• babyba

    Hatar min & min sambos relation

    Jag och min sambo har sedan vi fått barn (och även under graviditeten) börjat bråka något så enormt,vi säger så elaka saker när vi bråkar och detta är något som kommit efter vi fick våran son som nu är 3 mån,jag hatar min sambo ibland till och med.Tänker ofta att jag vill separera och tänder knappt alls på honom längre,gör inget sexuellt med honom pga detta trots att han är på mig(jag är inte rädd för vad konsekvensen blir av detta,tänker inte göra något jag inte vill)och enligt mig har våra bråk passerat gränsen för vad som är okej Och vi har ingen respekt för varandra alls.

    Jag tar i princip alla nätterna pga jag vaknar oavsett,han tar nattblöjan och matning på helgnätterna men jag måste väcka honom ,så jag känner i princip att jag kan ta det själv istället för att hålla koll på att han vaknar.På vardagarna tar han bebisen en timme eller två efter jobbet utspritt under kvällen(bebis somnar 23).Han har erkänt att han har mer egentid än mig.
    Tänker varje dag på hur skönt det skulle vara att bo själv,slippa tjaffs,slippa städa efter någon annan,slippa påminna och tjata.

    Kan det bli bättre med tiden eller är det kört ?

  • Svar på tråden Hatar min & min sambos relation
  • babyba
    Anonym (Ge det en chans) skrev 2022-06-23 06:36:53 följande:

    Be om samtalshjälp via mvc. Ni är mitt i en av de absolut största förändringarna i livet och det tar tid att hitta balansen igen. 


    Be om hjälp nu snabbt så att ni inte fastnar riktigt hårt i hjulspår ni inte vill vara kvar i. Nu är ert barn dessutom i en ålder där hen kan tas med till terapin (om ni har svårt att få barnvakt), så passa på. 


    När ska pappan vara föräldraledig? Hur länge ska han vara hemna? Har han gått ner något i arbetstid? Att han snabbt blir mer delaktig i barnets liv måste få hög prioritet. Lämna honom ensam med bebisen ett tag varje dag. Oavsett hur det går med er vuxna relation är det viktigt att han börjar knyta an till ert barn. Det kan vara svårt för den förälder som inte ammar. Med tanke på hur er vuxna relation ser ut är det extra viktigt att pappan får en stark relation till barnet. 


    Men mitt generella råd till nyblivna föräldrar är: så länge det inte förekommer våld (fysiskt eller psykiskt), så ta inga drastiska beslut om relationen under barnets första år. Som någon skrev är det för många en period man tar sig igenom, överlever. Det kan verkligen vara skittufft. Så be om hjälp genast att ta er igenom det, och sen, efter första födelsedagskalaset, kan ni fundera på hur det går och om ni vill gå vidare tillsammans eller var för sig. 


    Ja det där låter ju verkligen vettigt att fundera efter ett år hur man ska göra.Jag vet inte när min sambo ska vara föräldraledig det beror på,min sambo vill knappt prata om det för han är stressad på jobbet och stressad pga vi renoverat + flyttat i samma veva vi fick barn.Jag flaskmatar så han matar också bebisen,han är delaktig tror bara att han inte har samma ork som mig.Han uttrycker jämt och ständigt att han inte orkar saker,kan vara simpla saker som att prata föräldraledighet,planera sin födelsedag,betala räkningar(sker i sista sekund)

    Han är trött hela tiden och jag fattar inte varför då han fått sova borta med jobbet och sova 8 timmar i sträck flera flera nätter medans jag 1 gång på tre månader fått sova 5 timmar.Jag sköter 95% av städning,tvätt,organisering,koll på bebis saker,handling online.
  • babyba
    Anonym (Ge det en chans) skrev 2022-06-23 06:38:15 följande:

    En fråga till! Hur länge har ni varit ett par och när flyttade ni ihop? 


    Två år
Svar på tråden Hatar min & min sambos relation