• Anonym (68 och kåt)

    Inget sex

    Hej , min fru sen snart 40 år har den några år helt tappat intresset av sex. Vi har trevligt tillsammans och tycker fortfande mycket om varandra. Hon skulle aldrig acceptera en älskarinna och jag skulle inte kunna tänka mig att utnyttja en en stackars prostituerad. Finns fler i samma situation borde finnas både tjejer och killar. Jag är 68 men tär fortfande kåt och vill inte acceptera att det redan är slut. Ni som är i liknande läge vad gör ni?

  • Svar på tråden Inget sex
  • Anonym (Kim)

    Jag tog ett allvarligt samtal med hustrun och klargjorde att om vårt sexliv var över var också äktenskapet över. Och jag menade det, det gick så långt att jag började leta lägenhet och kontaktade juridisk hjälp för att det formella skulle bli riktigt. När hon insåg det backade hon och vi har sex ca 1 ggr/vecka. Nu säger alla här att hon "ställer upp" och att det är hemskt. Men det var hennes val, hon är inte ekonomiskt beroende av mig. jag uppfattar inte att hon lider av att ha sex och hon får oftast orgasm.

  • Anonym (Benny)

    Ställ ett ultimatum om skiljsmässa så ska du se att hon släpper till!

  • Anonym (Va?)
    Anonym (Benny) skrev 2022-07-10 19:50:55 följande:

    Ställ ett ultimatum om skiljsmässa så ska du se att hon släpper till!


    Räkna inte för mycket med det.

    Att gå med på att våldtas för att slippa skilsmässa känns... orimligt.
  • Anonym (68 och kåt)

    Skilsmässa inget alternativ. Vi tycker ju om varandra och trivs med varandra. Vi har diskuterat olika lösningar men inget som funkat så långt. 

  • Anonym (Kim)
    Anonym (68 och kåt) skrev 2022-07-10 20:47:51 följande:
    Skilsmässa inget alternativ. Vi tycker ju om varandra och trivs med varandra. Vi har diskuterat olika lösningar men inget som funkat så långt. 
    Okej men då väljer du att ge henne makten över ert sexliv och det finns inget att göra annat än att hoppas på hennes välvilja. Ni har ju diskuterat utan resultat.
  • Martina1970

    Klart det finns massor av människor som är i samma situation! Om du känner att ni pratat tillräckligt mycket och inget fungerar finns det bara två val: 1. Stanna och acceptera som det är nu, utan att gnälla! Eller 2. Lämna.
     
    Lycka till

  • Andreas2020
    Jag är i samma situation (men yngre) och i en annan livsfas. Det är ett svårt problem. Tänker att lösningen "jag kräver sex annars skiljer jag mig" är tveksam. Hur skulle man bli lycklig och glad av det? Att det skulle vara "våldtäkt" är jag lite tveksam till (som någon skriver). I situationen görs ett val och kvinnan säger ja. Däremot vet jag inte om man vill göra så mot den man älskar. 
     
    Däremot tycker jag att man kan ställa krav på att båda behöver jobba med problemet, gå i parterapi, testa något självhjälpsprogram etc. Man kan säga hur mycket man vill kring att alla väljer precis som dom vill, vill man inte ha sex, behöver man inte. Och samtycke är oerhört viktigt men lever man i en relation kan man inte välja precis som man vill. Man måste åtminstone vilja försöka. 
     
    Jag lyssnade på ett poddavsnitt "sex på riktigt" en kvinna intervjuas om hur hon känner och tänker inför sex. Hon har inte haft sex med sin partner på länge. Hon verkar ha det känslomässigt väldigt jobbigt. Tänker att det är två sidor båda med ganska jobbiga tänkar känslor inför situationen. Poddavsnittet gav mig i vart fall lite perspektiv och empati inför min frus perspektiv. Kanske en bättre startpunkt att siöppet intressera sig frus perspektiv och börja i att förstå och visa empati för varandra.
  • Anonym (A)

    Mycket händer i kroppen när man blir lite äldre, kanske framförallt som kvinna. Man går in i klimakteriet och med det förändras mycket. Inte minst sexlusten. De sjunkande östrogennivåerna är boven till detta. Slemhinnorna blir också torra, och ni vet säkert efter 40 år ihop hur ont det kan göra. Och det är inte din frus fel!


    -Att se hur vissa män ställer ultimatum på sina kvinnor när det gäller sex är fruktansvärt. Då blir det ju att det nånstans sker mot deras vilja, om än kanske indirekt, och hur genuint och trevligt är det? Se istället till att tillsammans lösa det på det sätt det går!


    Du verkar dock vara en man som absolut inte vill vara med någon annan, och det tycker jag är så fint!


    Det FINNS behandlingar och läkemedel man kan få, Jag har sett många kvinnor få ett så mycket bättre livskvalitet med hjälp av att tillsätta hormoner. -Det är inte helt utan risker enligt vissa forskningar, men frågan är om man vill leva olycklig och säker, eller ta en liten risk mot att få känna sig lycklig och yngre igen, och kanske ta en extra kontroll då och då för att se att allt ser ok ut i kroppen...


    Det finns massvis med information på nätet! Googla Klimaktierie och sexlust, så kommer en hel rad av fantastiska tips upp!


    Önskar er all lycka till! <3


    /A

Svar på tråden Inget sex