• Dzala

    Får 7 åringar garanterad plats bredvid förälder på flyg?

    Kommer resa inrikes med Norweigan nu i juni. Vi är två vuxna Och två barn,bägge 7 år. Resan dit förbokade vi plats men ej på resan hem.
    Får man plats bredvid sitt barn ändå? Vart vi vuxna hamnar spelar ju ingen roll bara vi får sitta bredvid respektive barn. 

  • Svar på tråden Får 7 åringar garanterad plats bredvid förälder på flyg?
  • sacredheart

    Kan inte svara om det finns någon garanti men alla gånger vi har åkt obokat så har åtminstone en av oss fått sitta med barnen. 
    Annars kanske någon vänlig själ kan tänka sig att byta...

  • Spucks

    Det beror helt på flygbolaget, så du borde kolla på deras hemsida. Men vad jag vet sittar barnen under ungefär 12 år alltid bredvid en vuxen de bokades på flyget med, på de flesta flygbolag.
    Om inte, kan ni ju byta p
    å flygplanet. Ingen någorlunda vettig resenär kommer att vägra att byta med er i ett sånt fall ... speciellt inte den som annars sitter bredvid det ensamma barnet, för de blir då nog orolig att barnet gnäller ;)

  • Spucks
    Dzala skrev 2022-06-16 12:54:19 följande:

    Konstigt nog så står det ingenstans på norweigans hemsida ????


    Det står: "Om du vill välja en specifik sittplats eller om du vill sitta tillsammans med någon i en annan bokning rekommenderar vi att du gör en platsreservation online " (www.norwegian.com/se/reseinformation/ombord/platsreservation/)

    Så det låter väl som att folk inom samma bokning automatisk sitter tillsammans.
  • Alexi

    Jag tänker att de gärna vill att folk ska betala extra för speciella platser, alltså skriver de inte att ni är garanterade platser ihop. Men vilken idiot på ett flygbolag skulle inte sätta barn ihop med minst en förälder...? 

Svar på tråden Får 7 åringar garanterad plats bredvid förälder på flyg?