• Anonym (H)

    Restid med barn

    Tow2Mater skrev 2022-07-18 17:59:03 följande:
    Bodde ni särbo och hon hade barnen boendes hos sig, eller hur kommer det sig du inte visste att hon flyttat?
    Och varfor tillät du att barnen flyttade?
    Barnen är väl antagligen skrivna hos honom? 

    TS: tråkig situation. Det är ju hennes problem ja, och du kan naturligtvis vägra. Men tänk på vikten av ha en god relation till dina barns mamma. Det är mycket som det ska samarbetas och kommas överens om i många år framåt och i relation till det är det en ändå en ganska liten sak att köra genom stan.
  • Anonym (H)
    PSDrömmaren skrev 2022-07-19 00:32:07 följande:
    Tack för ditt input :)
    Absolut så är det många år framöver som man måste samarbeta det är jag medveten om. Det finns fler faktorer som ligger bakom också då hon varit gift innan mig och har barn med den mannen också. Det barnet är i stort sätt vuxen och har valt att bo hos mig och sin pappa istället för att bo hos sin mamma.
    Jag har god relation med det barnet och med barnets pappa. 
    Den tidigare mannen hade samma problem med mamman som jag har just nu. 
    Det du beskriver om mamman är ju inte bilden an någon speciellt ansvarstagande förälder. Är det inte bra då om ansvaret skjuts över på dig? Tänk om hon skjutsar barnen? Och har druckit?
  • Anonym (H)
    PSDrömmaren skrev 2022-07-21 01:20:30 följande:
    Tack för din input. 
    Jo jag håller med men det är inte så lätt som det verkar att göra det. 
    Har haft kontakt med soc en del där jag bor men det är som att prata med en vägg och även min äldsta son litar inte på soc och vill inte ha med dem att göra för att de inte bryr sig  
    Jag menar inte att du ska ta strid för att få barnen på heltid. Sköter hon sig så är det väl bra att barnen bor där också. Det jag menar är att du kliver in lite varstans där det passar, skjutsar barnen till aktiviteter på hennes vecka, skjutsar dom till henne mm. Istället för att tänka att hon ska steppa upp och ta halva ansvaret. 

    På vilket sätt pratar du med soc och varför? De behöver väl inte dras in så länge hon sköter sig?
  • Anonym (H)
    Anonym (MR klister) skrev 2022-07-21 09:33:46 följande:
    Fast jag tolkar det som att hon inte sköter sig, jag tolkar det som att det är ren förvaring hos mamman plus att hon tar noll ansvar.i övrigt i de relationer som påverkar barnen.

    Samt att hon då är alkoholiserad. 
    Var läser du det? Jag tolkar TS som att han tycker att mamman ska skjutsa barnen, inte TS. Hennes val att flytta = hennes sak att köra barnen.

    Om hon var i aktivt missbruk skulle han väl knappast skriva så?
  • Anonym (H)
    PSDrömmaren skrev 2022-07-21 14:28:32 följande:
    Så som jag menar är att jag i stort sätt sedan barnen har fötts tills nu dragit det stora lasset. 
    Sen kan jag tycka att om man har bosatt sig i en kommun och varit överens om att barnen  ska gå i en viss skola och allt finns i närheten. 
    Att om ena föräldern flyttar till en ny kommun. I det här fallet på andra sidan stan och restiden med bil är 40 min om det inte är trafik. 
    Att den föräldern inte kan kräva att den föräldern som bor kvar där enligt vad man kom överens om från början. Att den föräldern ska börja köra den sträckan. Att den föräldern som flyttat måste ts sitt ansvar att köra.
    Ok, ja då verkar jag ha tolkat din trådstart rätt. Du är inte ängslig för att barnen far illa utan du tycker att mamman ska steppa upp, ta sitt ansvar och köra barnen. 
  • Anonym (H)

    Ja, allt har väl en gräns. Men vad menar du med att hon gör bort sig inför barnen? 

  • Anonym (H)
    PSDrömmaren skrev 2022-07-31 08:03:42 följande:
    Kanske fel uttryck men att man skyddar den andra föräldern när den föräldern inte vill ställa upp på att ev ta barnen till deras aktiviteter på de veckor som de ska vara hos den föräldern. Att man själv då ser till att barnen kommer till aktiviterna istället och alltid finns i bakgrunden för att ställa upp när den andra föräldern inte orkar eller vill ta det ansvar som man har som förälder. 
    Det gör ju att den ena föräldern som i mitt fall barnens mamma alltid vet att jag finns där och kör eller tar barnen när hon inte orkar. Det blir som att man passar upp på henne också. 
    Förstår din frustration, men att ha olika ambitionsnivå på sitt föräldraengagemang är tyvärr ett problem för många skilda föräldrar. Det finns många trådar på det temat.

    Antingen får du ju släppa det helt de veckor  barnen är hos henne. Då får du acceptera att barnen körs till aktiviteterna om din exfru har tid och lust, och att det inte kommer göras om hon är trött eller omotiverad. Barnen är de som drabbas om du slutar curla din exfru.

    På din beskrivning låter det osannolikt att din exfru steppar upp. Å andra sidan kanske barnen inte far illa av att vara hemma varannan vecka och surfa istället för att gå på sin fotboll, eller vad det nu är. Om du nu helt sonika slutar skjutsa. Det beror ju på hur viktig aktiviteterna är för barnen.

    Det är svårt att ge dig råd, men som du beskriver situationen så är det väl här någonstans ditt val ligger.
Svar på tråden Restid med barn