Inlägg från: Anonym (Adopterad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Adopterad)

    Lägga blöjan

    Anonym (Olika faser) skrev 2022-05-27 09:15:46 följande:

    Alltså, att sluta med blöja under sommaren är inte det lättaste, eftersom det går så smidigt att misslyckas.

    Jag tänker att man absolut kan göra ett försök efter 5 månader, men att det gäller att välja sina strider när det kommer till barn. Att ha massa olyckor ingår i att bli blöjfri, men det är inte anmärkningsvärt att ett barn som inte talar och där mycket är nytt, faktiskt inte förmår fixa att hålla sig, eller ens förstå.

    En fyraårig pojke, helt utan några funktionsnedsättningar, eller trauman är dags att börja träna och sen söka stöd ... Men som Huala igen påpekar är 5 månader väldigt kort tid att hinna landa för ett adopterat barn. Er son har ju så mycket som fungerar helt annorlunda och då är kanske kravet att vara blöjfri tämligen hårt.


    Ett barn som adopterats från ett land till ett annat vid fyra års ålder är traumatiserat. Punkt. 
    Kontakta BUP, samt undersök var det finns spetskompetens på adoption omedelbart. Det är inte heller. Barnet har tappat sitt språk utan att ha tillägnat sig adoptivspråket. Det indikerar att det finns behov av spetskompetens. 
  • Anonym (Adopterad)

    Det sista i mitt inlägg riktade sig till TS - en nyadopterad fyraåring som tappat sitt språk utan att ha tillägnat sig adoptivspråket behöver hjålp. Alla adopterade bär på minst ett separationstrauma. Prioritera rätt och fokusera inte på blöjan. 

Svar på tråden Lägga blöjan