• Ons 22 jun 17:58
  962 visningar
  6 svar
  6
  962

  Vad har hänt med min mamma?

  behöver beskriva mycket så det blir ett långt inlägg. 


  Min mamma ramlade 2019 från en pall (cirka en meter hög) och slog i huvudet. Hon beskrev smärtan som att hon kunde känna hjärnan flytta på sig. Hon åkte in med ambulans och stannade cirka en vecka på sjukhuset, minns inte exakt vilken avdelning. Men patienter med stroke och minnesförlust stannade där. Läkarna hittade en ofarlig tumör på vänstra bakhalvan, de menade dock att detta var orelaterat och är någonting hon förmodligen haft i flera år. Utöver det kom de enbart fram till att hon hade kristillsjukan och att den hade gjort henne snurrig och i sin tur ramlat. 


  Efter detta åkte hon in flera gånger med ambulans för att hon kände att nått var fel i hjärnan. Läkarna sa att detta var panikångest som utvecklas i samband med fallet. 


  Jag vill inte ifrågasätta läkarnas bedömning. Men hon är helt personlighetsförändrad sedan dess. Hon är väldigt aggressiv, oförutsägbar och opålitlig. Hon har kommit hem till mig flera gånger mitt i natten för att skälla ut mig och min partner. Hon har varit hotfull och aggressiv mot min man. Hon hamnar i konflikter konstant med andra. Hon har lämnat sin man, hon dricker mycket oftare än förut, hon har fått helt nya intressen.


  Hon är inkapabel till att göra normala saker, hon ber mig att ringa hennes samtal, skicka hennes mejl, gå på hennes möten, bidra till henne ekonomiskt. Min man har lagat mat med henne och berättat flertal gånger hur spisen fungerar, men trots det förstår hon inte. Ibland får hon för sig att hon inte kan sova ensam på kvällen och försöker övertyga mig att komma till henne. 


  Hon terroriserar min man konstant med samtal om vad vi gör och vart vi är osv. 


  Hon är så energikrävande och jag orkar inte mer. Men samtidigt vet jag att hon inte är så här i vanliga fall. Så vad fan kan ha hänt? Hon är 55 år, så hon är inte direkt gammal. 

 • Svar på tråden Vad har hänt med min mamma?
 • Ons 22 jun 18:01
  #1

  Det kan vara begynnande demens.

 • Ons 22 jun 18:05
  #2
  Hon behöver utredas ordentligt för att ta reda på vad felet är. Fysiskt, psykiskt eller både ock. Hon är i min ålder så åldern i sig beror det ju inte på. Så en tur till V.c i första hand.
 • Ons 22 jun 19:40
  #3

  Låter som demens, kan ha ett samband med olyckan.

 • Ons 22 jun 19:56
  #4

  Låter som att det har med fallet att göra, eller så kanske det är tumören som trycker på fel ställe och skapar det här konstiga beteendet. Hur som helst borde hon undersökas mer ordentligt.

 • Ons 22 jun 20:01
  #5

  Det finns både sjukdomar och skador som kan orsaka den typen av förändrat beteende som du beskriver.
  Det ska inte avskrivas som att det enbart har med tumören att göra för då kanske man struntar i att undersöka andra anledningar. Samma sak med fallet, man kan inte säga att det uppkom när hon föll heller. Det finns fler saker som samspelar här. Jag hoppas att du kan få bra hjälp för din mamma!

 • Anonym­ous31
  Ons 22 jun 23:53
  #6

  Men... mest troligt är det ju en förändring i hjärnan av tumören och/eller fallet. Hjärnans nerver trycks av tumören och ger förändringar i hennes beteende. 

  Finns ju hur mycket fall som helst man kan läsa om att personer kan bli personlighetsförändrade av tumörer i hjärnan. 

  Finns säkert videos på Youtube om det också.
  Låter väldigt jobbigt hur som helst hur hon beter sig.

Svar på tråden Vad har hänt med min mamma?
Logga in
Bli medlem