• Loreena1

  IVF efter sommaren 2022

  Jag hakar på tråden.
  Jag och min sambo har försökt bli gravida i strax över ett år. Vi blev gravida i nov men det slutade i missfall i v. 5. Jag blev gravid direkt efter det men det slutade i missfall i v. 8 i januari. Efter det har mensen krånglat och ingen ny graviditet. De senaste cyklerna har känts hyfsat normala. Jag har varit i kontakt med gyn i Falun återkommande under våren och nu väntar vi på att få hem papper med hälsodeklarationer att fylla i inför kommande utredning. Jag vet inte hur lång tid allt tar innan vi får påbörja en utredning.

  Min sambo har inga barn sedan tidigare. Jag har två barn födda 2010 och 2012. Jag fyller 39 i aug. 

 • Loreena1
  Misssandra88 skrev 2022-07-25 16:56:04 följande:
  @Loreena1 - jag försökte svara på ditt inlägg med det gick inte. 

  Beklagar! Vad tråkigt med 2 missfall :( jag kan bara föreställa mig hur det känns att först få bli superglad och att det sedan tas ifrån en. Men att du har barn sedan tidigare och att ni två lyckats 2  gånger så vet ni iallafall att ni kan bli gravida <3 Hoppas ni får komma på utredning snabbt, att det också kanske kan påskyndas pga din ålder. Det är ju väntan och ovissheten som är så himla jobbig?. Sen att alla fertilitets-kliniker stänger under somrarna är ju helt galet!! 
  Tack! 
  Jag hoppas att vi får hjälp snart. Mensen har varit konstig och oregelbunden sedan missfallet i januari så jag blir oroligt att nåt är fel eller att jag är påväg in i förklimakteriet.

  Jag hoppas att kroppen ska komma i balans snart. 
 • Loreena1


  Tack Misssandra!
  Ja, nu köar vi äntligen för en utredning. Senaste mensen var konstig igen. Den kom över en vecka sent och jag blödde bara en dag.

  Jag fyllde 39 igår så jag börjar bli orolig om det är åldern som gör att mensen krånglar.
 • Loreena1

  Vårt första försök gick inte så bra. De såg 7 äggblåsor, fick ut 3 ägg varav två blev befruktade. De satte i ett befruktat ägg på dag två och det andra klarade sig inte så det blev inget embryo i frysen.

  Vi har testardag på söndag men nu småblöder jag lite och tog ett negativt test i morse, ruvardag 14 så det är nog rätt kört.

  Usch, jag är så ledsen. Jag var inte beredd på att jag skulle bli så ledsen, men det är nog all stress som kommer ifatt.  

  De skulle höja dosen till nästa försök, så vi hoppas på bättre resultat då. 

  Brukar det göra skillnad på antalet ägg då? 

  Är det bättre chanser om man vilar en cykel innan man försöker igen?

 • Loreena1
  Nu har vi gjort vårat tredje IVF-försök. Det sista Landstingsfinansierade försöket. 

  När vi gjorde det första fick vi ut 3 ägg och två blev befruktade. Tyvärr tog sig inget.

  Vid andra försöket fick de ut två ägg men inget blev befruktat.

  Nu fick de ut två ägg och båda blev befruktade, men en såg skruttig ut.

  De satte i det fina ägget. Nu 12 dagar efter äggplock så har jag fått ett positivt graviditetstest. Jag vågar inte helt ropa hej än men jag är försiktigt optimistisk. Jag ska testa igen om ett par dagar och förhoppningsvis är strecket starkare då.

  Det är i så fall tredje gången gillt i dubbel bemärkelse,  för vi hade två tidiga missfall året innan vi började med IVF.

  Nu har vi försökt bli gravida sedan jag var 37.
  Jag fyller 40 i sommar. 
 • Loreena1

  Nu är vi i v. 6+0 och mina symptom har minskat.
  Jag har lite ömma bröst bara, sover mycket och äter ofta. 
  Jag har mått jätteilla tidigare graviditeter, men känner inte alls av det på samma sätt nu. 

  Det är så jobbigt att gå och noja hela tiden. Vi har två missfall i bagaget så jag blir jätteorolig när brösyspänningarna minskar. Vi har två veckor kvar till vårt första ultraljud. Lång väntan!

 • Loreena1
  strelitzia skrev 2023-07-05 10:50:50 följande:

  Usch jag fattar! Oron är så otroligt tärande, och orosmomenten byter av varandra. Jag har svårt att se att jag någonsin kommer känna att det känns lugnt. 


  När minskade symptomen? jag hoppas de kommer tillbaka, det känns ändå skönt att känna något, som en liten liiiten försäkran att något faktiskt händer där inne.

  Jag har i stort sett inte känt någonting, hade några få dagar med lätt illamående som gick över när jag åt annars inget. Hade jag inte vetat om att jag är gravid hade jag bara trott att jag ätit lite för många kakor haha..  


  Jag hade kraftigare molvärk lördag och söndag. Måndag-onsdag så minskade brösyspänningarna successivt.

  Igår mådde jag faktiskt lite svagt illa efter maten och på kvällen. Men det kanske var inbillning.

  När jag haft naturliga graviditeter så här jag mått jätteilla ganska tidigt i graviditeten. 

  Vet ni om Ivf generellt ger färre symptom? Jag tänker att kroppen ju redan gått igenom hormonkarusellen några gånger och kanske vant sig?

  Kan cyklogesten göra att man känner mindre symptom? 
  Min ivfläkare tyckte att jag skulle sluta med dem efter torsdagen, men jag tänkte fortsätta några veckor till så länge jag har några kvar. Olika ivfkliniker verkar resonera olika om hur länge man ska ta progesteron.  

  Vad härligt det måste vara att känna barnet i magen!

  Jag ser fram emot vårt första grabiditetsultraljud om två veckor. Det känns som lång väntan dit. 
Svar på tråden IVF efter sommaren 2022