Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
 • Glinda från Oz

  Lägga blöjan

  Det gör alltid lika ont i mig när man tar ett så gammalt barn och fråntar barnet sin kultur, språk och trygghet. Många adopterade har trauman och får psykiskt ohälsa i vuxen ålder pågrund av det. Jag förstår inte hur det kan vara lagligt, all annan människohandel är förbjuden.

  Blöjan är det minsta problemet. Ni måste hitta en terapeut som kan barnets modersmål. Börja med att kontakta BUP. Att barnet inte pratar är mycket oroande. Det kan finnas diagnoser i bakgrunden som behöver utredas, PTSD eller något annat. Ni borde också satsa på att lära er grunderna i barnets språk. Strunta i blöjan, det är inte viktigt just nu. Barnet är helt uppenbart inte redo. 

 • Glinda från Oz

  Att ni har längtat efter honom i flera år, jobbar på anknytning mm ändrat inte på det faktum att ni har berövat honom hans kultur, språk och trygghet. Adoptionen är för er skull inte barnets. Det handlar i grund och botten om att vi i rika länder anser oss ha rätt att köpa fattiga människors barn. Att våra egna känslor och barnlängtan står över allt annat, att människohandel är helt okej bara man vill tillräckligt mycket. Ni har inte ens brytt er om att lära er hans språk. De flesta adoptiv?föräldrar? byter till och med namn på barnet. 


  Han är traumatiserad man ni verkar inte förstå det. Ni måste kontakta BUP och inte försöka vänja honom av med blöja på egen hand det kan gå väldigt fel när barnet är i ett så utsatt läge. Att han inte pratar är en kraftfull reaktion på traumat han varit med om. 

 • Glinda från Oz
  Lantlollan82 skrev 2022-05-29 16:18:13 följande:

  Jag fattar inte hur jag ska svara på enskilda frågor här i tråden. 

  Vi samarbetar med BVC så här långt, vi har försökt bli av med blöjan sedan mitt inlägg typ så det var framförallt min frustration som behövde ut. Och jag uppskattar lite tips från er som har erfarenhet. 

  Är det någon som svarat här som har egna barn som är adopterade eller barn som har haft svårigheter/utmaningar med att sluta med blöja så lyssnar jag men kommentarer kring adoption i allmänhet och om det är positivt eller inte lämnar jag därhän nu. 


  Det handlar inte bara om i allmänhet utan hur det är för just ?DITT? barn. Barnet DU tar hand om är traumatiserad, DITT barn är berövad sin, språk, kultur och sammanhang. DU har bidragit till det. Det handlar om DIG och ER situation. 


  BVC är inte samma sak som BUP. Ditt barn behöver en terapeut och en psykiatriker. Specialister på psykiatri hel enkelt. BVC besitter inte den kunskapen överhuvudtaget. Du ska inte satsa på blöjan i första hand utan hur barnet mår, det är viktigare. 

Svar på tråden Lägga blöjan