• Anonym (A)

    Konsekvenser när abort nu blir förbjudet? USA

    Anonym (Abortturism) skrev 2022-06-25 20:58:57 följande:
    Jag tror att de som bor i stater som drar tillbaka aborträtten kommer att göra abort i närmsta delstat där det är tillåtet, precis som tex svenska kvinnor reste till Polen för abort på 60-talet. 
    Håller med
  • Anonym (A)
    Anonym (Högre dödlighet och sämre ekonomi) skrev 2022-06-29 18:04:39 följande:
    Jag tror konsekvenserna kommer att vara högre dödlighet hos kvinnor och barn. För kvinnor kommer en del bero på olagliga aborter men också många fler som dör vid förlossning, under graviditet samt blir dödade av sina män (då kvinnor i dåliga förhållanden blir än mer beroende av sina män). För barn kommer det vara misskötsel samt att de blir ihjälslagna av sina pappor.

    I allmänhet kommer de delstater som genomför detta bli fattigare eftersom andelen icke arbetsföra kommer att öka p g a fler år hemma med barn alternativt sjukdom p g a riskfyllda graviditeter och förlossningsskador. 

    Skulle dessutom preventivmedel förbjudas då är vi tillbaka vid stora barnkullar igen där det normala är 5-12 barn. Kvinnor kommer att vara tvungna att välja mellan familj och jobb. Väljer de familj får de räkna med att vara gravida eller ammande de flesta åren mellan 20-48. Å andra sidan så tror jag att de kvinnor som faktiskt vill ha både väljer att flytta från dessa delstater så i slutändan är det delstaterna som infört lagarna som drabbas ekonomiskt.
    Håller med
  • Anonym (A)
    Anonym (Astrid) skrev 2022-07-06 22:47:18 följande:

    Eller hur? Ondsint är vad det är. Kvinnor kommer garanterat skadas och dö som resultat av det här. 


    Är sinnessjukt att liv är så jävla heligt, men det gäller visst bara ofödda. Kvinnan som dör av missfallet/utomkvedes eller vad det kan gälla är inte viktig. Måste ju vara oerhört frustrerande som vårdpersonal just nu att behöva brottas med jurister när en kvinna förblöder på deras avdelning.


    Sorgligt
  • Anonym (A)
    Anonym (......) skrev 2022-07-12 22:25:47 följande:
    Du bär inte ett barn i hela nio månader, med allt vad det innebär, och sen bara tro att man kan adoptera bort det hur lätt som helst. Känslomässigt och kroppsmässigt sätter det alltid spår.

    Det finns många såna tragiska historier också, där mamman behållit efteråt  mot bättre vetande och helt utan att vilja, Barnet har sen fått ta smällarna av det.
    Vill man inte bli förälder/vara gravid i nio mån så måste man kunna få slippa det. Det ska inte vara nåt jävla straff man måste genomlida för att man råkade bli gravid 

    Ni tror allt är så enkelt "bara resa mellan staterna", "bara bära ett barn i nästan 1 år för att sen ge upp det"
    Herregud
    +1
  • Anonym (A)
    Anonym (Astrid) skrev 2022-07-13 12:02:18 följande:
    Är det därför över 100 000 barn i USA just nu väntar på att bli adopterade och nästan en halv miljon är i foster care, som de kommer vara i ett par år innan de kan återförenas med sina familjer eller bli adopterade? 
    Det var många.
  • Anonym (A)
    Anonym (Såtrorjag) skrev 2022-07-20 19:18:14 följande:
    Förstår inte heller denna önskan att folk ska skaffa många barn som någon gåva. Världen är på väg mot katastrof av överbefolkning, att skaffa mer än två barn per par borde ju snarare diskuteras.
    Så ant.
  • Anonym (A)
    Anonym (......) skrev 2022-08-03 18:21:55 följande:
    Härligt nu när det konservativa Kansas lät folket bestämma och de beslöt sig för att behålla aborträtten!
    Säger det mesta om att folk ju inte håller med domstolen, och trots att USA är ett sånt religiöst land dessutom. Finns lite förnuft kvar iaf. 

    Ja till abort i Kansas speglar folkviljan | GP
    +1
Svar på tråden Konsekvenser när abort nu blir förbjudet? USA