• Mirabilis89

    IVF efter sommaren 2022

    Vi har precis påbörjat vår första IVF. Inget "fel" hittades på någon av oss.
    Bor i Stockholm och allt rullar ganska snabbt här. Påbörjade utredning i början av januari i år, fick godkännandet i april. Vi fick möjlighet att börja innan sommaren men valde att vänta nu till augusti.

    Kör på korta protokollet, Gonal F och är nu inne på sprutdag 4 i dag, första VUL på torsdag för att se hur det går. I morgon lägger vi till Fyremadel med. 

    So far so good, känner inte av något direkt så förutom kanske lite mer uppsvullen/spänd i magen och lite pms 2 veckor för tidigt hehe. 

    Jag är 33 och min sambo 41, inga barn sen tidigare någon av oss. Glad

  • Mirabilis89
    Misssandra88 skrev 2022-08-09 17:28:06 följande:
    Hallo Glad

    Vad kul! och wow!! väldigt snabbt. Tror att jag själv hade varit alldeles för peppade för att vänta om vi hade fått möjlighet att börja redan i våras. 
    Hoppas att det fortsätter lika smooth hela vägen för er nu och att allting ser bra ut på Torsdag Glad

    Då dom inte hittade något fel på någon utav er, fick ni starta utredning på en gång då eller var ni tvungna att försöka själva ett tag till först?
    Jaa men tänkte mer att det var bra för oss som par att landa lite och få sommaren på oss ?som vanligt?. Och med facit i hand var det helt rätt val. Glad

    Nää vi hade försökt 1,5 år innan vi startade utredningen, så det var inget om att fortsätta försöka själva ett tag först. Mitt AMH låg 1,0 så enligt normalvärdet om än i nedre delen av skalan för min ålder just nu, men det kanske hade sett annorlunda ut om 2 år typ. Kanske det i kombination med att vi ändå är 33 och 41 som gjorde att det ?bara? var att köra igång. Sen bor vi ju i Stockholm med som sagt, resurserna är
    väl ?tyvärr? lite bättre här vad gäller tillgång på IVF att de inte behöver sålla på samma vis.
  • Mirabilis89

    Första VUL i dag på sprutdag 6, 3 blåsor som var kring 13-14 mm, sen kanske 2-4 till som var under 10 mm som jag förstod det som? Har haft en dos med Gonal F på 250 och hade första Fyremadelsprutan i går. 


    Fick höjd dos till Gonal F 300 och ny kontroll på måndag med planerat äggplock på onsdag. Ja, det är ju inte jättemånga äggblåsor precis men förhoppningsvis kommer det några till som kommer ikapp. 

    Jag har ju ett lite lägre AMH på 1,0 så hade inte förväntat mig jättemånga iallafall. Tänker hålla fast vid tanken och hoppet att det betyder att de som kommer är av bra kvalité även om de är få. Skrattande

  • Mirabilis89
    Dibella skrev 2022-08-11 16:05:24 följande:
    De 2-4 mindre kommer nog växa ikapp, ibland växer de i raketfart sista dagarna! Men kul att det ändå kommer bli ett par stycken trots lite lägre AMH! Håller tummarna för 7st i fin storlek nästa VUL! {#emotions_dlg.flower} Finns de som endast fått ut ett litet ägg och blivit ett plus på det, så allt är möjligt.
    Ja jag tänker det också. Känns som det är ganska ?många? som kanske får ut typ 15 ägg men som ändå ?bara? slutar med några få blastocyster. Får hoppas jag är en av de med ?kvalité framför kvantité? Skrattande
  • Mirabilis89
    Dibella skrev 2022-08-11 19:46:46 följande:
    Det finns verkligen inget som säger att mer eller mindre är bra eller dåligt i detta, känns verkligen som allt är slumpen, på gott och ont. Jag har fått ut 4 ägg och fått 2 till frysen och en återförd. Medan det finns folk som fått ut 20 och inte fått något till frys. Hoppas verkligen på riktiga guldägg du får ut här, med finfin kvalitet! {#emotions_dlg.flower} 
    Ja jag har en bra magkänsla ändå måste jag säga, tror vi kommer få bra utfall! Skrattande
    Och bara en sån grej som faktiskt borde vara fördel med färre ägg, äggplocket kommer ju gå fortare hehe. 

    Är du och ruvar nu? Hur mår du?
  • Mirabilis89
    Dibella skrev 2022-08-12 15:09:00 följande:

    Definitivt, tror att har man färre ägg så har man nog mindre ont efteråt pga inte lika många stick! Jag hade definitivt ondare den gången jag hade fler blåsor, plus snabbare! Nej inget ruv för mig än, jämförde med sista IVFen Skrattande blir nog inte plock för mig fören den 22e om jag räknar rätt i huvudet! CD 15.


    This time will be THE time Skrattande
  • Mirabilis89
    Carinrebecca skrev 2022-08-13 00:33:44 följande:

    Efter några om och men hoppar jag in här. Det är en annan sak att prata med dom som förstår vad man går igenom. Vi startade upp syskonförsök i våras, och hann med ett försök innan sommaren men det fick avbrytas på grund av dålig utveckling av äggblåsorna. Problemet  verkar ligga hos mig då jag har lågt AMH (0,35). Har en son född 19, som vi blev gravida med via IVF på fjärde försöket. Vi är 32 och 33 år  


    Vi kör det långa protokollet. Nu har jag sprayat hela juli och igår fick jag börja med Fostimon sprutor på dos 450. Vill men vågar inte hoppas. 


    Trägen vinner! Det kommer gå finfint! Skrattande
  • Mirabilis89
    Dibella skrev 2022-08-15 15:09:38 följande:

    Var på VUL idag, ena äggledaren var trög denna cykeln, så där fanns inga blåsor. Och på andra fanns det 3 blåsor som var redo att plockas, så blir trigger imon och plock på torsdag redan, på CD 11. Återföring av två embryon på lördag (om det blir några).


    Vi hade egentligen ett bröllop vi skulle på lör-sön, då vi inte trodde att plocket skulle ske så tidigt, utan snarare nästa måndag, då de andra stimuleringar skett runt dag 14-15 Obestämd får hoppas det löser sig ändå. Speciellt när vi lagt ut så mycket pengar, på både IVFen och bröllopet vi ska till, så vill man ju inte skippa någon av det.


    Nej vad spännande! Hoppas på bra utfall nu, du får uppdatera oss. Skrattande

    Här fick jag spruta 2 dagar till, och så äggplock på fredag. På dagens vul var 4-5 blåsor stora, så det lät som att läkaren trodde på något därikring, ev. om några små till hinner ikapp. Det känns helt ok, jag mår ju så bra ändå, så kan vi få till ett + av dessa föredrar jag ju att ha färre blåsor helt klart hehe. 
  • Mirabilis89
    Dibella skrev 2022-08-15 19:31:59 följande:

    Kul att vi har plock så nära inpå! Ev. återföring för er på söndag då?


    Håller tummarna att det blir flera fina ägg här för oss båda {#emotions_dlg.flower} 


    Ska bli skönt att lägga ned med sprutorna, fått sån oerhört PMS humör samt huvudvärk av dem, glömmer hur det är från gång till gång.


    Nää, måndag, kliniken jag går på har inte öppet på helger. Men det gör ju inget i det här fallet. Är potentiella embryon bra klarar de sig till dag 3 likväl som dag 2. Skrattande 


    Har tack och lov mått rätt bra på sprutorna. Var lite värre första 4-5 dagarna med enbart Gonal F, var som att jag ätit en Mc Donalds plusmeny varje dag och hade lättare pms två veckor "för tidigt" liksom. Men efter att ha lagt till Fyremadel några dagar så la det sig faktiskt en del, så jag kan inte klaga.

  • Mirabilis89
    Carinrebecca skrev 2022-08-15 21:19:38 följande:

    Tack för peppen! Jag hoppas det. 


    Har läst igenom tråden innan jag valde att hoppa in här. Var det här ert första IVF-försök? Spännande att det börjar närma sig ett plock!


    Stämmer fint, första försöket. Jag är lite knäpp kanske som alltid tyckt det varit roligt och intressant att gå till läkare, tandläkare osv., så jag tycker mest hela den här processen är rolig och spännande! Skrattande


    Ser väldigt positivt på det, men tar också första omgången som just en provomgång och räknar inte riktigt med att det ska lyckas på första omgången så. 

  • Mirabilis89
    Dibella skrev 2022-08-18 14:22:13 följande:

    Äggplock nr 4 idag, nog den trökigaste jag gjort hittills. Den bästa äggstocken med de 3 mogna blåsorna gömde sig bakom tarm och livmoder så det kallades in folk som fick häva sig på magen men tillslut togs beslut att köra nålen genom livmodern, inte det roligaste men funkade. Dock fick de inte alla 3 blåsorna.


    Men vi fick ut 4 ägg! Det hade vuxit 2 små blåsor på vänster sida (som nog kommer vara omogna) och 2 från den mogna sidan med 3 blåsor.


    Så hoppas på det bästa här, hoppas att i alla fall få 2 åter på lördag, värsta fall bara en Glad Nu håller vi tummarna för att detta är sista äggplocket någonsin!


    Ja nä nu jäklar, this is the time! Skrattande
  • Mirabilis89
    Carinrebecca skrev 2022-08-19 20:54:42 följande:

    Men det är väl en jättebra inställning! Både att känna att processen är spännande och rolig, men också att första omgången kanske är som en provomgång där man kan hitta vilka mediciner som funkar på dig och liknande. 


    Blev det äggplock för dig idag? 


    Jag var på VUL idag, sen pratade jag med kliniken och då låter det som att det blir äggplock på onsdag.


    Det blev det! Kunde inte haft en bättre upplevelse tror jag, fick som ett skojigt champagnerus och ej så ont alls. Bad om dubbel lokalbedövning innan och fick påfyllning några ggr under plocket, även om jag i ärlighetens namn kanske hade klarat mig igenom ändå, men varför inte göra det så gott som smärtfritt om man kan? 

    8 ägg fick vi ut iaf! Väldigt nöjd och lite överraskad, även om jag inte räknar med att alla är mogna kanske. Återföring planerad på måndag med 3-dagars då. Skrattande
  • Mirabilis89

    Ska ha insättning av 3-dagars i dag, så pirrigt! Kliniken skulle ringa på förmiddagen om det var så att det sket sig helt och hållet s.a.s, eller om det var kring 5 eller fler (av de 8 ägg vi fick ut) som kan odlas vidare, och isåfall insättning på onsdag i stället.

    Sitter här som på nålar vid 11 och ännu har de inte ringt iaf. Men den nervositeten för OM de ringer, lär ju knappt våga svara! Skrattande Antingen får vi ju då isåfall ett jättebra eller jättedåligt besked. 

    Nåja, blir det insättning i dag som planerat blir jag ju mest nöjd över det, även om det innebär att färre odlas vidare och ev. kan frysas. Vill bara ha det gjort liksom hehe.

  • Mirabilis89
    Dibella skrev 2022-08-22 16:16:20 följande:
    Håller tummarna för att insättningen gick bra {#emotions_dlg.flower} du borde vara ruvare vid detta laget! Hur har det gått?

    Fantastiskt bra, jag är SÅ himla glad!! Hjärta Av de 8 äggen som togs ut i fredags var 6 st mogna, 5 befruktades normalt med icsi. Alla levde i dag dag 3, 4 av de har delat sig normalt/bra och 1 har delat sig men långsamt. Fick tillbaka en 3-dagars och så odlar de vidare till dag 5 (eller 6 då). 


    Är så tacksam över procentuellt sett så fantastiskt fint resultat! Får vi bara några till frysen nu så blir jag mer än lycklig! Hittills har ju den här IVF-upplevelsen varit mer än positiv, kan inte önska något annorlunda. 

    Testdag 5/9 så nu är det bara den dryga väntan kvar då! Skrattande

  • Mirabilis89
    Dibella skrev 2022-08-22 17:29:52 följande:
    Åh, vilket fint resultat. Nu börjar den långa väntan! Känns som att tiden sniglar sig fram Drömmer
    Jag och tålamod är ju SÅ kompatibla, så det kommer bli två spännande veckor. {#emotions_dlg.djavulsk}
  • Mirabilis89
    Carinrebecca skrev 2022-08-24 08:21:29 följande:

    Dags för plock här. Hoppas att jag snart också får ruva. 


    Hoppas att ni mår bra!


    Heja, det kommer gå lysande!! 
  • Mirabilis89

    Kunde naturligtvis inte vänta på brevet från kliniken om hur många av de 4/5 befruktade (fick ju en 3-dagars åter i måndags) som odlades vidare (en av de delade sig långsamt så hade egentligen själv räknar bort den på förhand) så jag ringde kliniken i dag på dag 5, givetvis.

    Och herregud. 3 frikkin blastocyster till frysen!! FörvånadHjärtaGråter
    Jag kan nästan inte fatta det, vilket helt makalöst jäkla bra resultat! Blev så till mig att jag nästan började gråta lite där hehe?

  • Mirabilis89
    Dibella skrev 2022-08-26 19:31:31 följande:

    Hur går det för er att ruva Mirabilis och Carinrebecca?


    Här är det helt dött, inga symtom alls. Nog mer symtomlöst utav alla mina ruvningar. Får hoppas att det kanske är ett symtom i sig kanske. Inte ens PMS, vilket jag brukar ha runt nu. Bröstömmheten börjar avta från Ovitrellen, känns lite jobbigt.


    Lite sugen att testa imon även om det ändå bara är RD7, då har det gått 11 dagar sedan ovitrellen, men lite nojig att det inte ska gått ur kroppen än. Kanske bestämmer mig när jag vaknar, beroende på hur orosnivåerna ser ut Drömmer


    När har ni tänkt testa?


    Hade riktigt ont i boobsen efter ovitrellen, det lättade lite men nu mer ont igen med hårda bröst, lite större inbillar jag mig (säger min karl med hehe). Lite molvärk nedre delen av magen dagligen och ont i huvudet lite här och var. Mer lättirriterad for sure hehe (kanske lite självuppfyllands profetia med!).

    Men, jag tar ju cyklogest 2 ggr/dag så räknar snarare med symptomen beror på det. Är på?. RD5 med 3-dagars nu, det hade väl motsvarat ÄL+8 naturligt. Men jag kommer vänta med att testa ett tag till, förhoppningsvis håller jag mig till testdag! Skrattande
  • Mirabilis89
    Dibella skrev 2022-08-29 11:23:36 följande:

    Hur går det för dig? Hoppas du har fortsatt lite symtom och får ett plus på testdag!


    BIM om två dagar och minus på testa tidigt stickor så jag är uträknad ur denna rundan, får vi invänta vår sista IVF sväng någon gång i höst och hoppas på ett bra resultat då {#emotions_dlg.flower}


    Symptom ja i form av lite molvärk i nedre delen av magen, humörsvängningar och ömma bröst till och från. Hyn i ansiktet är åt helsike med. Drömmer Men ja, jag tar ju cyklogest 2 ggr/dag så är ju troligtvis från det iallafall. Har inte testat ännu och tänkte fortsatt försöka hålla mig... Men svårt är det! Skrattande


    Åh vad tråkigt för dig/er, hoppas verkligen på en tredje gången gillt sen då. Hjärta

  • Mirabilis89

    Negativt test i dag på RD11 med 3 dagars (testdag nu på måndag 5/9 på RD 14), så det gick nog inte den här gången. Ingen mens ännu men jag räknar det som att det inte gått vägen. 

    Nåväl, vi har ju tack och lov 3 fina blastocyster i frysen att prova med, så jag känner mig inte allt för nedslagen. Skrattande

Svar på tråden IVF efter sommaren 2022