Inlägg från: mari123 |Visa alla inlägg
  • mari123

    Grannen klagar på min katt

    Jag har bott många år i radhus och har ju inte haft värdefulla planteringar men OM....så skulle jag skyddat dem med "nät" eller hur man nu gör. Katter är väl det minsta problemet för odlaren?

  • mari123
    vallakra skrev 2022-07-25 14:58:46 följande:
    Om man odlar grönsaker så finns det fler problem än katter, det är sant. Men oavsett om det finns större problem är katterna är just katterna något men skulle slippa om inte grannarna hade rätten att släppa sina djur vind för våg.

    I mitt fall är det så att jag inte odlar grönsaker. Det är mina blomrabatter som blivit förstörda och jag tycker inte att det är snyggt med nät över höstfloxen. Inte över några andra blommor heller faktiskt.
    FAST jag fattar inte hur en katts krafsande kan ruinera en frodig rabatt? Kattens avföring är ju inte giftig? (jag har innekatt och bara delvis part i målet)
  • mari123
    Hamngatan100 skrev 2022-07-25 15:17:31 följande:

    Vad blir katter riktigt, riktigt skrämda av?
    Så skrämda att de inte vill närma sig området igen.


    Där sätter väl endast fantasin gränser? OCH hur hårdhudad man är när man ser en liten oskyldig kisse som bara gör vad katter gör utan att ha några onda avsikter ÖHT!?
  • mari123
    Embla twopointoh skrev 2022-07-25 15:34:40 följande:
    Eller så är det kattägarna som är hårdhudade som släpper sina husdjur helt utan uppsikt, där vad som helst kan hända de stackars oskylda små liven.

    Det är klart att det inte egentligen är kattens fel att den förstör, utan kattägarens. Personligen skulle jag faktiskt hellre spruta vatten på eller ge en rejäl elstöt till djurägaren varje går deras stackars oskyldiga kisse började rafsa i min plantering eller lade sig på mina dynor.
    OCH det är ju ägaren som ska "straffas" och inte katten som gör vad instinkten säger. Jag har min katt inne och fattar inte att folk släpper ut sin katt i tätbebyggt område MEN det är aldrig kattens fel.
  • mari123
    Embla twopointoh skrev 2022-07-25 15:50:04 följande:
    Men det är på grund av kattägarens oförmåga eller ovilja att hålla efter sin katt som gör att katten kan bli skrämd eller få vatten sprutat på sig eller vilken metod som nu används. Man ska liksom inte behöva tolerera att få sin egendom förstörd för att katten i sig är oskyldig, och eftersom djurägarna struntar i sina djur och därför inte går att komma åt, blir det katterna som får ta smällen. Tycker man bara synd om katten i det läger har man liksom totalt missat  vem det egentligen är som har ansvaret för vad som händer katten.
    Och HUR kommer man åt en ignorant kattägare genom att plåga hens katt? Är det en väg att gå?
  • mari123
    Embla twopointoh skrev 2022-07-25 16:00:07 följande:
    Att till exempel spruta vatten är inte att plåga katten. Försök inte lägga ansvaret på dem som försöker freda sin egendom, det hade de inte behövt om kattägaren hade haft sin katt under uppsikt. Ansvaret vad som händer katten är ägarens, ingen annans.
    Nä lite vatten dör ingen katt av och den försvinner säkert direkt. Men vad har man vunnit? En blöt ensam katt där ute! Vad ska man göra sedan om den kommer tillbaka?
  • mari123
    Jemp skrev 2022-07-25 16:31:31 följande:
    fast katter hör till att börja med inte till naturen. 
    Sen är det ju inte "bara att peta bort" med kattbajs utan det är stor risk att det bär på sjukdomar så man bla avråder gravida från att göra rent egna kattlådor. 
    Ja om mina döttrar blir gravida så får de INTE göra rent i min katts låda. Det gör jag själv. Hur ska de göra om de har planteringar och kanske ett rådjur passerat eller en sork el dyl och lämnat ett visitkort? Jag skulle säga........Låt den blivande pappan rensa i landet och så ska han tvätta händerna noga efteråt. Allt har sin tid...
  • mari123
    Jemp skrev 2022-07-25 16:48:19 följande:
    Och när barnet blir full med kattbajs i sandlådan och pappan inte är hemma? 

    Jag vet inte om rådjur sprider toxoplasma (eller motsvarande) men där är vi tillbaka på natur kontra ägt djur. Tycker du det är rimligt att behöva avstå hobby för att andra inte har koll på sitt djur?
    "barnet blir full med kattbajs" DÅ ska sociala myndigheter kontaktas DIREKT!
  • mari123
    Embla twopointoh skrev 2022-07-25 17:25:35 följande:
    Det som är läskigt är när folk inte kan skilja på att inte vilja ha kattbajs i sin plantering och på att hata katter. Sluta etikettera kritik och ogillande som hat.

    Har man sin katt lösspringande utan uppsikt, får man ta att människor skyddar sin egendom mot katten, vilket de har laglig rätt till. Man måste också kunna hantera att alla inte är lika förtjusta i ens lilla älskling som man själv råkar vara.
    Jag har min katt inne och hon har aldrig varit utomhus.  Hon är kastrerad och faktiskt chippad fast hon kommer aldrig att komma vilse! MEN när jag möter katter ute så blir jag alltid så glad. Här där jag bor med omnejd så är det välnärda katter med halsband och ibland t om bjällra! jag möter. Friska sunda djur..........! Finns kanske två helt skilda världar?
  • mari123
    Jemp skrev 2022-07-26 13:50:04 följande:
    Sociala myndigheter? För att göra vad, städa sandlådan?
    Har ens barn lyckats smeta ner sig med kattbajs så har man haft dålig uppsikt. Barn i sandlådeåldern måste man se till hela tiden för de kan stoppa saker i munnen.
  • mari123
    Fossil skrev 2022-07-26 15:09:57 följande:
    Det räcker nog med några sekunder du.
    Det är väl bättre att småttingar kan leka i sandlådan som är till för dem än att katterna använder den som toalett?

    Du får ringa soc och be de skicka ut bajsvakter till ortens sandlådor helt enkelt. Så oskyldiga föräldrar slipper dina anmälningar för att de sett bort något ögonblick, precis när lilla Kalle hittade en spännande brun hög att laborera med.
    Ett litet barn kan få tag på en kattbajs och stoppa den i munnen men det kan lika gärna vara en sten! FORT är man framme och tar ifrån barnet det som är på väg in i munnen. Kattbajs är oftast hård och torr och inget man smetar in sig i.
Svar på tråden Grannen klagar på min katt