Inlägg från: Anonym (Man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Kockobello skrev 2022-08-04 20:40:04 följande:
    Kvinnodominerade arbetsplatser kan vara riktigt hemska, med missunnsamma och bittra kärringar. Har senaste decenniet bara haft mansdominerade arbetsplatser, mycket roligare och bättre.
    Kvinnor är socialt smidigare och det är betydligt svårare att lyfta fram något konkret i dessa sammanhang.
  • Anonym (Man)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-05 08:05:45 följande:
    Du hör själv. Det kan inkludera alla män.
    Det är ett politiskt uttryck som anspelar på alla mäns ansvar, men tyvärr anspelar det även på att alla män använder våld. Det ligger i tiden att skylla på den vita mannen, så den som kom på det var inte alls dum.

    Däremot skulle det vara ett politiskt självmord att använda den på andra grupperingar, såsom kvinnor, invandrare, människor med diagnos, äldre, homosexuella etc och det visar att uttrycket egentligen, trots att det riktar sig till vita mön, är orimlig.
  • Anonym (Man)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-14 09:22:22 följande:
    Att hat föder att är vedertaget. Men om du tycker att det är hat i sig att påtala det så får du väl göra det.

    Bästa sättet att skapa ett bra samhällsklimat är att bemöta andra med respekt. Och i det ingår inte svepande och avhumaniserande påståenden om grupper. En viktig anledning till varför man stärkt lagstiftningen på dessa punkter under senare år.
    Jag håller med. Dessa svepande generaliseringar skulle inte accepteras i någon annan gruppering än vita män.

    Det tråkiga är att när man säger det, så låter man som en incelliknande, rasistisk, mansgris etc medan man helt enkelt bara vill påpeka att man tycker det är märkligt att dessa svepande och avståndstagande generaliseringar borde begränsas oavsett vilken grupp av människor den riktar in sig på.
  • Anonym (Man)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-14 21:04:49 följande:
    För det du säger är lögn. Det är däremot ett bra exempel på ett vilseledande, fördomsfullt och avhumaniserande inlägg som jag tidigare varnat för.

    Så länge det är er syn kommer ingen vettig man att joina er.
    Jag har aldrig riktigt förstått varför det är så viktigt att använda just den kontroversiella termen mäns våld mot kvinnor. Varför kan man inte bara släppa just den formuleringen? Varför är den så vanligt att det är viktigare att behålla ett missriktat uttryck än att faktiskt diskutera kring att några individer begår kriminella handlingar?
  • Anonym (Man)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 21:13:21 följande:
    Hur kan du kalla det för lögn? vi har debatterat det här förut. Mäns våld mot kvinnor betyder inte att alla män slår kvinnor. Problemet är att -män slår kvinnor- eller omskrivet det är ett av könen som misshandlar ett av könen. det finns med andra ord gemensamma nämnare på våldet. ett kön slår, ett kön blir slaget (förenklat) det är ju fakta. 
    Varför är det så viktigt att hålla fast vid det uttrycket? Säger du även invandrares gängvåld när du diskuterar gängkriminalitet? Homosexuellas HIV, apkoppor mm? Eller kvinnors sjukskrivningar eftersom dom statistiskt är mer sjukskrivna som kön?

    Jag tycker det verkar ytterst puckat att generalisera, oavsett gruppering. Dom som använder våld är helt enkelt kriminella individer. Polisen och samhället måste arbeta för att det ska bli bättre. Jag är emot alla som slår någon.
  • Anonym (Man)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 21:35:48 följande:
    Det är uppenbart att folk i gemen inte sysslar med misshandel, men av de som gör det så är i majoriteten av fallen -män- då är det ju viktigt att särskilja så man vet var insatsen ska riktas. Sen handlar våldet i stora delar  också om kontroll och makt över en annan människa. vad gör en man mer benägen (än en kvinna) att utöva kontroll, ha makt över och misshandla en kvinna? Vad tror du?
    Om det är viktigt att rikta insatsen så är det väl bäst att rikta insatsen mot dom som slår? Alltså dom som begår en kriminell handling? Eller ska vi alltid generalisera kring kvinnor/män/muslimer/kristna/homosexuella etc?

    Det är märkligt att det går att generalisera åt ett håll. Helt idiotiskt tänkt, ännu mer idiotiskt att försöka klamra sig fast och försöka legitimera detta generaliserande uttryck.
  • Anonym (Man)
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-14 21:53:18 följande:

    Man skriver 
    Om det är viktigt att rikta insatsen så är det väl bäst att rikta insatsen mot dom som slår? Alltså dom som begår en kriminell handling? 

    hur förebygger man att dessa män inte slår?


    Juridiskt? Vi har lagar i Sverige.

    Förstår inte hur det kan vara så svårt att släppa formuleringen. Du skrev även nu hur man förebygger dessa män som slår. Jag tänker att man förebygger alla som slår genom att tilldöma straff och kanske vård ibland.

    Om en Zigenare stjäl något i en affär. Tänker du då hur vi kan få Zigenare att inte stjäla, eller tänker du att hen stal och ska lagföras för det?

  • Anonym (Man)
    Anonym (Större anledning) skrev 2022-08-14 22:08:57 följande:

    Att många av männen som slår kvinnor har psykiska problem/ och eller problem att med impulskontroll säger att det inte handlar om någon dålig åsikt som ligger bakom våldet


    För att vara helt ärlig så handlar det om att det just nu är ok att kasta lite skit på vita män. Även medialt. För att statuera ett exempel så kan vi ta en grupp som aldrig får kritiseras.

    Vad sägs om att arbeta med att NPF-barn förstör den svenska skolan med sina utbrott och resurskrävande beteende? Vad tänker ni kring den generaliseringen, är den ok medialt tror ni?

    Jag vill givetvis avsluta med att jag är emot även den typen av generaliseringar, inte bara mot vita män. Alla.

Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?