Inlägg från: 20162010 |Visa alla inlägg
 • 20162010

  Ogillar verkligen mitt sommarhus!

  Jag har ett (lyx-)problem som jag inte riktigt vet hur jag ska handskas med. Vi har skaffat en stuga som jag verkligen ogillar. Jag tycker det mesta är fel. På grund av att inköpet gjordes under pandemin skulle det innebära att större ekonomisk förlust att sälja stugan nu.

  Jag skäms lite för att det tar så mycket av mina krafter just nu att vara vid stugan. Det finns en hel del att göra men när jag kommer ut till den så vill jag inte vara utomhus då jag tycker huset är fult, trädgården är ful, för mycket trafik mm. Känslan jag har går ut över barnen som på det stora hela är nöjda över att vara här. Vad ska man göra? 

 • Svar på tråden Ogillar verkligen mitt sommarhus!
 • 20162010
  Anonym (Tvärt om) skrev 2022-07-21 16:11:29 följande:

  Vad tråkigt att det blivit så. Sommarstugan ska ju vara en plats där man slappnar av, tar på sig nåt bekvämt och mest lullar omkring.

  Det bästa för mig är när jag lämnar Stockholm och styr mot Roslagen där mitt lilla enkla paradis finns. 

  Hoppas det löser sig. Det kan ta ett tag att boa in sig, kan det vara så? 


  Jag hoppas det, i mitt fall är det framförallt trafiken som stör. Jag bor centralt och hade sett framför mig att det här skulle vara stället där jag får lite lugn och ro, men det visar sig att folk i området åker bil som att de bodde i USA... till bryggan för att bada (man har max 1 km till bryggan från något av husen), för att handla x gånger om dagen etc. Men jag vet att ungarna har det bra, så jag får försöka fokusera på det. Roslagen låter härligt :)
 • 20162010
  nernu skrev 2022-07-21 16:52:40 följande:

  Varför köpte du den?


  Hade letat i många år, varit ganska kräsen, sen kom pandemin och ja, då gjorde vi ett förhastat beslut med just det här huset...
 • 20162010
  Anonym (Alternativ) skrev 2022-07-21 16:03:25 följande:

  Var det ett ogenomtänkt köp, eller hur kommer det sig att du _nu_ stör dig på allt med stugan? Finns det _några_ fördelar?

  Du kan lägga pengar på den (som i betala någon) för att få den som du vill ha den. Eller låta den dra massa energi för att du stör dig på den. Eller sälja, och ta den ekonomiska smällen nu för att slippa tänka mer på det. Eller försöka förlika sig med situationen och försöka se fördelarna, som att barnen gillar att vara där.
  Men sommarhus kostar tid, energi och pengar hur perfekta de än var från början, så vill du verkligen inte ha stugan är det väl lika bra att sälja. 


  Att köpa stuga hade vi funderat på länge, men just det här huset blev ett något ogenomtänkt pandemiköp. Ang. fördelar så ligger det nära hav, med bra badplatser och nära storstan vilket innebär att det är lätt att ta sig hit.
 • 20162010
  Spigger86 skrev 2022-07-21 18:10:53 följande:
  Försök ändra inställning och tänk att alla har inte råd att skaffa en sommarstuga. Så bara det är anledning att känna tacksamhet. Jag kommer förmodligen aldrig ha råd att skaffa en sommarstuga. Sen är det iofs inget jag skulle vilja om jag hade råd heller, då det kräver mycket jobb.
  Du har helt rätt i det där med tacksamhet. Jag har jobbat väldigt hårt och känner tacksamhet över det jag har, inget är ärvt utan det jag har, det har jag skaffat på egen hand. Och jag blir arg på mig själv att köpet känns så fel (många dåliga överraskningar i form av skador etc. trots genomförd besiktning) trots att jag "borde" känna mig tacksam. 
 • 20162010
  Tecum skrev 2022-07-21 16:30:39 följande:

  Läget kan du inte göra mycket åt men trädgården kan du/ni forma efter er smak, Även byggnaden går att förändra. Fokusera på det som är bra, t ex att barnen trivs. Det måste finnas mer eftersom ni köpte just detta hus?

  Jag får intrycket att du är en person som gillar att klaga, letar fel och aldrig är nöjd? Kanske stämmer det inte men du ger det intrycket. Och att du funderar för mycket. Gör det bästa av situationen istället.


  Ja, jag funderar mycket på saker, ibland är jag nöjd och ibland är jag missnöjd, jag är nöjd med mitt vanliga område (där jag bor i vanliga fall), tycker att det är fantastiskt där på många sätt, jag är nöjd med mitt jobb, min chef och min familj. Men när det gäller sommarhuset så känns saker och ting väldigt fel, om det faktiskt är så eller om det bara är en känsla, är svårt att svara på. 
Svar på tråden Ogillar verkligen mitt sommarhus!