Inlägg från: Spigger86 |Visa alla inlägg
  • Spigger86

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Jag tror inte direkt på det här att män ska ha någon kollektiv skuld för våld mot kvinnor. Hade det varit som i vissa länder som i Mellanöstern där det ses allmänt ok för en man att slå en kvinna hade det varit ett kollektivt mansproblem. Men det är få män här i väst som tycker det är ok att misshandla en kvinna. Om en man eller kvinna vet om att en kvinna blir misshandlad så borde de göra allt för att hjälpa henne, och inte blunda för problemet. Sen förekommer det även att kvinnor misshandlar män, har även hört att våld är vanligt i lesbiska förhållanden. Men detta pratar man inte så mycket om.

  • Spigger86
    Anonym (Kvinna 56) skrev 2022-08-04 10:39:17 följande:
    Hur många kvinnor ska dö för att du tycker det ska vara ett problem? En kvinna i månaden är tydligen inte nog många...
    Jag har aldrig dödat någon kvinna, och tänker inte göra det heller. Vad andra män får för sig att göra har jag väldigt lite kontroll över.
  • Spigger86
    Anonym (Kvinna 56) skrev 2022-08-04 10:56:20 följande:
    Du är alltså ok med andra ord att andra män dödar eftersom du inte gör det. 
    Den inställningen gör dig till en del i problemet, att det kan fortsätta. 
    Är du i ett förhållande? Vad säger dim kvinna om din lättsamma  inställning i frågan? 
    Nej det är givetvis fel att döda oskyldiga människor. Men min förmåga att förhindra detta är begränsad. Så sluta få det till att jag är ok med det, det kallas att göra en halmgubbe det sätt du diskuterar på. Vad gör du själv för att förhindra detta? Är du kanske en superhjältinna om nätterna?
  • Spigger86
    Anonym (Stina) skrev 2022-08-04 10:52:17 följande:
    Fast du ÄR ju rätt ok med våld mot kvinnor. Du tycker itne det är så farligt. Du tycker att det viktiga här är att diskutera helt andra saker. Du tycker inte ens synd om kvinnor som blir misshandlade. Du vill istället tycka att det är synd om män. Det säger en del om dig. 
    Mäns våld mot kvinnor är givetvis hemskt, precis som kvinnors våld mot män. Fick höra för ett tag sen att min mamma slagit min pappa vid upprepade tillfällen. Så jag vet att det omvända förekommer också. Sen är föräldrars våld mot barn hemskt, och ja listan kan göras lång. Jag tycker även det finns en poäng i att belysa frågor som inte tas upp så ofta. Mäns våld mot kvinnor tas upp så ofta att jag tycker man även kan lämna utrymme åt andra viktiga frågor med. Men att jag skulle tycka det är ok med våld mot kvinnor är en ren skär och vidrig lögn från din sida. Men du verkar gilla att slänga anklagelser omkring dig att döma av vad du skrivit tidigare på forumet.
  • Spigger86
    Anonym (Kvinna 56) skrev 2022-08-04 11:07:37 följande:
    Och du besvarar en fråga med en annan fråga. Du visar tydligt att du inte har med detta att göra och rycker på axlarna. Vad tycker din ev. kvinna om din inställning? 
    Jag bygger inte halmgubbar bara för att jag tolkar dina ord som du skrivit dem. 
    Då tolkar du mina ord fel. Bara för att jag inte tycker att män som inte misshandlar inte har någon skuld för de idioter till män som misshandlar så betyder inte det att jag tycker misshandel är ok. Så sluta komma med grundlösa anklagelser tack.
  • Spigger86
    Anonym (A) skrev 2022-08-04 10:40:16 följande:

    Tror du att ingen, utom kvinnan, vet om att en man misshandlar sin partner? 


     


    Jo och då får man ju hjälpa till så gott man kan. Men sen vet jag ju inte om det hjälper att polisanmäla mannen om kvinnan inte vill ange mannen till polisen. Det ska ju bevisas utom allt rimligt tvivel i en domstol att han misshandlat henne.
  • Spigger86
    Anonym (reagera) skrev 2022-08-04 10:45:55 följande:
    Många, både män och kvinnor, reagerar på följande sätt när en kvinna till slut berättar om en misshandelsrelation: "Va, han, nääääää det kan du inte mena?! Han som är så trevlig, snäll och social, inte skulle han kunna göra något sådant!". Alternativt är reaktionen "Oj, men vad gjorde DU för att han skulle reagera så? För inte kan det vara utan orsak som HAN skulle kunna göra det!".

    För att inte tala om all psykisk misshandel (som tyvärr är vanlig även åt andra hållet). Fördelen med fysiskt våld är ju att det syns ju iaf. 
    Den reaktionen har jag aldrig hört, och det skulle aldrig falla mig in i att reagera så. Min uppfattning är att man generellt ser mannen som en riktig idiot ifall han misshandlar sin kvinna. 
  • Spigger86
    Anonym (lmköjipo u) skrev 2022-08-04 12:33:37 följande:
    Men du har full kontroll över hur du agerar när du hör andra män uttrycka sig nedsättande om en kvinna eller om du ser en man bete sig illa mot en kvinna. 
    Absolut! Men jag stöter aldrig på dessa män, så i och med att jag inte stöter på det i min vardag så har jag svårt att se att det skulle vara ett stort och utbrett problem. Det förekommer absolut, men kan inte se att det är särskilt utbrett som vissa hävdar.
  • Spigger86
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-04 16:10:54 följande:
    Tyvärr bra exempel på det jag talade om. Män som inte trivs bland vanliga män och därför instämmer i feministernas syn om män som problemet.

    Vill man få med män ska man ha med vanliga män.
    Ja det är nog ovanligt att män som har en tendens att misshandla söker sig till såna möten. Så det blir nog att man predikar för de redan frälsta.
  • Spigger86
    Odd Even skrev 2022-08-05 01:17:05 följande:
    Men finns det då inget vi hyggliga män kan göra åt saken?
    Om man vet om att en kvinna blir misshandlad av sin man eller en man blir misshandlad av sin kvinna så får man hjälpa så gott man kan. Men det gäller ju både män och kvinnor, det är inte endast mäns ansvar i såna lägen.
  • Spigger86
    Odd Even skrev 2022-08-05 01:24:56 följande:
    Vår förmåga att förhindra detta, och våld mot kvinnor som (ännu) inte lett till döden, kanske inte är så begränsad som det kan verka vid första ögonkastet. Det är därför jag startat denna tråd. För att få idéer om vad vi män kan göra. 
    Jag känner ingen kvinna som blir eller har blivit misshandlad. Så lite svårt för mig att göra något. Hur skulle du göra i en sådan situation?
    Odd Even skrev 2022-08-05 01:17:05 följande:
    Men finns det då inget vi hyggliga män kan göra åt saken?
    Om man vet om att en kvinna blir misshandlad av sin man eller en man blir misshandlad av sin kvinna så får man hjälpa så gott man kan. Men det gäller ju både män och kvinnor, det är inte endast mäns ansvar i såna lägen.
  • Spigger86
    pyssel skrev 2022-08-05 23:29:38 följande:
    Det är ju inget man vanligtvis berättar om, men rent statistiskt så lär du ju ha haft eller har någon runt dig som du åtminstone är bekant med som upplevt detta. 
    Ja nu när du säger det så fick jag höra från min pappa att min mamma slagit honom vid några tillfällen.
  • Spigger86
    Anonym (Kollektivist much?) skrev 2022-08-05 23:48:29 följande:

    Har inte läst hela tråden så ber om ursäkt om någon annan redan kommit med denna invändning men;

    TS, varför skulle män ha ett ansvar för andra mäns handlingar? Gäller det även andra grupper?

    Har muslimer ansvar för brott som begås av andra muslimer?

    Har kvinnor ett ansvar för andra kvinnors handlingar?

    Har lågutbildade ansvar för andra lågutbildades agerande?

    Var drar du gränsen? Om du bara tycker att det är män som har ansvar för andra mäns handlingar så framstår du som väldigt misandrisk.

    Personligen känner jag noll och inget ansvar för andra mäns handlingar, med undantag för mina söner.


    Ja jag känner inte heller igen bilden av att män i Sverige skulle vara rent allmänt misogyna. Jag ser snarare att svenska män rent generellt behandlar kvinnor som jämlikar, och strävar efter jämställdhet. Sen finns det givetvis alltid rötägg då det ju förekommer att kvinnor blir misshandlade i förhållanden och ibland dödade. Men det rör sig snarare om män från länder med taskig kvinnosyn, eller svenska män med psykiska problem eller missbruksproblem eller att de helt enkelt är psykopater. 

    Så eftersom de flesta män inte är kvinnomisshandlare så kan det knappast vara alla mäns fel. Precis som det inte är alla föräldrars fel att barnaga förekommer.
  • Spigger86
    Anonym (F) skrev 2022-08-05 23:51:23 följande:
    Är din pappa kvinna? Först skriver du att du känner ingen kvinna som blivit misshandlad, men när Pyssel svarar dig att det lär ha funnit någon runt dig, då kommer du på din pappa? 
    Ja han är den enda jag kan komma på som blivit utsatt för någon form av våld i nära relationer. Sen kan det givetvis finnas någon kvinna som blivit utsatt som jag inte känner till. Men det är svårt att göra något åt det när man inte ens känner till om någon blir misshandlad.
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?