Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Grannen klagar på min katt

    Jag känner igen allt som Embla twopointoh skriver, precis så har vi det också.

    Vi har katter i området som till och med bajsar på vår trappa. Och nej, det är inget annat djur, jag har själv sett katten göra det.

    Mina rabatter har jag lyckats rädda genom att sätta många spetsiga pinnar (typ grillpinnar) mellan blommorna så nu får jag äntligen ha mina odlingar ifred. Det händer att jag sticker mig på dem själv ibland men det får det väl vara värt.

    Vi byggde altan med tak dels för skugga men mest för att inte behöva ta in dynorna varje dag. Det var ogjort arbete kan jag säga, det är ett evigt bärande för att skydda dynorna mot hår och urin från grannskapets katter.

    Nej, det känns inte särskilt kul att jag ska behöva skydda min egendom mot djur som borde vara någon annans ansvar.

  • vallakra
    mari123 skrev 2022-07-25 14:45:57 följande:

    Jag har bott många år i radhus och har ju inte haft värdefulla planteringar men OM....så skulle jag skyddat dem med "nät" eller hur man nu gör. Katter är väl det minsta problemet för odlaren?


    Om man odlar grönsaker så finns det fler problem än katter, det är sant. Men oavsett om det finns större problem är katterna är just katterna något men skulle slippa om inte grannarna hade rätten att släppa sina djur vind för våg.

    I mitt fall är det så att jag inte odlar grönsaker. Det är mina blomrabatter som blivit förstörda och jag tycker inte att det är snyggt med nät över höstfloxen. Inte över några andra blommor heller faktiskt.
  • vallakra
    mari123 skrev 2022-07-25 15:06:55 följande:
    FAST jag fattar inte hur en katts krafsande kan ruinera en frodig rabatt? Kattens avföring är ju inte giftig? (jag har innekatt och bara delvis part i målet)
    Nu är ju inte en rabatt frodig från början. En nyanlagd rabatt är ganska sårbar. Likaså en rabatt med sommarblommor, särskilt när plantorna är små.

    Men även en etablerad rabatt tar skada beroende på vilka växter den består av. Särskilt låga växter kan ta skada av en katts klättrande och rivande.

    Vi har bland annat en stor fin rabatt runt en större sten. Tyvärr har grannens katt bestämt att just den stenen är perfekt att ligga och sola på. Problemet är att för att komma dit måste han hoppa på mina låga höstflox.

    Han har också vänligheten att gå ner åt andra hållet och därmed även hoppa på rudbeckiorna. Det rör sig om en mycket välvuxen katt så han lyckas knäcka en hel del stjälkar där han far fram.
Svar på tråden Grannen klagar på min katt