Inlägg från: Hyllemor |Visa alla inlägg
  • Hyllemor

    Barnskötare/elevassistent

    Jag föreslår att du validerar barn- och fritidsprogrammets praktiska kurser. Det gjorde jag. Jag tentade av ämne för ämne utan att plugga och sedan hade jag några veckors praktik ovanpå det. Sammanlagt tog valideringen inklusive praktik 5 veckor.


    Med tanke på din utbildning behöver du knappast plugga någonting innan du tentar. Kolla igenom kurslitteraturen om du är osäker på om du kan allt, men troligen så går det lika snabbt och lätt för dig som det gjorde för mig.

  • Hyllemor
    Jordgubb90 skrev 2022-06-30 22:46:20 följande:
    Hur gör jag detta rent praktiskt menar du? 
    Ring till kommunen och fråga om det finns möjlighet att validera barn- och fritidsprogrammets kurser. I min kommun kan man göra det en gång per år. Ofta gör man det för att slippa läsa hela barn- och fritidsprogrammet och tentar av de kurser som man känner sig säker på. I min grupp var det jag och en till som tentade av samtliga kurser och så hade vi praktik ovanpå det. Jag tror att praktiken varierar utifrån hur mycket erfarenhet man har. Jag hade jobbat i 7 år innan jag validerade så jag hade bara praktik ett par veckor eller så.
  • Hyllemor

    När jag var färdig så fick jag ett samlat betygsdokument på de kurser jag hade läst, så när jag har sökt jobb har jag  enbart använt mig av det. Det är ändå ingen som bryr sig om det "riktiga" gymnasiebetyget.

Svar på tråden Barnskötare/elevassistent