• Tis 19 jul 08:44
  1591 visningar
  2 svar
  2
  1591

  Precis fått ADD diagnos (är osäker...)

  Hej!
   
  Jag har precis gjort en neuropsykiatrisk utredning hos "Norra Stockholms Psykiatri" och blev diagnoserad med ADD (ja, jag skriver så för att det är enklare).
   
  Men överlag fick jag ett ganska oproffessionellt intryck av utredaren och det kändes som att hon redan första 10 minuterna hade bestämt sig för att jag har ADHD/ADD.
   
  Jag upplevde även att väldigt många av alla frågor som ställdes var svåra att svara på och svåra att avgöra om jag har mer problem än andra människor med dessa saker.
   
  Nu är det så att jag tror att jag har ADD eftersom jag droppade av skolan i 8:an, har svårt att fokusera på tråkiga saker, blir lätt distraherad och en rad andra problem som ångest, passivt och osocialt liv osv.
   
  Däremot är det vissa andra grejer som fungerar jättebra. Jag är egenföretagare och jobbar i snitt 12-14 timmar per dag och får jättemycket gjort. Jag sköter bokföring och klarar av att betala mina räkningar och sköter min ekonomi bra och så vilket kanske talar emot en diagnos.
   
  Hur som helst, även om jag själv tror jag har ADD så vet jag inte om jag litar på processen vid utredningen.
   
  Det känns som dom lika gärna skulle kunna fråga "Så, vill du ha en ADD diagnos eller inte?" och att man själv bestämmer. Eftersom allt är baserat på massa konstiga frågor i ett långt formulär.
   
  Några tankar?
  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2022-07-19 08:45
  (Är man, 37 år)
 • Svar på tråden Precis fått ADD diagnos (är osäker...)
 • Tis 19 jul 09:38
  #1

  Om du är osäker kan du be om en second opinion någon annanstans. Men det du beskriver låter rimligt för ADD så varför ska du inte lita på utredningen? Att du sköter bokföring och jobbar hårt med ditt eget företag är väl exakt som ADD? Då har du något du brinner för och verkligen gillar - så kan man gör mycket när man har den diagnosen. 
  ADHD/ADD innebär inte att man har problem alltid och hela tiden. 

 • Tis 19 jul 09:43
  #2

  Jag håller med ovan, ditt sätt att beskriva dig låter precis som ADD. Superfokuserad på det som känns viktigt/roligt men svårt att få till det som är omotiverande/tråkigt.

  Jag skulle också gissa att psykologerna träffar så många med diagnoser att de är skickliga på att ställa rätt frågor och ganska snabbt kan se om det finns en diagnos hos patienten även om du tycker att undersökningen inte kändes komplett. 

Svar på tråden Precis fått ADD diagnos (är osäker...)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.