• Sanlin90

    Bli blöjfri, hur?

    Hej, jag har ett barn på 20mån som visar stort intresse för pottan, hon kissar där mer än gärna och blir helt manisk därav problemet, om vi har den framme springer hon och småskvätter några droppar bara för det är kul så vi har den på toaletten men hon har inte kopplat att visa/säga till när det är dags än så istället så blir det kiss på golvet fastän att hon kissat för kanske 10 min sedan, det har blivit bättre för i början va hon så faschinerad av att det kom kiss så hon gick och hukade sig precis hela tiden och tog i för det skulle komma några droppar.
    Vi har provat att sätta på trosor så det blir blött på ett annat sätt än blöja men det stör inte henne alls.
    Hon har inte heller förstått det där med att bajsa på pottan, hon har toddlers diarré/funktionell diarré så det är svårt att tolka när hon tänkt bajsa eftersom hon oftast inte ens stannar upp.
    Hur gör man potträningen smidigast och snabbast?

  • Svar på tråden Bli blöjfri, hur?
  • Jemp

    Hur länge har ni testat att låta henne vara "manisk" och gå och småkissa? Tänker att det borde ge med sig? 
    Kan hon lätt gå till toaletten själv? 

    Våra har varit lite äldre, runt 2.5. Vi har tolkat dem som redo när de gärna sitter på pottan och när de själva börjar reflektera över att de kissar och bajsar (vare sig det är i blöjan eller annanstans). Då har vi helt enkelt talat om för dem att det är pottan som gäller, haft den framme/lättillgänglig och hållt underkroppen helt naken i början. Funkat väldigt bra. 

Svar på tråden Bli blöjfri, hur?