• Anonym (...)
    Wed 15 Jun 2022 16:26
    24065 visningar
    404 svar
    -3 +5
    404
    24065

    Jo jag skiter i dina barn!

    Bara för att förtydliga för FL mobben.


    De flesta bryr sig inte om ? bonusbarn?. De har redan föräldrar så varför förväntar ni er alltid att andra ska axla något som helst ansvar eller göra uppoffringar för era ouppfostrade söndercurlade ungar?


    Gör DITT jobb och sluta ställ krav på andra!

  • Svar på tråden Jo jag skiter i dina barn!
  • Anonym (...) Trådstartaren
    Wed 15 Jun 2022 16:42
    #5
    -3
    Anonym (Fi) skrev 2022-06-15 16:29:30 följande:

    Tänker att det är fine, men flytta få inte ihop med föräldern, för att sen tycka att det är helt ok att frysa ut barnet i sitt eget hem, eller förvänta dig att du ska komma först. 


    Vad har du med att göra vem jag flyttar ihop med? 


    Där kom det igen. Krav! Bara för att jag bor med någon som har barn betyder inte det att du kan dumpa över ditt föräldraansvar!

  • Anonym (...) Trådstartaren
    Wed 15 Jun 2022 16:44
    #6
    Anonym (särbo) skrev 2022-06-15 16:31:19 följande:
    Du har förstås ingen juridisk skyldighet att ta hand om någon annans barn. Däremot hoppas jag att du aldrig flyttar ihop med någon som har barn, för barn ska inte behöva leva med någon som har din inställning.
    Vad är det som gör ?bonusbarn? så speciella att de ska ha fler än två föräldrar?
  • Anonym (...) Trådstartaren
    Thu 16 Jun 2022 23:56
    #36
    -3 +1

    Och som väntat blir FLmobben helt galna över att det finns vuxna som inte vill hjälpa till att curla sönder deras ungar.

  • Anonym (...) Trådstartaren
    Fri 17 Jun 2022 07:44
    #42
    -2
    Anonym (styvförälder) skrev 2022-06-17 06:47:51 följande:
    Är det fb mobben som lämpar över sina söndercurlade ungar på dig?
    Är det inte partnern?

    Varför tar du ut din ilska på folk som inte har med din familj att göra eller andras eller? Är det inte partnern som gör det?

    Återigen varför tar du inte ut din ilska på den som gör som du inte vill och inte på andra som inte har med din familj att göra.

    Bryr du dig alltså mer om vad okända personer på nätet har för åsikter och tycker att det är deras fel hur ni har det i er familj?

    Om man tycker att partnern gör fel som lämpar över ansvar på en som man inte vill ha och tycker att ens partner har söndercurlade barn och man skiter i partnerns barn är det väl ett problem mellan en själv och ens partner.
    Ingen annan har del i det, inte en Fl mobben som du kallar folk på FL.
    Man kan bli förälskad i någon men tycker man att den är en usel förälder är det ju ändå partnern man då får ta med.

    Du får säga till partnern, du är en usel förälder som har söndercurlade barn som jag skiter i och inte vill att du axlar något ansvar över på mig.
    Det spelar ingen roll om du att du säger det till folk på ett diskussionsforum och lägger skulden på andra.

    Bara du och din partner om du är missnöjd om hur partnern gör kan ändra det.
    Spelar ju ingen som helst roll vad andra tycker om hur ni ska göra.

    Man får helt enkelt säga vad man känner, vill inte sen partnern ändra sig utan vill att du ska ta hand om barnen får du tänka om, partnern kanske heller inte vill fortsätta om du skiter i hans barn, men det får ni ju då diskutera.
    Barnen försvinner ju inte om dom inte snart är vuxna.

    Vad tycker du själv kan göras om man inte trivs och tycker som om partners barn?

    Sitta och spy galla över det på nätet eller ta det med partnern.
    Eller är det inte just partnern som är "skyldig" till situationen?

    Du får det att låta som du får ta hand om några andra barn, att någon mobb blir arga för att du inte vill ta hand om andras barn, som sagt det är väl inga andra som lämpar över barnen på dig, det är din partner.
    Varför bli arg på andra än partnern då?

    Är det en "mobb" på nätet eller din partner som "skyldig" till situationen i familjen och kan göra något åt det?

    Skulle partnern inte "lämpa över" barnen på dig om folk tyckte annorlunda på FL?

    Har aldrig förstått det där med att det är andras fel och vad andra tycker.
    Det är du och din partner som bestämmer hur ni ska ha det i er familj, är man missnöjd tar man det med sin partner. Vad folk tycker på ett forum är ju helt oviktigt för andras familjeliv.
    Eller tror du att så många partners med barn som lämpar över sina barn på nya partnern läser här? 
    Är det dom du vänder dig till?
    För vad jag läser oftast här är kvinnor som är missnöjda över att deras nya man lämpar över barnen på dom, inte lika ofta det motsatta.
    Det är väl för att det ändå är mest kvinnor på detta forum.

    Men är det du hoppas på att många främst då pappor (eftersom det är flest kvinnor som skriver om det här) ska läsa och förstå att dom inte ska lämna över ansvar på nya kvinnan?
    Tror du att det är många pappor här som läser det?

    Vem är det du riktar din kritik mot? random folk på nätet eller partnern som du är missnöjd med?

    För att få en förändring är bättre att göra det mot partnern, lite om man är arg på andra.

    Du verkar som sagt mer arg på en "mobb" på nätet än på den partnern som gör som du inte vill. Vänd dig till partnern för en förändring och ta ut ilskan på rätt person.
    Först blir ni tokiga och vill ni bestämma vem jag ska flytta ihop med och nu vad jag får diskutera i ett diskussionsforum..
    Varför tar alltid FLmobben ut sin ilska på alla som inte vill ta ansvar för andras bortskämda ungar?
  • Anonym (...) Trådstartaren
    Sat 18 Jun 2022 10:52
    #62
    -1
    Anonym (Just det) skrev 2022-06-17 08:01:23 följande:
    Gör inte misstaget att tro att det bara gäller din tråd. Eller ens olika ämnen/moral eller etiska frågeställningar.

    FL-mobben tar ut sin frustration på allt och alla. Dom är bittra och FL är deras ventil för deras egen personligt upplagrade irritation över livet i allmänhet. Så istället för att ta tag i sitt liv, sitter dom kvar i soffan och vädrar ut sin bitterhet här.
    Ja men det verkar krylla av bittra biomorsor. De blir helt skogstokiga av tanken att deras ex nya inte tänker vara betjänter åt deras avkomma.
  • Anonym (...) Trådstartaren
    Sat 18 Jun 2022 10:57
    #63
    +1
    Anonym (Mman) skrev 2022-06-18 09:41:27 följande:

    Myyycket bitterhet i tråden. 
    Väljer man en partner som har hemmaboende barn så väljer man även barnen, har stött på allt för många kvinnor som visar en helt ogrundad avundsjuka och nästan maniskt förakt för barnet och mannen om denne inte gör som kvinnan vill. 

    Tyvärr är vissa män så svaga att de i ett sådant läge prioriterar bort barnet. Skam är vad det är. 


    Det är betydligt vanligare att bekväma män först dumpar allt ansvar för sina barn på biomamman och sedan på sin nya. Många korkade bonusmammor som slagit knut på sig själva och tagit på sig allt. Tur att man inte är en av dem.
  • Anonym (...) Trådstartaren
    Sat 18 Jun 2022 11:02
    #65
    -1
    Anonym (C) skrev 2022-06-18 10:42:19 följande:

    Har man sådana problem med om en partner har barn sedan innan är väl ändå det rimligaste att välja bort en sådan partner? Eller åtminstone välja att leva som särbo tills barnen är utflugna. Bor man ihop blir det ju automatiskt ett större ansvar, inte för att man ska behöva ta ett föräldraansvar utan ett vuxenansvar och bete sig med respekt och som en vuxen för de barn som då faktiskt ingår i familjen.

    Jag förstår inte varför man väljer en partner med barn om man verkligen inte vill vara delaktig? Att hävda att man inte kan hjälpa vem man blir kär i är bara omoget, man väljer kanske inte vem man blir kär i men man väljer vem man startar ett förhållande med.

    Jag är själv ensamstående med barn, har en partner utan barn, vi lever som särbo vilket fungerar bra. Jag har inga som helst krav på honom när det gäller mina barn, annat än att han bemöter dem vuxet och med respekt när han träffar dem. Skulle han däremot flytta in här skulle ju situationen bli väldigt annorlunda, mer press på honom, även om jag inte skulle förvänta mig att han tar något föräldraansvar så tycker jag att som en vuxen som bor med barn så har man ett ansvar att också bete sig som det. Barnen ska känna sig välkomna, hemma och sedda när de är hos mig, även av honom. Skulle han flytta ihop med oss gör han själv valet att acceptera det och acceptera att de kommer först, med det inte sagt att barnen får som de vill men deras behov är prio, passar det inte så är det bättre att låta bli. Han behöver inte älska dem, han behöver inte ta något ansvar för att de städar sina rum, gör sina läxor eller hämta dem på fritids när han slutar tidigare än mig mm, men han behöver bemöta dem vuxet och med respekt.

    Min upplevelse är att många bonusföräldrar tar på sig för mycket i början, blir missnöjda efter ett tag när det blir jobbigt. Visst förstår jag att det kan vara lätt hänt, men då kanske man behöver kommunicera detta med partnern så denne förstår utan att anklaga. Man kunde ju sagt nej ifrån början då, gjorde man inte det kan man heller inte förvänta sig att föräldern kan läsa ens tankar, eller ska förstå att det inte är så man vill ha det. Dock känns det som att det mest är kvinnor som man hör om dessa problem ifrån. Jag skulle vilja höra fler bonuspappor dela med sig av sina problem? Är problemen av samma karaktär där, eller ser det annorlunda ut? 


    Jag har inga problem. Det överlåter jag dit det hör hemma. Hos bioföräldrarna. De enda som har problem med det är den bittra FLmobben.
  • Anonym (...) Trådstartaren
    Sat 18 Jun 2022 11:05
    #66
    -1
    Ess skrev 2022-06-17 08:06:30 följande:
    Det vet du väl att på fl har särkullarna alltid den centrala rollen, och alla andra ska buga för dem och låta deras vilja styra allt. Det spelar heller ingen roll om de är tre år eller trettio, de är navet i allas liv och de ska alltid komma först.
    Precis och det blev som vanligt tydligt. Jag får inte bo ihop med deras bortskämda avkommor om jag inte behagar finna mig i det.
  • Anonym (...) Trådstartaren
    Sat 18 Jun 2022 13:59
    #70
    Anonym (Mman) skrev 2022-06-18 13:04:17 följande:
    Du kan inbilla dig precis vad du vill, vad du tror och tycker är vanligt är irrelevant.
    Eller så inbillar man sig att ens praktiska upplägg att dumpa sina barn på närmaste kvinna är bra föräldraskap.
Svar på tråden Jo jag skiter i dina barn!