Inlägg från: Anonym (Lollo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lollo)

    När ett barn gått in för långt in i vuxenvärlden?

    Anonym (Abc) skrev 2022-07-21 07:56:48 följande:

    Prata ordentligt med henne. Grejen är att hon har ju inte fel, alla exempel du räknar upp är sådant som en vuxen borde säga till om och när ingen vuxen gör det så tar hon över. 


    Jag håller inte med. En handduk kan mycket väl torka hängande över en plaststol, skötsamma barn kan utan problem äta glass i soffan och den som kör bilen ansvarar för att det finns bränsle. Det låter mer som ett kontrollbehov eller vilja att visa sig duktig/stor. 


    Jag vet flera storasyskon med liknande beteende, men det verkar ha blivit värre än vanligt i TS familj. Kanske pga flickans personlighet i kombination med föräldrarnas skilsmässa. 


    Jag funderar på om det går att stävja beteendet genom att ge flickan ansvar där det passar. Hon kan få enhushållsuppgift som är hennes tex. Få vara med och planera mat och inhandling mm. 


    Vårt äldsta barn försöker också uppfostra sitt småsyskon ibland och vi säger alltid till att det är vi vuxna som sköter den biten. Är rädd att det skulle påverka detas syskonrelation på ett rätt dåligt sätt annars. Det ska ju vara dem mot oss.  

Svar på tråden När ett barn gått in för långt in i vuxenvärlden?