Inlägg från: Anonym (abc) |Visa alla inlägg
  • Anonym (abc)

    Sömnproblem

    Jag har problem att somna om jag låter tankarna snurra och blir stressad över att klockan är mycket och jag får för lite sömn. Jag tror att min metod är tvärtemot vad både läkare och "alla" säger men det funkar för mig.

    Det första jag gör är att jag lägger mig 9-10 timmar innan jag behöver gå upp (har kommit fram till att 7 timmars sömn är vad min kropp behöver). Då tar jag bort stressen över att behöva somna för att vara utvilad till morgondagen. Detta då de där 2-3 timmarna extra i sängen också hjälper till i den totala vilan och kan kompensera för minskade sovtimmar. 

    Nästa sak jag gör är att jag lägger mig och kollar på film eller någon serie (på mobilen, tvärtemot alla regler). Ingenting spännande eller som jag tycker är för bra utan något som är tillräckligt bra för att stoppa tankarna för att snurra runt, men inte tillräckligt bra för att leva mig in i och hålla mig vaken av engagemanget.

    Sedan när jag känner att jag börjar vilja blunda lite så slår jag på någon dokumentär på radion istället. Förberett sedan innan så jag inte blir pigg av fumlandet på telefonen. Har aldrig hört mer än 10 minuter på vald dokumentär innqn jag somnar så tar typ en vecka qtt ta mig igenom en enda.

    I en annan sömntråd så läste jag någon som hade gått igenom ett "tufft sömnprogram" vilket kändes riktigt jobbigt men spontant väldigt bra och som jag absolut hade testat om jag inte redan hittat min metod. Om du har tur så kommer hen kanske in i den här tråden och beskriver igen (eller om du kan lyckas hitta den genom att söka fram den).

  • Anonym (abc)

    Tillägg till det där med serietittandet och radiolyssnandet är att det gör att mina egna snurrande tankar hålls borta och fylls av banalt pratande av andra istället. Om jag stänger av så är det som att hjärnan pingar till och fyölsav kaotiska tankar som gör mig superpigg.  

    Har haft sömnproblem hela livet av att tankarna håller mig vaken men nu, tack vare ovan metoder att hålla de borta, så är jag snarare den som alltid lyckas somna och sällan ligger och grubblar.

Svar på tråden Sömnproblem