• Mamma46

    Påverka barnen

    Om man misstänker att en förälder påverkat sin minderåriga dotter att stjäla från den andra föräldern genom att tillskansa sig bankid och kontokort, vad gör man då? Jag polisanmälde dottern men inte mamman då polisen sa att hon inget gjort. Men troligtvis har hon det indirekt eller direkt. Hur vet man det om man inte kollar mobilen? Hon svarar inte heller på telefon och verkar inte vilja rätta till det. Dottern ändrade pin-kod på min mobil så jag kommer inte in. Hur hade ni gått vidare? Vad händer på socialen, vad kan de göra för dottern?

  • Svar på tråden Påverka barnen
  • Mamma46

    Finns ju ingen förälder som pratar med barnet, tvärtom. Menar du att det bara ska slätas över? Jag lämnade inte till socialen, jag polisanmälde. Jag skulle vilja polisanmäla den andra föräldern men det gick inte. Denna gång.

    Det går inte med PUK heller. Det finns fingeravtryck-inlogg som inaktiverats. Jag vet inte varför och inte mobilföretaget heller.
    Hon lånade mobilen för att hon låg hemma sjuk och trasig mobil. Fanns inte i min värld att hon skulle göra något sådant här. Jag har talat med soc då de ringde men ville veta om någon här hade erfarenhet av deras insatser.

  • Mamma46

    Precis men funkar inte om andra är med på det. Det rör sig om en summa som den andra hade i skuld till mig, ganska mycket. Eftersom det finns mer bakgrund i ärendet, som jag inte riktigt vill skriva här, så vet jag att det är så. Bevis skulle kunna finnas i mobilen och synd att polisen inte verkar så intresserade.

  • Mamma46

    Föräldern har vänt henne mot mig sedan en tvist mellan oss. Men hon var här förra vecka och verkade som vanligt. Nu vet jag att inget var som vanligt och känslan är att jag aldrig ser henne igen, mer eller mindre. Den förälder som fått henne att göra detta kommer aldrig att säga hon gjorde fel eller ge konsekvenser. Hon tycker ju att det var bra gjort och har säkert skrattat sig harmynt.

    Tack. Jag får avvakta samtal med soc då och ser vart det bär.

  • Mamma46

    Tack. Det är en android. Problemet är att jag vill spara eventuell info på telefonen som kan bevisa mammans inblandning. Jag vill inte fabriksåterställa den innan dess. Dottern övertalade mig att lägga in fingeravtrycksinlogg och den har avaktiverats efter för många försök. Det kommer inte upp att jag ska slå in PUK. Händer ingenting mer än att fingeravtryck inaktiverats. Tänkte lämna in den för jag vet inte om jag tror polisen bryr sig och jag begriper mig inte på det. Ett företag säger sig kunna öppna den utan åverkan på data.

    Jo tack, jag har sett alla överföringar och köp... hade sparat min gamla dosa.

  • Mamma46

    Det ligger annat bakom som gör att jag v e t att hon är inblandad. Kalla det vad du vill. Direkt eller indirekt har det skett. Oviljan att betala tillbaka är glasklar.
    Dagen innan kom hon och ville köpa något på tiktok för 25 kronor. Hon satt brevid som så många ggr förr. Antingen såg hon då eller så har de laddat ner spionprogram.

Svar på tråden Påverka barnen