Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Orolig för restaurang, hur funkar det

    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-03 19:29:29 följande:
    Orolig för restaurang, hur funkar det

    Jag har frågor som ni kanske tycker är dumma men jag har blivit utbjuden på mat i helgen men jag är orolig för om det värsta skulle hända, att han lämnar mig där utan att betala? Jag känner honom inte bra än och nu vill jag inte ha några kommentarer om att jag inte ska träffa honom för det är inte vad jag frågar om hjälp med! Utan svara bara på hur det fungerar är ni snälla! Är det den som beställer maten som de kräver på betalningen? Det borde vara så tycker jag men jag vet inte! Eller kan jag diskret säga till någon personal att jag kommer inte betala något? Om det är han som bjuder så är det väl honom de får kräva på pengarna om han beställer från menyn? Jag tror ju inte att han smiter från mig men OM!!!
    2 Vad ska man ha för kläder på sig?
    3Kan man gå ut och röka eller ser det fult ut?
    4Kan man gå till en toalett eller vänta till man ätit klart?
    5 Ska man slå av mobilen?


    1) Personal frågar  vem betalar notan, eller skall det vara delad nota. I bland så säger man till som gäst själv "jag tar notan eller vi delar notan".

    2) Beror på vad det är för restaurang, men det flesta restauranger accepterar klädsel "vardags fin".

    3) Nej det ser inte fult ut att gå ut för att ta en röka.

    4) Man brukar väl gå på toaletten innan man äter och/eller efter man ätit hemma? Likadant på restaurang. Dock skulle man bli nödig under tiden man äter så får man ju säga "ursäkta mig" och så får man ju gå.

    5) Självklart slår man av mobilen. Eller sätter den på ljudlöst. Fruktansvärt oartigt att "ha på mobilen" (eller "ej ljudlöst") om man nu skall på dejt.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Oerfaren) skrev 2022-08-04 08:41:22 följande:

    Jag är visserlige dålig på detta, men jag tror bara inte på att det skulle vara obrukligt att en beställer för hela sällskapet. Särskilt inte som den ska bjuda. Köper inte det. 


    Det vet jag väl att båda är gäster på restaurangen, men jag är ändå hans gäst eftersom han kom med inbjudan.


    Du är väl inget litet barn som har precis börjat försöka lära dig att tala? Du är väl en vuxen kvinna som kan prata? Eller?

    Du får tro vad du vill..
    Men här fakta, varken du köper fakta eller inte.

    Oavsett vem som bjuder, så beställer man själv det man vill ha. D.v.s man berättar själv för servitrisen/servitören vad man vill äta och dricka.

    Bara en bjuder (i ditt fall din dejt) och betalar, så blir det inte automatiskt den som bjuder och betalar ansvarig för att beställa åt hela sällskapet för den saken skull.  Finns inga sådan "formaliteter" kring detta.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Orolig för restaurang, hur funkar det