• Anonym (Luke)

    Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?

    Anonym (Uppfostran och samhällsnormer) skrev 2022-08-03 11:48:41 följande:

    Att inte ha en kärleksrelation betyder inte automatiskt att man är ensam. Många singlar har andra relationer och trivs dessutom bra med att vara singlar.

    Det är dock ett vanligare problem att män som är singlar känner sig ensamma än att kvinnor som är singlar gör det. Detta beror mycket på uppfostran och samhällsnormerna. 

    Nu generaliserar jag och det finns förstås undantag men:
    Flickor uppfostras i att vårda relationer samt leker fler lekar som handlar om relationer vilket gör att de blir bättre på att vårda sina relationer. Pojkar uppmuntras att inte att leka såna lekar och att inte visa sina känslor. Även om det blivit bättre idag så började min son redan när han var fyra år att prata om att pojkar gör inte si och så bara tjejer. Jag pratade med förskolan om detta och de sa att tyvärr finns det många barn som tar med sig detta synsätt från sina föräldrar till förskolan. Pojkar ska alltså passas in i en förlegad mall om hur män ska vara. En mall som dessutom gör det svårt med relationer i framtiden (i det fall en kvinna inte finns och håller i relationerna åt honom).

    När pojkar blir tonåringar blir det ännu värre det anses löjligt att prata om känslor, om man blir sårad så ska man bli arg istället för att förmedla detta samt är det töntigt att bry sig om skolan. (Alla pojkar tycker inte så men en mycket större andel än tjejerna)

    Detta märks tydligt också i de parrelationer som finns runt omkring mig. I nästan alla dessa är det kvinnan som ordnar med allt som hör till relationer. Komma ihåg födelsedagar, åka på resor med familjen, lekträffar för barnen med andra barn, arrangera olika sammankomster som middagar, ta med blommor/gåva när man är på besök, stötta släkt/vänner när de har de svårt mm. Det är klart det finns män som också gör detta men det är i de flesta relationer kvinnorna som planerar och fixar det mesta. Vissa män uttrycker dessutom att allt detta som kvinnor gör för att bevara och skapa nya relationer är onödigt, t ex ordna julfirande, planera födelsedagar mm. 

    Jag har också sett flera exempel på män i min omgivning som är jättebra på att planera saker som endast gynnar det de vill göra men planerar eller fixar aldrig något för att andra ska bli glada. Om de inte gillar själva saken som ska göras t ex fira jul, resa med familjen eller bowla då vill de inte följa med eller följer med motvilligt. Många kvinnor deltar med glädje även om de inte tycker aktiviteten är rolig i sig. De deltar för att de sätter ett högt värde på relationer. 

    Att (generellt sett) män är ensamma för att de är dåliga på att vårda relationer är inget singel kvinnor kan göra något åt. Detta är ett problem som hela samhället måste inse och arbeta med att förbättra. Jag tycker dock att samhället har blivit bättre på detta men många avfärdar åtgärder som görs i förskolan eller skolan som genustrams och är rädda att pojkarna då ska bli tvingade att bli som flickor. Vilket inte är så konstigt i och för sig eftersom pojkar redan i förskolan lär sig att det är hemskt att göra saker som flickor gör så det är förståeligt att många är rädda för detta. Det handlar dock inte om det utan det handlar om att pojkar/män måste också få tillåtas att uttrycka sina känslor samt att de ska ha redskap för att bevara samt skapa nya relationer.


    Låter bra men fungerar inte så i praktiken. Män blir inte primärt ensamma för att de inte vårdar sina relationer utan för att de inte bidrar.

    Så när ensamma män fokuserar på relationer missar det de egentliga problemet. Nämligen att de bidrar för dåligt. Framgångsrika män är inte ensamma för människor dras med av deras engagemang och vad de tillför till gruppen. Både kvinnor och män vill vara nära framgångsrika män.

    Om en man är ensam är inte problemet att han inte vårdat relationerna utan att han inte vårdat sig själv.
  • Anonym (Luke)
    Limajo skrev 2022-08-03 13:38:01 följande:

    Fast nej. Det där är snack som sker i väldigt små rum befolkade av enbart (vänster-)kvinnor. Har du varit en överviktig singelkvinna själv? Vet du hur fullständigt osynlig man blir?


    Och kvinnor som har många sexpartners kanske hejas på av tjejkompisar (fast jag är tveksam till hur vanligt det är också) men män äcklas av dem. 


    Ja, man måste lära sig att se skillnad på vad som skrivs i media och hur samhället fungerar i praktiken.
  • Anonym (Luke)
    Odd Even skrev 2022-08-04 00:47:13 följande:
    Jo absolut kan män stötta ensamma kompisar. 
    Sen är nog också den bild som ges av många här av den ensamma mannen som en allmänt ensam, lat, ohygienisk, mansschauvinistisk kvinnohatare inte alls stämmer in på alla ensamma män. De män som är sådana förtjänar inte att ha en kvinna om de inte ändrar sig. Det är de sjyssta ensamma männen jag tänker på i första hand.
    Men risken finns att en sjysst ensam man utvecklas till en sådan kvinnohatande incel, kanske efter kontakter med andra sådana på nätet. Den utvecklingen måste vi alla, män och kvinnor, försöka stoppa, eftersom sådana incels kan bli farliga och hota samhället.
    Tror de flesta ensamma män är snälla män med dåligt självförtroende.

    De män som är manschauvinister har kvinnor i mängder. För det är extremt lätt att ragga kvinnor om man har dålig kvinnosyn.
  • Anonym (Luke)
    Emilfo skrev 2022-08-04 08:10:05 följande:

    Familjeliv raderar ju inlägg av sig självt jämt och ständigt.

    Jag gör det kort.

    Se detta , det är nyttigt


    Vad är din poäng?
  • Anonym (Luke)
    Emilfo skrev 2022-08-04 08:28:57 följande:

    Fel video, men första 30 sek är bra.

    Här är rätt video.

    Det finns mängder av poänger.

    Jobba gärna på din attityd f.ö.


    Jag har inte tid att gå igenom massa klipp. Vilka är poängerna du hänvisar till?
  • Anonym (Luke)
    Anonym (,) skrev 2022-08-04 08:39:41 följande:
    Stämmer verkligen inte. 

    De flesta kvinnor söker män som är omtänksamma, ordningssamma, stabila och som eventuellt kan bli bra familjefäder.

    Men ensamma män kanske ofta har svårt att få kontakt med kvinnor, det är nog däri det ligger snarare än att de ratas.
    Det stämmer det jag skrev även om det är en obekväm sanning.

    Vad kvinnor intellektuellt söker har inte med saken att göra. Det är oerhört lätt att ragga kvinnor med dålig kvinnosyn.
  • Anonym (Luke)
    Jimmy75 skrev 2022-08-04 10:01:16 följande:
    Att just "ragga" i ordets vanliga bemärkelse är en skill (använder det engelska ordet för det saknas ett bra sånt i svenskan) som i stort sett vem som helst kan lära sig. Nu behöver ingen bli kränkt för jag påstår inte att alla har LÄTT för att lära sig det, men det går att lära sig... och när man väl kan det så är det lätt att ragga... och det handlar inte om någon särskild målgrupp som är lättraggad, det gäller rakt över att det går att träna på att göra sig "likeable". Har själv gjort det för en herrans massa år sedan med hjälp av dåtidens pick-up-artists. I just det sammanhanget kan ju sägas att vi män kommer undan med nästan vad för något som helst i det sammanhanget. Däremot missar raggandet helt alla delar som handlar om att bygga varaktiga och meningsfulla relationer eftersom det per definition endast inriktar sig på själva "fiskandet" om man nu kallar det så.... helt enkelt att maximera antalet napp man får under en fiskerunda.
    Jag är helt med på det och säger inte att män ska ha dålig kvinnosyn. Jag tycker tvärtom att män bör skaffa sig bra kvinnosyn. Däremot måste man vara medveten om att det är lätt att ragga om man har dålig kvinnosyn.

    Anledningen till att man bör skaffa sig bra kvinnosyn är för att det underlättar för att få stabila långvariga relationer. 

    Däremot tror jag att vissa tror att de har en bra kvinnosyn och manssyn när de egentligen inte har det. Som man måste man vara beredd på att göra det tunga och obekväma jobbet och om man som man inbillar sig att man ska gå in i relationer med en slags kvinnoroll eller metrosexuell roll och vara rädd och svag är man helt ute och cyklar. Däremot måste man lära sig att kommunicera.
  • Anonym (Luke)
    Anonym (,) skrev 2022-09-05 19:02:59 följande:
    För att man exempelvis kan lämna en dålig/våldsam/destruktiv relation.

    För att man får bestämma själv vad man gör med sina pengar, utan att be sin man om pengar.

    För att man själv kan styra över sin inkomst och ekonomi. Frihet.
    Det är en modern dödssynd att inbilla sig att ensam är stark eller att staten kan ersätta ett bra socialt nätverk.

    Ensam är svag. 
  • Anonym (Luke)
    Anonym (Luke) skrev 2022-09-05 20:32:52 följande:
    Det är en modern dödssynd att inbilla sig att ensam är stark eller att staten kan ersätta ett bra socialt nätverk.

    Ensam är svag. 
    Och staten kan inte göra en mindre ensam.
  • Anonym (Luke)
    pyssel skrev 2022-09-07 21:46:29 följande:
    Det är fullt rimligt att kritisera en persons orimliga krav när personen med de orimliga kraven inte uppfyller dessa krav själv men ständigt förebrår andra grupper och individer för sin uteblivna framgång med de utsedda liggen/romanserna. 
    Vilka krav en person har är rimigtvis dennes ensak. 
Svar på tråden Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?