Inlägg från: Billie38 |Visa alla inlägg
  • Billie38

    Köttätande män i familjen? Att inte äta det man mår bra av

    Precis som det mesta i hemmet får man kompromissa.
    Vill du helt utesluta kött från din kost så får de andra anpassa sig ibland och kanske ibland laga sin egen mat.
    När det är biff på menyn så kan du kanske äta en snabblagad soppa eller sallad. När det är tackos så kanske ni kan byta ut köttet till kyckling eller skaldjur och att du äter med mer sallad? Thaimat blir väl de flesta mätta på, annars så kanske dela maten i 2 grytor med kött i ena o vegetariskt i andra, med ris till borde de bli mötta.

    Det låter mer som du vill att de ska tänka på miljön i sin matkonsumtion än att ni ska hitta en lösning för ert hushåll?
    Jag kan/vill inte alltid äta samma som barnen, men då lagar jag 2 varianter av det som står på menyn eller 2 olika maträtter. Det tar inte så mkt extra tid då jag ändå lagar mat och så får vi alla rester till dagen efter.

  • Billie38
    vanja1 skrev 2022-06-06 23:39:13 följande:

    någon som lyckats laga veg som killarna accepterar? 


    Pasta med pesto, vego bolognese, vegetarisk lasagne, varma mackor, halloumi, lax med potatis osv klagar aldrig mina barn över.

    Fattar faktiskt inte, har du helt plötsligt blivit fullblodad vegetarian och försöker få dom att haka på nu? Tänker att om intresset funnits där hos dig tidigare borde de väl ha vuxit upp med en mer blandad kost och vara vana med ett par vego rätter och mycket grönt och inte så negativa över sådant.
Svar på tråden Köttätande män i familjen? Att inte äta det man mår bra av