• Anonym (Jaha)

    Berättade att jag var otrogen.

    Anonym (Skitstövel) skrev 2022-07-19 14:15:54 följande:

    Jag berättade för att jag kunde inte låta honom leva i en lögn och jag har alltid varit öppen & ärlig gentemot honom. 


    Kände att han förtjänade den respekten och få veta vad jag gjort mot honom.


    Hur definierar du "har alltid varit öppen & ärlig"? Hade du varit det hade du väl inte varit otrogen?

    Sen, jag vet inte om ni kan lappa ihop ert förhållande igen.. Men är du intresserad av att göra det, så måste du ha bättre koll på vad det innebär att vara ärlig och att sedan också vara det.
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (Skitstövel) skrev 2022-07-20 00:18:54 följande:

    Hur menar du här?


    Ja, innan otroheten har jag alltid varit ärlig och öppen. Under tiden jag pratade med arbetskollegan och ligget var jag givetvis inte ärlig. Det blev några veckors oärlighet och smygande. 


    Berättade för min man i söndags och sexet hände i fredags. Sedan dess är jag återigen ärlig och öppen. 


    Men jag kanske missförstår dig på något sätt, och jag ber om ursäkt i så fall? 


    Nja, hur menar du?! Att prata med en kollega är väl inte oärligt? Jag pratar med kollegor varje dag och det är inte nåt min man stör sig på. Gjorde han det, skulle jag göra slut. Det måste gå att andas i ett förhållande. Mannen behöver inte veta allt jag gör. Men ligger jag med någon kollega, så skulle min man göra slut.

    Så jag tror ditt problem är att du inte värderar öppenhet och ärlighet lika högt som din man. Du har inte ens koll på begreppet. Det vill säga vad ärlighet innebär i allmänhet och inte heller i förhållande till din man. Tror du verkligen att din man hade brytt sig om du bara pratat med kollegan och kanske också funderat över hur kollegan är att ligga med? Det tror inte jag. Men kan inte veta, eftersom alla par gör överenskommelser om hur ärligheten ska hanteras i förhållandet. Men att ligga med någon utan att innan berätta om de tankarna för partnern (så att partnern får chans att bli arg och ledsen redan här) är helt klart oärligt. 

    Att du sen också berättar för oss att du alltid har varit öppen och ärlig mot din man blir inte trovärdigt, eftersom du har varit 100 procent oärlig på det mest smutsiga sätt som finns. Jag har exempelvis inte alltid varit öppen och ärlig mot min man. Jag har exempelvis låtit barnen äta godsaker vid andra tillfällen än lördagar, trots att jag vet att min man inte vill ha det så... Med andra ord vill jag säga att du inte verkar bry dej om eller förhålla dej till ärlighet. Du är ärlig när det passar dej. Vill du ha en chans till att få tillbaka din man, bör du hela tiden förhålla dej till ärlighet. Svårt och mycket svårt att vara helt ärlig och ta alla diskussioner om allt. Men att göra nåt som helt klart riskerar hela relationen är att samtidigt visa sin partner att han eller hon inte är så viktig. 

    Sen tycker jag uppenbarligen att du gjort helt fel. Men av mej får du en eloge för att du vågar ta diskussionen med oss. Jag önskar dej lycka till!
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (Ough) skrev 2022-07-20 10:53:28 följande:
    Du gjorde en poäng av att nämna i trådstarten att det var ett dåligt ligg. Vadå, hade det gjort nån skillnad om sexet varit bra? Vad är det som säger att du inte hade fortsatt med otroheten om sexet varit helt fantastiskt?
    Jag tror att om man värderar ärlighet högt, så blir alla ligg som innebär otrohet dåliga. Jag tror nog att TS kanske inser det, så här i efterhand. 
    Anonym (Skitstövel) skrev 2022-07-20 10:08:48 följande:

    (Har fortfarande inte klurat ut hur jag citerar på ett bra sätt då det inkommit flera inlägg) 

    Jag vet att det var ytterst oärligt och vidrigt av mig och mitt agerande kring kollegan. Jag önskar att jag gick och pratade med honom istället men nu är det gjort och min man får välja hur han vill göra. Han blev väldigt chockad för att han kunde verkligen inte tro det med tanke på hur jag har varit som hans fru under vårt äktenskap. 


    Jag tycker att det är bra att ni ifrågasätter mig, mitt agerande och mina skrivelser kring det här. Ni gör så att jag vågar tänka och fundera. Jag kan uppleva stundtals att jag förnekar det faktum att jag verkligen har gjort det värsta man kan göra mot sin partner men när ni är raka och ifrågasätter mig tvingar ni mig att se som det verkligen är. 


    Jag har ingen önskan om att han stannar kvar för barnens skull eller andra omständigheter. Jag vill givetvis mest av allt att vi fortsätter men respekterar samtidigt att han inte kan göra det här och väljer att avsluta.


    Här visar du helt rätt inställning, tycker jag. Bollen ligger mest hos honom, hur han vill göra. Och alla kan göra fel. Jag dömer dej inte. TS, jag tycker också att du ska våga ifrågasätta relationen. Kanske att den inte är värd att kämpa för? Kanske att du var otrogen av en anledning? Och tänk på att du fortfarande har rätt att ställa krav på förhållandet. Din man har rätt att lämna dej och ifrågasätta dina val. Men inte mer än så. En relation måste också tåla motgångar och ska bygga på ömsesidig respekt. Ni har en kris nu. Hur ni löser den är mest intressant, inte varför ni har den. Det vill säga viktigt att fokusera framåt. Inget av det som hänt går att ändra. Men allt kan ändras från och med nu. Ni löser inte det här genom evig smutskastning på dej och ditt dåliga ligg.
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (Bollen) skrev 2022-07-20 12:20:48 följande:
    Boll? Kämpa? Motgångar?

    De har ju lämnat in skilsmässoansökan ...
    Jaha, men det har jag och TS sagt hela tiden.. Vill han gå, står dörren öppen. Dock, om man har barn, har man betänketid för att inte förstöra en familj utan eftertanke. Det finns många som trots allt kan lämna otrohet bakom sig och välja en bättre väg framåt. Jag ser inget som rätt eller fel. Men som sagt att betänketid är bra. 
  • Anonym (Jaha)
    »Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne.« Joh88.

    Ett bibelcitat att beakta. Tröttsamt med elakheterna som regnar ner över TS. Och till vilken nytta? Som sagt att alla kan göra fel. Frågan är hur TS och TS man löser det här. För man är fortfarande två om ett förhållande. TS kan inte lösa situationen om mannen inte vill lösa den. Och då är det bästa TS kan göra, att låta honom gå. Finns inget nonchalant i det. Alls.
  • Anonym (Jaha)
    ClumsySmurf skrev 2022-07-20 20:43:31 följande:
      "Dock, om man har barn, har man betänketid för att inte förstöra en familj utan eftertanke."
    I alla fall i en veckas tid var TS inställning att ett ligg var värt mer än att hålla ihop familjen.
    Är man så smurfig att man inte vill förstå vem som förstört familjen ska man inte ha en relation.
    Anonym (Jaha) skrev 2022-07-20 17:08:33 följande: #66
    »Den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne.« Joh88.

    Ett bibelcitat att beakta. Tröttsamt med elakheterna som regnar ner över TS. Och till vilken nytta? Som sagt att alla kan göra fel. Frågan är hur TS och TS man löser det här. För man är fortfarande två om ett förhållande. TS kan inte lösa situationen om mannen inte vill lösa den. Och då är det bästa TS kan göra, att låta honom gå. Finns inget nonchalant i det. Alls.
    Man kan göra små fel som ger små konsekvenser och man kan göra stora fel ger större konsekvenser, som att t.e.x förstöra sina barns familj, dessa är inte likvärdiga.,
     Har aldrig varit för den där äckligt patetiska moral relativismen 'vem har inte gjort ett fel/misstag?' men jag antar att de som gillar den har gjort många många stora "misstag", och kommer att göra många fler.
    Jaha, ClumsySmurf skulle vara intressant att få höra vad du tycker om alla dessa svenska män som varje år slår ihjäl sin fru och barnens mor. Det är dom, som till skillnad från TS, som verkligen HAR förstört sina barns familj. Men du kanske inte inser skillnaden mellan små och stora problem? 
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (Anonym@) skrev 2022-07-20 23:57:34 följande:
    Inte adresserat till mig men...Vad fan har det med denna tråden att göra? Jag har inte sett att ts man hotat med att slå ihjäl ts. Då hade tråden sett helt annorlunda ut. T.o.m. jag hade då hejat på ts för att hon tog chansen att komma ifrån en misshandlande man.
    Nu är det ju inte så vad vi vet, utan det är ts som psykiskt misshandlat sin man.
    Anonym (Skitstövel) skrev 2022-07-20 22:35:14 följande:

    Jag tänker att det börjar bli lite fånigt att skärskåda det jag skrivit härinne och det är ett faktum att jag tycker att jag har gjort mitt livs misstag. Det är så klart helt OK att ni tycker annorlunda. Tror att vi kanske kan lämna det där?

    Det är svårt att komma ihåg allting ni skrivit men jag vill betona att det är helt och hållet mitt fel, mitt ansvar och min skuld. Ömsesidig respekt betyder ju att vi båda respekterar varandra men jag har inte visat denna respekt gentemot min man de senaste veckorna. Det är jobbigt att tänka på det. 

    Jag får be om ursäkt för att jag inte lämnar ut detaljer kring kollegan eller otroheten. Jag tycker att det räcker gott med att min man vet detta. Jag vill egentligen fokusera på mig och min man, inte arbetskollegan.

    Men jag tror inte att jag kommer att skriva något mer i den här tråden. Jag tror att jag kan reflektera och få inputs någon annanstans ifall behovet dyker upp. 


    Men jag vill i alla fall tacka er alla för era inputs. 


    Gift man som schysta ts inte vill hänga ut??
    Snacka om Off topic. TS vill ha goda råd efter sitt snedsteg och du sitter hemma och hejar på TS man?! För dej rekommenderar jag fotbolls-EM på fredag. Heja Sverige!
    ClumsySmurf skrev 2022-07-21 01:25:37 följande:
     Jaha, MoralRelativist med hittepåargument skulle vara intressant att få höra vad du tycker om alla dessa folkmord och onödiga krig som skett i historien. Det är dom, som verkligen HAR förstört. Det går alltid går att dra till med något värre för att moral relativisera.
    Jag kan inte se att mord som följd av etnisk tillhörighet skulle kunna vara värre än mord som följd av könstillhörighet.

    Sedan 1 januari 2000 har 325 kvinnor i Sverige dödats av sin man, pojkvän eller exman.
  • Anonym (Jaha)
    ClumsySmurf skrev 2022-07-21 21:16:55 följande:
     
    Jag tycker det är oerhört nobelt och fint av Anonym (MoralRelativist) att flytta över skulden "förstöra en familj utan eftertanke" på TS man.

    Jag citerar något mycket finare är bibelcitat...kloka visdomsord från FL
    En relation måste också tåla motgångar och ska bygga på ömsesidig respekt. Ni har en kris nu. Hur ni löser den är mest intressant, inte varför ni har den.
    En relation ska bygga på ömsesidig respekt men när det har uppstått en rejäl kris p.g.a brist på respekt så är orsaken till krisen inte intressant.

    Gissar att personen med kloka ord är skild.
    ClumsySmurf, du drar felaktiga slutsatser. Läs om och läs rätt.

    Jag med de kloka orden är gift sedan många år tillbaka.
  • Anonym (Jaha)
    Gullvivor skrev 2022-07-27 13:15:30 följande:
    Det där kunde inte bli mer obegripligt.. va? 
    Tycker du själv att det är manligt att bli bedragen av sin kvinna och förlåta det "för barnens skull"? 
    Jaha, ska vi förstå det som att du tycker att det är omanligt att glömma och förlåta? Det tycker inte jag. Och jag hoppas för TS och barnens skull att hennes man är lagd åt det hållet.  

    Det är patetiskt och osmakligt med alla negativa inspel. Jag hoppas och tror att det går bra för TS med eller utan nuvarande man. Du tycker nog att jag är okvinnlig nu som tror att det kommer att gå bra för TS även utan sin man.. Flört
  • Anonym (Jaha)
    molly50 skrev 2022-07-29 11:37:21 följande:
    Ja,men det beror nog också på hur väl man känner varandra.
    Man kan märka små saker så som förändringar i ens partners beteende.
    Man kan också ha en magkänsla av att något pågår bakom ens rygg.
    Och då försöker man ju ta reda på vad det är. 
    Anonym (Fndn) skrev 2022-07-29 21:49:21 följande:
    Man kan märka det ändå. 

    Den här tråden är helt urspårad!
    TS HAR berättat för sin man och vill ha goda råd.

    TS, för att återgå till din frågeställning:
    Anonym (Skitstövel) skrev 2022-07-19 13:51:28 följande:
    Berättade att jag var otrogen.

    Jag är en 35 åring kvinna som har varit tillsammans med min man i 15 år, varav 8 år som gift. Tillsammans har vi två barn, 8 år och 11 år. 


    Som rubriken, jag har gjort mitt livs största misstag och låg med min arbetskollega en gång och vi hade pratat med varandra i ett par veckor. Saker och ting ledde till ett dåligt ligg. 


    Berättade det för min man i söndags och av självklara skäl vill han skiljas. Jag mår förfärligt dåligt av det här och ångrar mig sinnessjukt mycket. Önskar mest av allt att han förlåter mig och att vi tar oss igenom det här tillsammans. Men jag förstår samtidigt att jag kan inte begära det från honom. 


    Har jag rätt till att må dåligt? Kan jag förlåta mig? Hur går vi vidare? 


     


    Ja, självklart har du rätt att må dåligt. Men jag hoppas det känns lite bättre nu. 

    Ja, du kan förlåta dig själv för ett snedsteg. Det är mänskligt att göra fel. Alla gör fel.

    Jag vet inte vad ni landat i. Vill din man skiljas fortfarande, så blir det så. Vi kan inte tvinga nån att stanna som vill gå. Det gör ont. Men tillslut har såren läkts och du kan i så fall hitta någon annan att älska. Jag hoppas att din man tänker igenom situation noga och väger in att det hände en gång och att du ångrar dig sinnessjukt mycket. För det är trots allt skillnad på ligg och ligg.
  • Anonym (Jaha)
    Anonym (Fndn) skrev 2022-07-30 08:08:46 följande:
    Hon är inte ens  i tråden längre om du missat det så vad gör det om vi diskuterar ett ämne som ändå hör till. 
    Du behöver fundera över VARFÖR TS inte är i tråden längre. Det är respektlöst att diskutera annat än det TS vill diskutera. Starta gärna en ny tråd, om du vill få andras åsikter om andra ämnen än TS.
Svar på tråden Berättade att jag var otrogen.