• Odd Even
    Wed 3 Aug 2022 03:05
    411353 visningar
    3150 svar
    -15 +2
    3150
    411353

    Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?

    Det finns många ensamma män i vårt samhälle som aldrig fått till det med någon kvinna eller bara fått det någon enstaka gång. Dessa kallas ibland incelsoch det finns flera trådar om sådana här på FL, t.ex. tråden Förstår tjejer hur svårt det är för killar att hitta partner?

    Att dessa män är djupt olyckliga är självklart. Det är naturligtvis förödande för självkänslan att försöka och försöka och ändå få nobben varenda gång, och den minskade självkänslan påverkar beteendet så att dessa män får det ännu svårare att attrahera kvinnor, och så hamnar de i en ond spiral nedåt.
    För en del incels har dessa upprepade misslyckanden och deras otillfredsställda längtan lett till kvinnohat och konspirationsteorier och till och med högerextremism, som de hetsar varandra till i communities på nätet. Detta är en synnerligen olycklig utveckling som kan bli samhällsfarlig. Vi måste göra vad vi kan för att stoppa denna utveckling, men vad kan vi göra?

    Givetvis finns det också ensamma kvinnor som har svårt att hitta en partner, men vad än många här på FL än säger så finns det betydligt fler ensamma män än ensamma kvinnor, åtminstone så länge vi pratar om yngre och medelålders personer. När man kommer upp i övre medelåldern och närmar sig pensionen så finns det dock fler ensamma kvinnor än ensamma män.


    En huvudorsak till detta är att det helt enkelt finns helt enkelt fler män än kvinnor upp till övre medelåldern. Det föds fler pojkar än flickor, och det är fler män än kvinnor som invandrar till Sverige. Först i pensionsåldern blir kvinnorna fler än männen, pga. männens högre dödlighet. Det är dock knappast ett alternativ för yngre och medelålders män att skaffa sig partners som är betydligt äldre än dem själva, upp mot pensionsåldern. Om inte annat är de flesta äldre kvinnor inte är intresserade av att ha ihop det med betydligt yngre män, även om de är ensamma.


    Därtill kommer att män och kvinnor oftast är ensamma på olika sätt. Oftast träffar ensamma kvinnor män, har sex med dem och dejtar dem en tid ibland, men misslyckas att få till varaktiga relationer med män som motsvarar deras önskemål. De ensamma män vi pratar om här, däremot, har ofta svårt att överhuvudtaget träffa kvinnor, komma nära dem och ha sex med dem, och längre relationer är det överhuvudtaget inte tal om. Det är därför som en del ensamma män här på FL tycker att de ensamma kvinnornas problem är ett "lyxproblem" och att ensamma kvinnor borde sänka kraven på manliga partners.


    Men det blir ju naturligtvis så att eftersom ensamma kvinnor har flera ensamma män att välja på än omvänt, så kan kvinnorna vara mer kräsna. Och dessutom väljer kvinnor troligen oftare än män att hellre vara ensamma än ha en partner som inte motsvarar deras önskemål, villket leder till att det blir ännu fler ensamma män.


    Det tjänar ingenting till att vara arg eller förbittrad på kvinnorna för det, det löser absolut inga problem, och kvinnorna har naturligtvis rätt att välja eller låta bli att välja vilka män de vill av dem som finns tillgängliga.


    Dock håller jag med om att de ensamma männens problem faktiskt är större än de ensamma kvinnornas, som det beskrivits här.


    De många ensamma männen är ett samhällsproblem som i värsta fall kan få allvarliga konsekvenser, som våld mot kvinnor och högerextremistisk terrorism. (Det skulle inte förvåna mig om många av dem som stormade den amerikanska kongressen den 6 januari 2021 är incels.). Vi måste alltså försöka göra något åt detta, men vad?


    Hur kan vi hjälpa dessa män att hitta en partner?


    Mänga här på FL, särskilt kvinnor, råder männen att "jobba på sig själva": de ska sköta sin hygien och sitt utseende, träna sina kroppar, hålla rent och snyggt hemma, vara någorlunda ambitiösa och försöka skaffa sig bra jobb, och lära sig att kommunicera med kvinnor på ett bra sätt, m.m.


    Säkert kan det hjälpa i många fall, men det finns också många ensamma män som anser sig ha gjort detta efter bästa förmåga, och ändå aldrig får tag på en partner. Förmodligen är det deras dåliga självförtroende som lyser igenom när de ska försöka ta kontakt med kvinnor, och dåligt självförtroende är sällan attraktivt för kvinnor. Och att stärka självförtroendet när man hela tiden får nobben är inte lätt, utan det blir snarare sämre. Det är också svårt för dem att dölja hur desperata de är, och det är heller sällan attraktivt för kvinnor.


    Så visst, männen kan jobba på sig själva, men vad gör vi när det inte hjälper? Jag tror att vi inte kan komma ifrån att kvinnor måste ändra sitt beteende och sin attityd mot dessa män, och helt enkelt börja dejta ensamma män. Åtminstone måste tillräckligt många kvinnor göra det.


    Men hur ska vi åstadkomma det? Kvinnorna måste självfallet ha rätt att välja och inte välja vilka män de vill. Vi kan förvisso inte tvinga kvinnor att dejta män de inte finner attraktiva och ha sex med dem, och statliga bordeller och liknande är en urusel idé. Statliga kampanjer där kvinnor uppmamanas att dejta ensamma män skulle säkert floppa rejält. Nej, vi måste få kvinnor att själva vilja dejta ensamma män. Men hur ska det gå till?


    Jag har en idé...


    Vi lever inte i ett vacuum. Visst betyder generna mycket, men inte allt. Miljön, våra erfarenheter och de kulturella yttringar vi hela tiden översköljs av påverkar oss och våra värderingar och attityder en hel del. Vi påverkas av böcker, filmer, musik m.m. Våra preferenser när det gäller relationer, partnerval, sex, dejting m.m. påverkas också av sånt. Det finns gott om exempel på det: Vi har ju under decennier sett en ökad tolerans mot homosexualitet och transpersoner, och säkert är det fler idag som prövar homosexuella handlingar än förr. Jag tror det kan beläggas att Femtio nyanser-böckerna och filmerna har lett till att fler prövat att experimentera med BDSM. MILF-trenden inom porren har utan tvivel bidragit till att unga män raggar på äldre kvinnor på krogen betydligt oftare än förr - här på FL finns vittnesmål om denna förändring. Och vad gäller porren har den också med säkerhet orsakat en ökad förkärlek för analsex och ansiktssprut bland mest unga män, något som många tycker är problematiskt.


    Så våra preferenser och attityder påverkas alltså av det omgivande samhället och de kulturella yttringar som finns där.


    Tänk er nu att det börjar komma romaner, filmer och musik som handlar om kvinnor som träffar ensamma män, typ incels, och inleder relationer med dem, relationer som blir lyckliga för dem båda. Det kan t.ex. handla om att kvinnan ser igenom mannens osäkerhet och ser hans goda sidor, och ger honom kärlek och får kärlek tillbaka, vilket gör dem båda lyckliga. Många kvinnor har ju en omhändertagande attityd även inom kärlekslivet, och vill hjälpa mannen att komma till rätta med hans inre demoner (så är det ju t.ex. i Femtio nyanser), och det förekommer ju tyvärr att kvinnor tar kontakt med grova brottslingar i hopp om att "omvända" dem med sin kärlek. Vore det då inte bättre att en kvinna försöker hjälpa en snäll och ofarlig incel på detta sätt istället för en farlig brottsling?


    Skulle inte böcker, filmer, musik m.m. på det temat kunna påverka åtminstone en del kvinnor att dejta ensamma män och inleda relationer med dem? Sådana verkliga relationer tillsammans med fiktiva beskrivningar i böcker, filmer, m.m. skulle kunna ta ur många kvinnor villfarelsen, som tyvärr finns även bland en del kvinnor här på FL, att det måste vara något fel på dessa ensamma män, eftersom de inte får till det med kvinnor. Om en man är oskuld vid 30 års ålder måste det vara något fel på honom, har det sagts här på FL. Men det behöver det inte alls vara, och det bör vara budskapet i dessa böcker, filmer m.m.


    Likaså kan ett budskap i dessa fiktiva skildringar vara att en man inte måste vara dålig i sängen bara för att han saknar sexuell erfarenhet med kvinnor. Att det inte behöver vara så vet jag av egen erfarenhet. Jag var nämligen oskuld tills jag var 35, då jag slutligen fick en relation med en kvinna. I det visserligen fåtal relationer jag haft sedan dess har det förvisso funnits problem, till stor del beroende på mina egna hangups och attityder (jag vill inte gå in på dem för det är rätt plågsamt att tänka på), men en sak som aldrig har varit något problem för mig är att tillfredsställa min kvinna sexuellt. Det kunde jag redan från första början. Det var inte svårt alls. Hur kunde det komma sig? Jo, jag hade under hela mitt vuxna liv läst mycket om sex och fått en hel del kunskap om hur kvinnokroppen fungerar, och jag kunde naturligtvis också komminicera med min kvinna och höra vad hon gillade. Därtill kommer att jag tänder väldigt mycket på kvinnans njutning och med liv och lust går in för att ge henne det. Att koncentrera mig på hennes njutning är inte en uppoffring för mig, tvärtom!


    Jag påstår att vilken man som helst, som tycker om att ge kvinnan njutning, vet någorlunda mycket om kvinnokroppen och sex, kan kommunicera med sin kvinna, och kvinnan inte har alltför stora hangups när det gäller sex, lätt kan tillfredsställa sin kvinna sexuellt, även utan föregående praktisk erfarenhet.


    Detta budskap kan gärna framträda i de fiktiva skildringar som vi här tänker oss.


    Det finns dock smolk i glädjebägaren: Om kvinnan är missnöjd med mannen av andra skäl än sexuella, då tar det missnöjet över och hjälper det inte hur bra älskare han än är, det går åt skogen ändå. Det har jag också fått erfara.


    Alltså, om det kommer en massa fiktiva skildringar av sådana relationer mellan kvinnor och ensamma män, så skulle de kunna leda till fler verkliga sådana relationer. Sådana relationer misslyckas förstås ibland, som alla typer av relationer, men positiva sådana relationer skulle tillsammans med de fiktiva skildringarna kunna leda till en positiv återkoppling där fler och fler sådana relationer etableras, och då skulle antalet ensamma män minska, och därmed skulle den samhällsfara dessa i förlängningen skulle kunna utgöra kunna avvärjas.


    Vad tror ni? Skulle vi kunna få ett sådant scenario?


    Ett problem är förstås: Vilka ska skriva dessa böcker, producera dessa filmer, komponera denna musik, etc? Kommer det att slå om det blir verklighet eller kommer det bara att floppa och glömmas bort? I vårt kapitalistiska samhälle produderas ju ingenting om man inte tror att det ska gå med vinst...

  • Svar på tråden Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?
  • Odd Even
    Wed 3 Aug 2022 12:13
    #41
    Anonym (Signe) skrev 2022-08-03 10:45:06 följande:

    Ja, detta är ett argument som ofta framförs i sådana här trådar, att kvinnor dras till en liten del av männen, alfahannarna, och denna del av män får många kvinnor.

    Men ingen kommer med kravet att mannen som ligger runt med många ska avstå, utan de är kvinnorna som ska avstå och välja de mindre populära mannen istället. Varför ska vi inte ställa krav på män att de inte förstör för andra mindre lyckade män? 


     


    Du har en poäng där. Vi män skulle kunna vara hårdare i bedömningen av män som bara ligger runt, gifta män med älskarinnor och såna.
  • Odd Even
    Wed 3 Aug 2022 23:59
    Anonym (Trollet) skrev 2022-08-03 08:22:49 följande:

    Jag tror att bäst vore en kurs. 

    Innehållet borde vara 

    - personlig hygien 
    - städning
    - planering 
    - matlagning 
    - klädsel 
    - sociala koder
    - jämställdhet mellan könen 
    - vardagsromantik 
    - vardagsmotion 

    Det skulle lösa det mesta. 


    Inte alla ensamma män är sådär hopplösa. Det stora problemet för de flesta tror jag är lågt självförtroende. 
  • Odd Even
    Thu 4 Aug 2022 00:27
    -1
    Anonym (M6) skrev 2022-08-03 09:35:23 följande:

    Du skriver att det finns för många män sett till antalet kvinnor, och att det inte är rimligt att männen ska para ihop sig med äldre kvinnor. Då spelar det ju ingen roll vilken inställning kvinnor har eller kan få, det kommer ju ändå bli ensamma män över?


    Du har en poäng där. Men såhär kan man kanske tänka:

    Om det vore så att alla 20-åriga tjejer gifte sig med 20-åriga killar och alla dessa par är trogna varandra och håller ihop tills döden skiljer dem åt i hög ålder, då skulle det bli ensamma män över som aldrig skulle få tag på kvinnor. 
    Men så ser det inte ut. Långt ifrån alla relationer varar livet ut, utan skilsmässor och separationer är vanligt. Det kan möjligen beklagas, men så är det. 
    Det betyder att det alltid finns många singlar av båda könen som söker en partner. Och då behöver det inte bli så att samma män blir över varje gång kvinnor söker nya partners, utan det kan bli män som redan haft en eller flera relationer som blir utan partner en tid, medan tidigare partnerlösa får en partner. 
    T.ex. kan Kalle bli utan partner vid 20 års ålder, men vid 25 års ålder blir han ihop med Anna, som just gjort slut med Pelle, och så får Pelle förbli singel några år tills han hittar en partner som just gjort slut med någon annan, etc. 
    I dettas´scenario skulle det alltså inte finnas en grupp incelmän som aldrig får någon partner, utan partnerlösheten så att säga roterar mellan männen och varar inte så länge, medan kvinnorna, som är färre, har det tätare melan relationerna. 
  • Odd Even
    Thu 4 Aug 2022 00:47
    Limajo skrev 2022-08-03 10:16:09 följande:

    Väldigt långt och fint skrivet men ack vilket snedskott. Ja, det ör ett problem att det finns många ensamma män. Det handlar ju inte enbart om incels utan många män i relationer är också ensamma, saknar socialt skyddsnät, dålig kontakt med egna barnen och när de blir lämnade eller änklingar förfaller de fullständigt.


    Men varför är det kvinnor som ta ansvaret för att socialisera männen? Det är alltid kvinnor som ska stå för lösningen när
    män fallerar, från den duktiga flickan som sätts som buffert mellan busarna i skolan till att vi nu borde sänka våra krav och ligga med män som inte klarar av att byta sängkläder mer än en gång i halvåret för att de inte ska vara så ledsna. TS förslag innebär bara ännu en annan skönskrivning av hur kvinnors kroppar ska finnas till för att män ska må bra.

    Varför är det inte män som kan kliva in och ta sina bröder i kragen? Eller kramas med dem om det nu är fysisk närhet som saknas. 


    Jo absolut kan män stötta ensamma kompisar. 
    Sen är nog också den bild som ges av många här av den ensamma mannen som en allmänt ensam, lat, ohygienisk, mansschauvinistisk kvinnohatare inte alls stämmer in på alla ensamma män. De män som är sådana förtjänar inte att ha en kvinna om de inte ändrar sig. Det är de sjyssta ensamma männen jag tänker på i första hand.
    Men risken finns att en sjysst ensam man utvecklas till en sådan kvinnohatande incel, kanske efter kontakter med andra sådana på nätet. Den utvecklingen måste vi alla, män och kvinnor, försöka stoppa, eftersom sådana incels kan bli farliga och hota samhället.
  • Odd Even
    Thu 4 Aug 2022 00:54
    -2
    Anonym (Helt fel) skrev 2022-08-03 07:33:45 följande:

    Tycker det är helt fel att det ska finnas någon form av krav på kvinnor att börja dejta ensamma män. I grund och botten handlar det väl ändå om att attraktion måste finnas för att man ska vilja dejta och detta kan man ju inte påtvinga bara för att någon är ensam. om man ser till din text är det lika ologiskt påstående som att jag skulle påstå att, (enligt din text), finns det fler ensamma kvinnor i medelålder och fler ensamma yngre män, att de yngre då har en skyldighet att dejta medelålders ensamma kvinnor. Du hör ju hur det låter?


    Poängen med mitt inlägg var inte att det ska finnas krav på någon att dejta någon, men att man kanske kan åstadkomma en attitydförämdring så att kvinnor VILL dejta ensamma män.
    Sen är finns det många yngre män som gärna vill dejta medelålders kvinnor, men färre medelålders kvinnor som är intresserade. 
  • Odd Even
    Thu 4 Aug 2022 01:03
    Anonym (Blot) skrev 2022-08-03 11:13:22 följande:

    Männen får väl börja dejta varandra då. Varför inte?

    De kan läsa litteratur om män som blir ihop med män och har sex med varandra, så kommer det bli Mrsuperbra! Ingen är incel, de är med varandra. 


    Men homosexualitet anses ju vara medfött och det går tydligen inte att göra homosexuella heterosexuella och tvärtom. 
  • Odd Even
    Thu 4 Aug 2022 01:15
    Embla twopointoh skrev 2022-08-03 12:07:04 följande:

    Min första tanke när jag ska lösa ett problem är alltid att försöka reda ut varför. I det här fallet skulle jag vilja utröna (helst statistik) vad de ensamma männen har gemensamt. Är det låg utbildning/inkomst, är det BMI, introvert/extrovert, attityd till kvinnor/sex/förhållanden, förväntningar på förhållandet/kvinnor, självkänsla, och vilka andra faktorer man nu undersöker.

    Först när man i alla fall delvis förstår varför män blir ensamma, är det konstruktivt att börja med problemlösningen.

    Vad säger ni? Varför blir vissa män ensamma? Vad har de gemensamt?


    Ja detta borde faktiskt undersökas. Man kommer naturligtvis att finna att män blir ensamma av olika anledningar, att finns många olika typer av incels, men det kan man ju också reda ut.
  • Odd Even
    Thu 4 Aug 2022 01:29
    Erika71 skrev 2022-08-03 13:02:02 följande:
    Bra fråga! Jag vidhåller att de män som vi pratar om inte har vänner heller, mycket sällan en bra relation med sin familj eller en bra skolgång. Det finns så mycket som inte har fungerat eller inte fungerar men man väljer att endast fokusera på kvinnor och sex.

    Det är bara att se på de singelmän som finns regelbundet här på FL, de är knappast ute på krogen med sina killkompisar eller med vänner på helgerna. De har troligtvis jobb som innebär en-till-en eller vid datorn och är väldigt otränade att prata och umgås med människor överlag.
    Det stämmer inte alltid. Det stämde inte in på mig när jag var incel (fram till 35 års ålder). Jag hade hög utbildning, bra ekonomi, bra relation med familjen och några nära vänner (dock inte många ytligt bekanta). Men jag hade svårt att ta kontakt med folk i allmänhet och kvinnor i synnerhet, och hade (har fortfarande) svårt att intressera mig för småprat om sånt jag inte är intresserad av. Gillade aldrig att gå på krogen. Plus säkert andra fel också. 
  • Odd Even
    Thu 4 Aug 2022 02:14
    Aurora Borrealis skrev 2022-08-03 21:47:33 följande:

    Ännu en korkad inceltråd av samme incel som startar dessa trådar där han försöker manipulera kvinnor.

    TS snyftande är bara ännu ett sätt att manipulera kvinnor, egentligen är han inte så ledsen av alla hans andra trådar i frågan att döma. Får han inte gratis prostituerade och får han inte ha sex mot kvinnors vilja på annat sätt hjälper det kanske att låtsas få det man vill ha genom gråta en skvätt och manipulera folk den vägen, vilket denna tråden är ett försök till. Gå inte på detta!


    Nu undrar jag om du inte blandar ihop mig (TS) med någon annan. Jag förstår inte vilka andra trådar du menar. Jag är inte incel just nu, utan lever ensam för att jag valt det. "volcel" om du vill. Det su skriver är kränkande och jag kräver en ursäkt. 
  • Odd Even
    Thu 4 Aug 2022 02:23
    Jimmy75 skrev 2022-08-04 00:45:46 följande:
    Du skojar nu va? Snälla låt någon hoppa fram bakom hörnet i mitt hus nu och säga: Haha! Du är med i dolda kameran och har blivit prankad. Ska vi ha andra system också, ungefär som det var när man spelade basket i skolan i lågstadiet och läraren sa att alla i laget måste ha fått hålla i bollen innan någon får skjuta.
    Haha, nej jag menar bara att bara för att det finns fler män än kvinnor så behöver det inte alltid innebära att det finns en stor grupp män som alltid blir utan kvinnor.
  • Odd Even
    Thu 22 Sep 2022 18:12
    Anonym (,) skrev 2022-08-04 10:05:06 följande:
    Alla mina män har haft dåligt självförtroende, men jag har dragits till dem för att de är snälla och mjuka. 

    Players har jag alltid aktivt undvikit. Liksom mina vänner. Så ingen absolut sanning.
    Du är ett föredöme!
Svar på tråden Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?