Inlägg från: Anonym (4barnsmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (4barnsmamma)

    Spara barnbidraget?

    Anonym (Oxå 4) skrev 2022-07-31 13:17:55 följande:
     Återigen. Bostadsrätter finns inte överallt. Det innebär att man ska flytta till en större stad. 
    Var bor du? Knappast i en mindre ort i Norrland.
    Jag bor i Stockholm och mina svar utgår från det. 
  • Anonym (4barnsmamma)
    Anonym (Oxå 4) skrev 2022-07-31 13:42:24 följande:
    Ja det är tydligt. Naivt att tro allt är som i Stockholm men det är inte första gången gången det sker oavsett ämne. Som vanligt är det okänt att det finns en tillvaro utanför Stockholm. 
    Välkommen hit vecka 8. Då är det full fart här. Fantastisk skidåkning och fina restauranger. Men knappt nån kollektivtrafik och äldreboenden läggs ner. 
    Husen är billiga men köpare är svårt att få eftersom jobb saknas. 
    Bostadskarriär, jo jo...
    Vart har jag skrivit att jag tror att allt är som i Stockholm? Du låter bitter, gör något åt din situation om du inte trivs där du bor är mitt tips. 
  • Anonym (4barnsmamma)
    Anonym (Stina) skrev 2022-07-31 14:56:09 följande:
    Du har med många andras resonemang i tråden inte jobbat hårt nog. Haha. Säg en uska som inte sliter, särskilt med pandemin som varit.

    Och är det inte märkligt att alla vill att det ska finnas uskor, barnskötare, städare, sophämtare, butiksbiträden, pizzabagare, etc men samtidigt ser man ner på dem? Om de inte har en tät partner som ser till att de kan köpa rätt statussymboler alltså. ;) 

    Sen handlar det väl också om att det är mycket man vill att barnen ska ha med sig ut i vuxenlivet. En del vill ge dem 400.000 och en taskig människosyn plus klassförakt. Det är ju vad jag skulle säga är en rätt trist start. 
    Är det någon som har fördomar här så är det du. Du skrivet ut det väldigt tydlig här att du har ett förakt mot de med bättre betalda jobb och menar på att dessa personer i och med sina inkomster och sparande till barnen har en taskig människosyn. Du låter enligt mig mest bitter på livet. 
  • Anonym (4barnsmamma)
    Anonym (Fel) skrev 2022-07-31 17:20:37 följande:
    Varför inte? Varför ska folk med barn få pengar om de inte behöver dem för barnet, bara så att dessa barn ska få massa pengar när de är 18?
    Varför ska folk utan pengar skaffa barn och förlita sig på våra skattemedel för att kunna försörja dem? 
  • Anonym (4barnsmamma)
    Anonym (Oxå 4) skrev 2022-07-31 18:23:50 följande:
    Varför ska folk som inte behöver få ett bidrag de inte använder? Då kan man ge bostadsbidrag till samtliga. Försörjningsstöd till samtliga. 
    Men du har ju en poäng. Det blir ett naturligt urval, vi som är normalavlönade arbetare utan driv kommer inte föröka oss lika ofta.  Tyvärr lägger nog GB ner tillslut eftersom de tappar kunder. 
     
    Exakt! Bort med alla bidrag och sänk skatterna istället
  • Anonym (4barnsmamma)
    Anonym (Fel) skrev 2022-07-31 20:23:56 följande:
    Fast det där försvarar ju fortfarande inte varför du som inte behöver pengarna ska få dem av det allmänna. Det finns massor av saker som de pengarna skulle kunna användas till istället där det saknas medel.
    Är det orättvist tycker du? Om det ska vara helt rättvist i vårt samhälle så borde alla bidrag försvinna och skatterna sänkas. Då tjänar alla på att arbeta. 
  • Anonym (4barnsmamma)
    Anonym (Fel) skrev 2022-07-31 20:57:01 följande:

    Det är väl självklart att det är fel?! Annars tycker jag att jag borde få bostadsbidrag så jag kan lägga undan det på hög och sen slå till på en köksrenovering för pengarna. Eller kanske glasa in altanen. 


    Om du har det så gott ställt att du bara kan spara det bidraget helt orört, varför anser du att du har borde ha rätten till det som bidrag? Vad motiverar du det med?


    Ja det är ju lättare att dra på sig offerkoftan och gråta ut på Familjeliv än att kämpa ihop sina egna pengar. Buhu, varför får ni barnbidrag som har ett bättre betalt jobb än mig.. 
  • Anonym (4barnsmamma)
    Anonym (Fel) skrev 2022-08-01 06:18:15 följande:

    Du svarar ju ändå inte på frågan.
    Varför ska du ha ett bidrag när du absolut inte behöver det ekonomiskt? 

    Då vill jag som sagt gärna ha bostadsbidrag med tack.


    För övrigt har jag ett välbetalt jobb och hög utbildning så sluta anta saker om de du talar med.


    Som svar på din fråga så tror jag inte ett skit på att det skulle fungera att inkomstbepröv barnbidraget. Det har redan testats i Sverige och fungerade inte då heller.  Det har även prövats i England där arbetsmarknaden lamslogs pga att alla föräldrar hellre gick ner till 75 % arbetstid för att få rätt till barnbidraget. Är det så du vill att samhället ska se ut? Alla föräldrar går ner till 75% för att täcka upp med barnbidraget? 
  • Anonym (4barnsmamma)
    fluu skrev 2022-08-01 21:09:36 följande:

    Japp, vi sparar barnbidraget. Vi bosparar även lite i hsb, mindre summor sätts in då och då och jag tror att dotterns morfar fortfarande sparar åt henne. 


    Ja det är nog väldigt vanligt att man gör så. Våra barns morföräldrar och farföräldrar sparar också i fonder till våra barn utöver det vi sparar. 
  • Anonym (4barnsmamma)
    Anonym (Fel) skrev 2022-08-01 18:53:14 följande:
    Håller helt med. Stötta barnen om man kan med körkort, och kötid, så de har en utgångspunkt. Peppa dem att hitta son grej, antingen via studier eller jobb där man jobbar sig till kunskapen.

    Men detta att barnen får många hundra tusen när de är 18 som föräldrar placerat bidraget för? Vansinne och något som kommer skapa klyftor. Det ska inte staten sponsra.
    Anonym (Oxå 4) skrev 2022-08-01 10:18:00 följande:
    Du svarar ju ändå inte på frågan varför du ska få ett bidrag du inte behöver. 
    Vill du ha bostadsbidrag och socialbidrag också? 
    Att du börjar surna till och använda svordomar är inte till din fördel direkt. 

    Kan bara hålla med, ts kan inte svara på detta.
    Vänta va? Så att spara undan barnbidraget för att barnet ska kunna ta körkort och köpa en bil som du håller med om här ovan är okej men inte till att kunna köpa en bostad? 
Svar på tråden Spara barnbidraget?