Inlägg från: Anonym (Ok) |Visa alla inlägg
 • Anonym (Ok)

  Begravning och klädsel

  Henke82 skrev 2022-06-29 18:27:15 följande:
  Begravning och klädsel

  Jag ska gå på en begravning där det är sagt att man kan ha valfri klädsel, men gärna inte svart. Hon som dog hade uttryckt att hon inte ville ha en svart begravning. Gärna ljus, men ändå "valfri". Inte så preciserat alltså.


  Jag tänker mig att ha ljust i form av grått, men blir det trist tycker ni? Vad tror ni om denna kombo? Är vädret kallt och kasst så blir det även en mörkblå vanlig jacka.


   


  Helt OK. 
 • Anonym (Ok)
  Henke82 skrev 2023-03-28 20:09:42 följande:

  Kan ju berätta hur det gick... Jag valde ett par mörkblå chinos och köpte mig en väldigt ljusrosa skjorta och en ljusrosa slips till det. Hade sedan mörkblå jackan till detta. Blev superfint! Men... Tyvärr var jag den enda av alla närvarande som inte hade svart begravningsklädsel på mig. DEN ENDA!!! Jag ensam bland typ 50 närvarande! Bara jag hade "valfri" klädsel. Oerhört pinsamt... Till och med alla i närmaste familjen hade svart. Men inom mig hörde jag den bortgångnes röst som sa "Bra där! Åtminstone en som hörsammat min önskan", för jag kände ju henne väl och vet inom mig att hon hellre hade sett alla i något annat än svart. Så ja, det blev ändå något som jag inte har dåligt samvete för även om det där och då var extremt pinsamt. 


  Så du menar att de andra inte skulle få välja vad de ville men du skulle gå göra det?

  Vad i valfri klädsel är oklart?
Svar på tråden Begravning och klädsel