Inlägg från: Anonym (Disney) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Disney)

    Konsekvenser när abort nu blir förbjudet? USA

    Disney och andra stora företag har redan meddelat att de kommer hjälpa anstälda som vill/behöver (olika har sagt olika) göra en abort med resekostnader och annat om de bor och arbetar i stater där abort bli olagligt eller ogörbart. 


    Anonym (Snart åker rösträtten) skrev 2022-06-25 21:09:31 följande:
    Att åka till en annan delstat ska också bli förbjudet likaså köra någon till en abortklinik. En reporter från USA berättade att det kommer att kosta många tusenlappar och inte vara en option för vanliga arbetare eller fattigare kvinnor.

    Jag tänker att abortpiller kommer att bli rena svarta marknaden. Jag tror absolut att galgar kommer att användas och andra farliga nödmetoder och desperata handlingar.
    Texas har redan testat detta, och även om RvW är borta kan de inte förbjuda någon att lämna delstaten för att få medicinsk hjälp i andra delstater. Det säger till och med högsta domstolen, som alltså slängde ut RvW och skapade denna röra.
  • Anonym (Disney)

    För övrigt tror jag att en av de största konsekvenserna av detta är att ännu fler barn än idag vräks. Hundratals nyfödda, övergivna barn hittat varje år i varje delstat, hundratals av dem döda. Det kommer bli fler.

  • Anonym (Disney)
    Tow2Mater skrev 2022-06-25 23:53:57 följande:
    var har du läst/hört detta?
    Ifrån bland annat Safe Haven-dokument från delstater och från organisationer som the Hope Box. Hope box har ute en äldre siffra på sin sida just nu från Georgia och Cali för 2017, men det året var 478 nyfödda vräkta i Georgia och 774 i Cali. Det är så klart bara barn som lämnats in, inte barnen som bara överges. hur många de är är det ingen som vet. Det verkar vara väldigt ojämt mellan staterna, bara, och organisationerna klagar på att det är ont om data eftersom staterna inte har krav på att hålla koll på siffrorna. Organisationer håller koll på hur många barn som lämnas hos dem.
Svar på tråden Konsekvenser när abort nu blir förbjudet? USA