• strelitzia

  IVF efter sommaren 2022

  Hej,

  Välkommen i klubben, så många gånger jag läst en tråd och insett att här har jag ju varit förut, jag har dock dåligt minne så kan läsa mycket innan polletten trillar ner. haha

  igår kom min mens efter försök nr 22 yeye.. jag har de senaste 7 månaderna ätit letrozole m.m. Våran remiss sköts upp lite pga att min sambo är nål rädd och hade inte tagit blodprovet som behövdes för remiss, lite surt, så den kom in i mitten på juni. Vad jag läst mig till så kan man få komma på uppstarts möte inom 3 månade men att det sen kan dröja ännu fler månader och jag är så jäkla trött på att vänta och jag börjar ångra att vi inte bara betalade själva för ett år sedan.. lätt att vara efter "klok". 


  Jag hade cellförändringar i höstas, läkaren som gjorde en närmare titt sa att det var så små att det inte var något att göra åt utan jag får ta ett nytt om ett år. När jag pratade med min läkare innan remissen skickades så sa hon inget om att de skulle spela någon roll om läkaren som kollat på de sa att de var lugnt. Men jag är orolig att det kommer stoppa upp allt, att de vill göra nytt test och att jag med min otur har fått värre förändringar och behöver göra en konisering och vips så behöver jag vänta ännu ett halvår eller mer. 

  Fick ni någon orsak under utredning?

 • strelitzia
  Misssandra88 skrev 2022-07-25 16:54:06 följande:
  haha, ja! Samma här?. 
  Den där förbaskade mensen? men nu har alla prover lämnats in och er remiss har skickats till fertilitetskliniken? Till mig sa läkaren som undersökte oss samt kvinnan jag pratade med när jag ringde till Livio att vi kommer få en kallelse inom 3 månader så jag hoppas verkligen på det.
  Håller tummarna för er att inget har förändrats, med tanke på att läkaren sa att cellförändringarna var så pass små att dom ändå inte gjorde något åt dom. Och nån gång hoppas man ju att turen ska vända :) hur gamla är ni? 
  Vi fick veta ganska fort (även innan alla blodprover var tagna) att det berodde på att min sambo har väldigt få spermier och ssk:an sa ganska direkt att vi kommer att måsta göra icsi IVF och det har vi vetat sedan i Mars, vilket blev en slags lättnad och har gjort det lite ?enklare?

  Yes, och jag bokade tid för uppföljning på cellförändringarna imorgon, vill inte vänta tre månader, komma på ivf möte och så blir vi nekade pga de. Är nervös, hoppas dom är borta, att jag kan få ha lite flyt för en gång skull..


  Är det på Livio ni ska göra ivf eller dom som har skickat remiss till RMC? Som jag förstått de på andra trådar så ska man bli kallad på uppstarts möte inom tre månader men att de där efter ändå kan ta tid, att dom har rätt att neka en 1-2 cyklar, beroende på hur mycket patienter de har. Har också läst om att man kan ringa och be att få vara med på återbuds listan, har inte själv testat. 

  Vi är 34 och 37, hur gamla är ni? 
  Det känns skönt att kunna få en anledning till varför det inte går och att det går göra något åt de. 
  Min sambo undrade om jag inte var glad när vi fick reda på att inget fel fanns hos oss, men jag kände mig besviken och uppgiven, speciellt eftersom vi inte fick någon hjälp då, att vi skulle försöka själva i ett år till. Ännu ett smärtsamt år utan resultat.

 • strelitzia
  Misssandra88 skrev 2022-08-05 21:21:05 följande:
  Strelitzia- (nu kunde jag inte svara på ditt inlägg heller..)Ja, men vad bra. Då får du ju iallafall veta och slippa oroa dig över det. Hoppas allt ser bra ut! 
  Det är på Livio vi ska göra IVF. Efter att vi kontaktade RMC 4/1 fick vi inte träffa läkare förrän 1/6. Remissen skickades då till Livio och registrerades hos dom 14/6. Jag ringde Livio i tisdags och då sa hon att vi senast kommer bli kallade 14/9 men att det var kort kö så förhoppningsvis skulle vi få komma dit tidigare än så. Det verkar bero ganska mycket på vart i landet man befinner sig, om det är lång eller kort väntetid. Läste även någonstans att det kan ta ett tag att få ut sprutorna med rätt medicin och dosering (har dock ingen säker källa till det). 
  Jag är 34 och min sambo är 28. 
  Åh, jag förstår det. 1 år av så många cykler som ni nu med facit i hand hade kunnat bli gravida på. På så sätt känns det ändå bra att dom hittade vad som var anledningen och min sambo tog det relativt bra. 
  Men det ser ut som att vi är i ungefär samma skede, förhoppningsvis så blir vi kallade snart och kan följas åt mot ett pluss på stickan Glad
  Hur tror du sambon kommer klara av sprutorna du ska ta? 

  Här kommer ett sent svar, har vart på välbehövlig semester!
  Ja vi är precis i samma skede, kul! :D 


  Har er kallelse kommit nu? Bra med kort väntetid då kanske ni inte behöver vänta för att få starta efter introduktionsmötet!

  Jag kontaktade rmc i måndags för att försäkra mig om att kallelse är på väg och att den inte är när min sambo är bortrest, och då fick vi en avbokad tid nu i veckan. Fick också tillbaka mitt provsvar från cell- och vävnadsprov och vi är good to go, är de flyt på g?


  Jag har högkostnadsskydd som går ut den 16/9 jag hoppas jag får recept att kunna hämta ut sprutor innan de går ut, är inte rik efter semester haha.. 

 • strelitzia
  Diddi89 skrev 2022-09-07 21:11:03 följande:

  Dibella, tack! Håller tummar och tår nu. Har precis satt en en livlig blastocyst idag. Läkaren sa att jag har en extremt bakåtvänd livmodertapp som ligger som ett z. Hon sa att hon inte sett något liknande. Är det något ni hört talas om? Var nära att missa återföring en idag då min dotter hade misstänkt UVI tur jag fick en tid till VC snabbt. Känns som det är meningen att man ska ha lite tur ibland.

  Hur går det för dig nu? Skulle ni vänta ett tag innan nytt försök? Och hur går det för er andra? Är det fler som ruvar?


  Vad spännande! När är din testdag? 
  Sa hon något om placeringen på livmodertappen påverkar? Jag har för mig att jag läst om olika placeringar men jag har läst så mycket så jag har glömt av hälften, men vad jag minns skulle inte placeringen påverka.


  Jag och min sambo var på introduktionsmöte förra veckan, pga att mina sambo har psykisk ohälsa om än stabil så behöver vi ett utlåtande ifrån hans läkare där han "godkänner" honom för ivf. Och läkaren är på semester tills nästa vecka. 


  Jag har ätit letrozol denna månaden samt tagit ovitrell, jag hoppades, såklart som man alltid gör att det skulle ta sig så vi skulle slippa ivf. Men idag 10 dagar efter ovitrelle har jag fått mens. Oroande kort lutefas, har haft de en månad tidigare, efter de satte läkaren in crinone men den är slutsåld i hela stan och restad från fabrik. Jag funderar på att äta letrozle denna cyklen också, mest för att jag är orolig för att få tillbaka oregelbunden mens om jag inte gör de. 

 • strelitzia
  Misssandra88 skrev 2022-10-01 08:15:51 följande:
  Hej! vad härligt med en välbehövlig semester. Önskar också att det var därför mitt svar kommer sent men vi har renoverat och flyttat i en månads tid, så nu hade vi verkligen behövt en semester. 
  Vi fick äntligen påbörja vår behandling och fick ett 3-dagars återfört i måndags så innebär att jag är på RD 5 idag. Hur går det för er?? :)
  Wohooo äntligen! Håller alla tummar och tår!
  Läste om ditt äggplock, var orolig över en jobbig upplevelse men blev glad av att läsa att det gick bra, är själv väldigt nervös över de. Hur många ägg fick du ut, några till frysen? När är din testdag? Hur upplevde du sprutorna?

  Vårt möte gick bra, läkaren ville ha ett utlåtande från min sambos läkare då han tampats med psykisk ohälsa i större delen av hans liv. Var orolig för de men utlåtandet var bra och läkaren tyckte att det var absurt att han skulle bedöma min sambos förmåga att bli en förälder. Jag förstår såklart att det är ur barnets perspektiv och det hade var oansvarigt att inte ha någon form av uppföljning på de. Lämnade in kompletteringen i onsdags och ringde igår, då sa sköterskan att läkaren skrivit i anteckningar 3 dagar efter vi vart där "okej för start". Jag beräknar min nästa mens till mån-ons nästnästa vecka och hoppas på tur att vi kan få börja redan då, men flyt är inte vår grej så har inte för höga förhoppningar. Måste lämna blodprov i veckan, de fick tydligen inte vara äldre än 3 månader. Är väldigt nervös över den ena sprutan som verkade svårare att ta. Med ovitrelle har jag tagit ett grepp, tittat bort och huggt i, sköterskan på genomgången tyckte inte det var ett bra sätt haha...
 • strelitzia
  Diddi89 skrev 2022-10-01 09:03:51 följande:

  Hej, igen

  Försvann där lite, vi lyckades med återföringen och är nu gravid. Har varit så svårsmält att jag fortfarande ser mig som "vanligt" har ett bokat UL den 26/10 så tänker att när man väl ser är det nog lättare att smälta. Igår fick jag även negativa nyheter gällande bebisen som vi förlorade i april, trodde att jag fått de sista svaren i juli men det kom fler. Blev som en chock när de sa att det var fel på moderkakan och att jag nu kommer att behöva mediciner från v 10. Så försöker smälta allt och försöka att inte vara orolig, vilket är så svårt.

  Gällande äggplocket, kände jag bara lite när de gjorde plocket i andra äggstocken. Håller med om att det blev ett litet rus, samtidigt som jag också efteråt kände en stor lättnad över att det var klart. Alla sprutor var över och det var spännande att gå vidare till nästa steg. 

  Håller tummarna för er andra!! 


  Ååh vad roligt grattis! Skrattande
  Förstår att du är orolig, men vad skönt att dom hann få reda på de och ni har möjlighet att vidta åtgärd denna gången. Önskar dig all lycka!

 • strelitzia
  Misssandra88 skrev 2022-10-04 21:35:13 följande:
  Tack Skrattande
  Ja, jag var också orolig. Blev ännu värre på morgonen när vi kom dit och jag kunde typ inte sluta gråta, men som sagt efter lite medicin i blodet så blev det en trevlig upplevelse Flört
  Fick ut 8 ägg, av dom befruktades 6 st, satte som sagt in ett 3-dagars förra måndagen och fick veta idag att vi fick 2 st av resterande till frysen. 
  Testdag på söndag, kunde inte kännas längre bort...
  Sprutorna gick över förväntan. Man får bara se till att nypa sig själv i huden tillräckligt hårt att man inte känner själva sprutan. Den första sprutan togs rakt in och den andra snett men upplevde inte att den var mycket större eller svårare. Haha, nej det kan vara en fördel att se vad man gör Skrattande

  Åh, vad härligt att ni fått ok trots det. Vilken klok läkare som sa så! Säg inte det, helt plötsligt vänder turen och ni hinner med start till nästa cykel. Om inte så får det bli månaden efter. Hoppas ni får köra igång snart, denna väntan är inte kul! <3

  Nae fyyy stackars dig! Ännu bättre att det faktiskt blev en bra upplevelse då! Och vad skönt med två till frysen vilket bra resultat :D nästa gång du skriver hoppas jag att du testat positivt!

  Ja jag hoppas verkligen vi kan få börja i veckan, väntar på svar på blodprov om blodsmitta, vilken tid det tar. Det känns det riktigt hopplöst nu.. 
  Var hemma och hälsade på min familj i helgen, har alltid vart så tacksam att jag vart besparad frågor som "när ska ni ha barn", men nu hann jag knappt sätta mig i soffan innan min mammas man sa "när ska ni ha en liten då". Dagen efter fick jag veta att min jämngamla kusin väntar sitt första barn och sen kommer jag in i vardagsrummet precis i tid för att höra mamma säga "ja jag är den enda i mammagruppen som inte har barnbarn" (mammagruppen är de mammor som fick barn samtidigt som jag föddes som mamma fortfarande har kontakt med). 

 • strelitzia
  MeIMyself skrev 2022-10-06 09:46:48 följande:

  Tack Dibella för ditt svar, nu blir jag så glad och nervös samtidigt Skäms Vi ska vara på Malmös klinik så jag vet inte alls hur långt tid det brukar ta.


  Hoppas alla vi som längtar får ett positivt besked väldigt svart Hjärta


  Hej, 
  vi går också på rmc malmö, kommer inte riktigt ihåg vad dom sa hur många äggplock i veckan de hade kapacitet för, men är antalet platser redan uppbokade så får man vänta till nästa cykel, jag tror de kan neka en tre gånger. 
  Jag tror min mens är på ingång och att jag kan höra av mig imorgon, men jag anser att det blev en lite miss i kommunikationen i från deras sida och vi väntar därför på blodprovs resultat, tog de för en vecka sen, de trodde svaret skulle komma i fredag, icke. Är nervös att de inte trillar in idag heller och att dom nekar oss och att det inte ens räknas som en av dessa tre gånger.. 

 • strelitzia
  MeIMyself skrev 2022-10-10 22:47:45 följande:

  Hej,


  Jag håller tummarna och hoppas ni får komma på äggplock denna veckan Glad
  Du får gärna uppdatera mig om hur det går, har du blivit nekad innan?
  Detta visste jag faktiskt inte, känns långt kvar då.. vi ska bli utbildade på att ta sprutorna så känns spontant att vi kommer vänta till efter nyår.
  Jag försöker slappna av men det är inte det lättaste Rynkar på näsan


  Inget äggplock men förhoppningsvis får jag börja med sprutorna denna veckan.
  Vi hade vårt introduktionsmöte för en månad sedan så har inte hunnit blivit nekad ännu.
  Får helt enkelt hoppas på att det inte är jättemånga andra vars mens inträffar samtidigt som våran så hinner vi båda börja i år! :D
 • strelitzia
  MeIMyself skrev 2022-10-11 08:07:05 följande:

  Jaha ok, då förstår jag :)
  Jag har kollat på filmen 2 gånger redan och läst igenom materialet X antal gånger hehe :) känns som jag förbereder mig inför en tenta Glad


  Jag hoppas också, skriv gärna sen om ni får börja, så spännande Glad Jag hoppas vi båda kan börja innan årskiftet och bli gravida {#emotions_dlg.flower}


  Vilken dag har ni mötet? Haha jag förstår de Skrattande

  Jag får börja idag woho! Dom ringde upp mig igår när jag satt på möte, försökte återgå till mötet utan världens största smile haha, men vad SKÖNT det kändes att få bli så genuint glad för något, det känns som att det var längesen. Ska bli mycket spännande och nervöst!
Svar på tråden IVF efter sommaren 2022