta för amningsnappen.

    En mamma behöver kunna andas. En mamma som är full av hormoner, och där avlastningen kanske just är en promenad eller en timme sömn, men inte får det, kommer inte vara den bästa mamman hon kan. Om allt flyter och barnet ammar och sen sover sött några h så mamman kan andas - absolut, så är ju amningen oproblematiskt. Men så är det verkligen långt från alltid. 


    TS kanske kunde delamma om hon bara fick den luft hon behövde. Inte skammas.

  • Anonym (Morsa­n)
    Ons 25 maj 20:40
    #34
    Anonym (What) skrev 2022-05-25 19:14:28 följande:
    Anonym (Morsan) skrev 2022-05-25 18:02:53 följande:
    Därför att personen jag citerade inte skrev bara till TS utan generellt.
    Alltså va? Hur var mitt inlägg till flaskmatande mammor generellt? Jag skrev mycket specifikt till just TS resonemang, som inte har några förmildrande omständigheter. Hur läser du egentligen?

    Problemet är inte ens flaskmatning, utan att amningen fungerar och flaskmatning inte gör det - men TS vill lämna bebisen hungrig och skrikandes med någon annan för att få egentid från sin nyfödda bebis. Hur är det jämförbart med en snittad mamma eller en bebis som vägrar bröstet? Jösses. Har själv behövt ge kompletterande ersättning när bröstmjölken inte räckte till i perioder, dvs för att bebisen behövde få mat och inte för att jag valde att sätta barn till världen och inte ens orka uppfylla dess grundläggande behov efter någon månad.

    "Blir less på sådana som dig som drar alla över en kam." Pff.

    Hur menar du att följande bara är riktat till TS:

    ? Glad mamma = glad bebis" är ett bara motto som själviska föräldrar försöker trösta sig med när de inte vill ta sitt ansvar.?    Är det det ber jag om ursäkt som missförstått, är fortfarande slutkörd efter att ha helt kört mig in i väggen med att pumpa och amma dygnet runt i nästan 8 mån, ändå komplettera med ersättning - och få sneda blickar av folk av det. Så ämnet är triggande.
  • Anonym (Morsa­n)
    Ons 25 maj 20:41
    #35
    Anonym (H) skrev 2022-05-25 19:48:21 följande:
    Det tycker du, men inte jag. Jag anser att amning är en väldigt stor del av barnets behov, OM det fungerar. Jag tycker att offra några månader till fast man inte hinner träna i den utsträckning man skulle önska, är helt rimligt
    Så de bebisar som inte får till amningen får alltså inte sina behov uppfyllda alls enligt dig?
  • Anonym (Morsa­n)
    Ons 25 maj 22:17
    #41
    Anonym (What) skrev 2022-05-25 21:37:57 följande:
    Det citatet används ofta för att motivera att mammor väljer sina egna behov före barnets, som tidigt i denna tråd. Det finns väl inga barn som tackar sina föräldrar för att de förverkligat sig själva under småbarnsåren, när barnet bara ville ha en närvarande förälder, t ex. Glad mamma = glad bebis är helt enkelt inte sant.

    Du vänder ju ut och in på dig själv för att göra det bästa för ditt barn, det är mer än nog, och inte alls att förväxla med vad TS gör/vill göra. De som pumpar får ju nackdelarna med amning och flaskmatning samtidigt, men ingen av fördelarna, av mig får man stående ovationer för att man orkar.
    Jag förstår. För mig är jag mest well, hade jag fått mindre sneda blickar och ord hadejag varit en gladare mamma som kanske kunnat ge än mer.

    Och ett ärligt menat tack. Har pumpat, försökt amma, kokat flaskor och släpat pumpar i väskor i bil för att stoppa på parkeringar, pumpa och sjunga för bebis samtidigt för att sen kunna ge en flaska mjölk på resa när vi är ute. I månad efter månad. Kroppen och huvudet är enormt slitna men jag ville verkligen försöka gr så mkt bröstmjölk jag kunnat även om det varvats med ersättning. Så jag är nog mest rätt skör allmänt.
Svar på tråden Hjälp, vill inte amma mer…
Logga in
Bli medlem