Inlägg från: fucsia |Visa alla inlägg
  • fucsia

    Grannen klagar på min katt

    Hej,

    Jag bor på första våningen och har en katt som brukar går runt i föreningens gård. Precis brevid min balkong ställer en granne sin barnvagn och den står där dygnet runt. Idag har hon anklagade min katt för att ha kissat på vagnen. För det första, det finns andra katter i närheten som brukar gå ut på kvällen, och min går ut endast dagtid för jag vill undvika att han slås med grannarnas katt. Självklart är han kastrerad.

    Detta gjorde mig väldigt irriterad för att hon skrek för att få alla grannar att lyssna. Jag tycker att man ska inte ställa sina ägodelar utanför hänvisad plats, alltså, on hennes barnvagn står utanför kan hon inte klaga om något händer med det. För den andra, hon kan inte bevisa att det var min katt som gjorde det och katter har rätt att röra sig fritt.

    Vad tycker ni? Tack!

  • Svar på tråden Grannen klagar på min katt
  • fucsia

    Jag tycker att det är läskigt att det är så många katthattare som dyker upp i tråden. Och att man riskerar bo nära en sådan person som kan skada eller skrämma bort ens katt. 

    Ni som undrar varför katter släps löss, visste ni inte att katter har rätt att röra sig fritt enligt lagen? viivilla.se/djurliv/regler-och-lagar-for-utekatten/


    Utdrag från texten: 

    "? Riksdagen har tagit bort det ansvar som kattägare hade i tidigare lagstiftning. Det är upp till den som vill skydda sig att vidta de åtgärder som är möjliga, säger Torbjörn Göransson handläggare på Hälsoskyddsavdelningen, Göteborg kommun.


    Det innebär alltså att den som störs av katter inne på sin tomt, själv måste skydda sig från katterna.


    ?  Den som störs av kattens beteende måste själv freda sig, då katten har rätt att röra sig fritt. Det är ingen skillnad om det är en privat tomt eller en offentlig sandlåda, säger Daniela Mattisson.


    Enligt Daniela gäller samma regler för samtliga kommuner i landet."

    Det är lagen, punkt slut.

    Dessutom, ni som är så ivriga att yttra er hat för dessa djur missar helt poängen i mitt inlägg. Min katt har inte kommit in på andras tomt, har inte bajsat på någons rabatt, har inte kissat på någons dynor eller något liknande, för detta är ju omöjligt där jag bor.  Det är grannen som ställer SINA grejer bredvid MIN balkong. Så om hennes barnvagn försvinner har hon rätt att anklaga grannarna för stöld, eller? Jag skulle aldrig ställa mina grejer utanför min lägenhet för då vet jag att jag riskerar bli av med dem. Men ni hatar så mycket att ni vill försvara er åsikter på alla möjliga sätt genom att förvrida situationen som jag beskrev. De exemplen som de flesta av er använder har ju ingenting att göra med situation med min granne.

    Misstänker att de flesta katter som försvinner har egentligen blivit bortskrämda eller till och med dödades av alla dessa onda människor.

Svar på tråden Grannen klagar på min katt