Inlägg från: Hamngatan100 |Visa alla inlägg
  • Hamngatan100

    Grannen klagar på min katt

    Hade blivit galen om en vidrig katt kom och pissade på grejer på min tomt.
    Skulle den bli påkommen skulle jag vidta åtgärder för att den aldrig någonsin skulle komma tillbaka.
    De som envisas med att ha dessa djur kan väl skapa en fond så att andra i området kan få bidrag till inköp av "kattskrämma".

  • Hamngatan100
    fucsia skrev 2022-07-25 11:16:24 följande:
    Grannen klagar på min katt

    Hej,

    Jag bor på första våningen och har en katt som brukar går runt i föreningens gård. Precis brevid min balkong ställer en granne sin barnvagn och den står där dygnet runt. Idag har hon anklagade min katt för att ha kissat på vagnen. För det första, det finns andra katter i närheten som brukar gå ut på kvällen, och min går ut endast dagtid för jag vill undvika att han slås med grannarnas katt. Självklart är han kastrerad.

    Detta gjorde mig väldigt irriterad för att hon skrek för att få alla grannar att lyssna. Jag tycker att man ska inte ställa sina ägodelar utanför hänvisad plats, alltså, on hennes barnvagn står utanför kan hon inte klaga om något händer med det. För den andra, hon kan inte bevisa att det var min katt som gjorde det och katter har rätt att röra sig fritt.

    Vad tycker ni? Tack!


    100% på grannens sida.
  • Hamngatan100
    mari123 skrev 2022-07-25 15:27:43 följande:
    Där sätter väl endast fantasin gränser? OCH hur hårdhudad man är när man ser en liten oskyldig kisse som bara gör vad katter gör utan att ha några onda avsikter ÖHT!?
    Jag skiter lite i vad kräket har för avsikter, om den pissar och hårar ner exempelvis utemöbler så ska den bort.
  • Hamngatan100
    ch449 skrev 2022-07-27 10:11:51 följande:

    Är en kattmänniska själv och har två lata raskatter som är innekatter. Även fast jag nu älskar katter så tycker jag att det är fel att släppa ut sina katter hursomhelst när inte miljön för det passar. Har du egen tomt vid ej särskilt trafikerad väg så visst men har full förståelse för arga grannar i lägenhetsområden där okända katter kryper in på balkonger och kissar eller hårar ner utemöbler.

    Bara för att lagen tillåter det så tycker jag att man som kattägare ska vara mer mån om sina djur. 


    Kattmänniska? Hälften katt, hälften människa?
Svar på tråden Grannen klagar på min katt