• Anonym (M2)

    Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?

    Guldnovan skrev 2022-08-03 13:54:16 följande:
    I media är bilden av mulliga  kvinnor positivare än hur vi bemöts i verkligheten. Är man dessutom 50+  blir man dubbelt osynlig. 
    Lika osynliga som män är redan från början. 
  • Anonym (M2)
    Soryu skrev 2022-08-03 13:43:13 följande:

    Jag måste säga att jag inte alls känner igen mig i bilden av att kvinnor väljer skitiga idioter till män framför oss snälla män som inte är så bra på att ragga. Jo, på högstadiet var det ju så och i någon mån också i ung vuxen ålder. Men därefter förändrades ju det. De män jag vet om som i stort sett aldrig fått till det med någon kvinna skulle jag säga har rätt stora problem med social samvaro till den nivån att det sannolikt går att ställa en psykiatrisk diagnos, och de kvinnor som i fullvuxen ålder (typ efter 27-30 eller nåt) går in i relationer med uppenbart dåliga män har som regel en hel del problem själva.

    Jag har nog aldrig träffat någon man som är över 30 som inte lyckas träffa kvinnor där jag inte direkt ser ganska tydliga orsaker till att han har det så.


    Du börjar skriva att du inte alls känner igen bilden och fortsätter sedan med att du gör det. Kognitiv dissonans? 
  • Anonym (M2)
    Anonym (Sanna) skrev 2022-08-03 13:55:06 följande:
    Jag har aldrig träffat en socialt välanpassad man, med jobb, vänner och intressen, som är ofrivillig singel.

    Det säger mer om ditt umgänge än om hur spdana män är. 


    inse att kvinnor av rätt logiska skäl har mer erfarenhet av män som är duktiga på att ragga än män som inte är det. De män du träffar utgör inte ett representativt urval av alla män. 

  • Anonym (M2)
    Embla twopointoh skrev 2022-08-03 14:02:51 följande:
    Så, det är mitt fel att du använder härskartekniker? Ett svar värdigt en psykopat eller narcissist.

    Nä, det är förstås mitt fel att du inte läser inlägg ordentligt. Och mitt fel att du nu kommer med personangrepp.
    och att påpeka att du gör det är förstås också härskarteknik. 

    Att gapa om härskarteknik när någon påpekar vad du gör fel är också härskarteknik. 

  • Anonym (M2)
    Anonym (Tred) skrev 2022-08-03 14:13:15 följande:

    Om problemet med mäns våld mot kvinnor tas itu med så tror jag att många positiva effekter kommer. Många kvinnor träffar män med fara för sitt eget liv. Eftersom incel män har ett större kvinnohat så är det extra viktigt att hålla sig borta från dessa.


    Det Kräver dock en större insats från mäns håll där attityden gentemot kvinnor förbättras (hur män i allmänhet pratar till kvinnor och om kvinnor) respekt helt enkelt. 

    sen så tror jag inte att lösningen på problemet är att alla ska hitta en partner. Lösningen tror jag är en acceptans för sitt singelskap i stället. Då kommer vi tillbaka till hur man pratar med kvinnor, ser dessa som individer utan att gruppera. Sånt borde man lära sig hemifrån och skolan. Mer närvarande fäder som förebilder, hur dessa pratar med mamma osv


    Inser du inte själv hur absurd din blame the victim argumentation är?
    Våld mot kvinnor utörs nästan enbart av deras PARTERS och de är ju raka motsatsen till incels. 


    De män som slår kvinnor har ju ett förhållande!

    Helt sjuk argumentation! 

  • Anonym (M2)
    Anonym (gift) skrev 2022-08-03 15:03:27 följande:
    Fast diskussionen från den "drabbade" gruppen är helt olika. Män är ledsna över att de inte hittar en kvinna som älskar dem, medan kvinnor vanligtvis är ledsna över att de inte hittat kärleken.

    Ensamma män som hoppas att en kvinna ska vara lösningen är en annan sak en kvinnor som inte hittat en partner och som är singel.

    Det är samma par-norm, men det är skillnad i hur könen beskriver det hela. Dessutom så är det rätt vanligt förekommande att kvinnor faktiskt inte har lust att ha en man. Kanske p.g.a. att de märkt att många män faktiskt inte riktigt tillför tillräckligt i förhållandet..... Man vill helt enkelt inte ta risken att behöva "ta hand om en vuxen människa", vilket tyvärr är något som tydligen "bara händer".

    Vissa singel män har en skev verklighetsuppfattning där de inbillar sig att de är snälla, trevliga och ett riktigt kap, men när man pratar med dem så upplever man dem obehagliga, att de känner sig berättigade sex och att de inte har tillräcklig respekt för sina medmänniskor.... Det skiner igenom ... 

    Det tragiska är ju hur normaliserad sexismen är, det är ok för kvinnor och utrycka sig nedsättande om "mansbebisar", om en man säger något liknande så är han solklart sexistisk. 
    Hela ditt resonemang genomsyras av sådan sexism, du är ett exempel på den problematik jag beskriver.  

  • Anonym (M2)
    elmadumle skrev 2022-08-03 15:08:26 följande:

    Alltså, kvinnor har ingen som helst skyldighet att "hjälpa män" få ett förhållande eller ett ligg, det är ju absurt att tänka så. Som andra redan skrivit, de som har svårt att hitta någon att "få ihop det med" har ofta större problem än att de bara inte hittar någon, eller iof kan ju finnas några som är otroligt kräsna och inte hittar någon som uppfyller exakt deras krav och då får man ju skylla sig själv lite grann. Men nej, det är aldrig andras skyldighet att lösa detta problem åt någon annan. 


    Nej, men samhället har en lika stor skyldighet att hjälpa män som kvinnor. Om samhället kan lägga pengar på att hjälpa kvinnor få barn så är det minsta man kan göra hjälpa män att ragga. 
  • Anonym (M2)
    Jimmy75 skrev 2022-08-03 14:47:11 följande:
    Det finns hur många såna coacher som helst nuförtiden. Det är en jättemarknad. Handlar bara om att hitta en som man tycker matchar ens egna värderingar för de finns det stor variation på och som med allt annat där det finns en stor marknad så poppar allt fler oseriösa och hemmasnickare upp.
    Det är väl det som är poängen, att man vill ha nån form av kvalitetskontroll och att det kontrolleras och bekostas av det offentliga, som en del av sjukvården. Och att man pratar om det så att det inte skam och skuldbeläggs som idag. 
  • Anonym (M2)
    Anonym (Motivera dem att vilja hjälpa sig själv!) skrev 2022-08-03 15:21:07 följande:
    Män från denna grupp lyssnar i regel hellre på Jordan Peterson eller manliga förespråkare med misogyna värderingar än att lyssna och lära om och av kvinnor och faktiskt ta hjälp ev en kvinnlig coach. Något jag nog aldrig hört någon incelsnubbe tala om eller besöka. Har aldrig hört någon ta hjälp alls förutom att ranta om det på forum.
    Kvinnor har sällan erfarenhet av att ragga på kvinnor så deras råd är oftast rätt värdelösa. Det är som att fråga en patient hur man opererar. 
    Problemet är att det inte finns så många att fråga och de som finns har man skam och skuldbelagt. 
  • Anonym (M2)
    Embla twopointoh skrev 2022-08-03 15:43:11 följande:
    "Ahmen du då!", är ytterligare brist på saklighet och argument. Likaså att bemöta en saklig invändning med förminskning ("Att gapa om..." är förminskande ordval).

    Det är skolexempel på härskarteknik att hålla på med "läs mitt inlägg igen, har du ingen läsförståelse" och dylikt, samt att använda förminskande ord.
    Det är inte härskarteknik att påpeka att någon annan använder sig av argumentationsfel. Att invända mot argument och -teknik är liksom en grundsten i debatt. Skilj på sak och person.

    Istället för att bli otrevlig och gå på mig personligen, hade du kunnat skriva typ: "Så menade jag inte, utan att ...", eller "Jag tror det blev ett missförstånd, så här menade jag ...". Det hade varit det sakliga och trevliga sättet.

    Brist på insikt att kommunikation går åt två håll och att det faktiskt skulle kunna vara en själv som är till exempel otydlig när man skriver, det verkar inte finnas på kartan, och då tar man till härskarteknik som dumförklarar och lägger allt ansvar på den andra parten istället.

    Det är rätt ironiskt att du efterfrågar saklighet hos andra, för din argumentationsteknik är långt ifrån saklig och korrekt.

    Visst, jag hade kunnat vara mer saklig och inte svarat med att sättet du argumenterar på är liknande som psykopater och narcissister gör när de gaslightar sina offer, men jag tänker inte tåla att bli förminskad utan gav igen med samma mynt.
    Självklart, när du gör samma sak så är du inte psykopat och narcissist. Du gör det ju bara när det är motiverat. 
    Varför inte gå tillbaks till dina egna inlägg, se hur du svarar mig och se om du verkligen lever som du lär. 
Svar på tråden Vad kan vi göra för att hjälpa ensamma män?