Inlägg från: Anonym (Mjölk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mjölk)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (Ini) skrev 2022-08-12 21:13:00 följande:
    Ja, men jag ser inte att detta specifikt gäller män utan alla.
    Du tror inte att män har ett större inflytande över andra män? män har ganska ofta andra män som vänner, kvinnor har oftast andra kvinnor som vänner. I båda grupperna finns säkert en viss jargong. Män har mer inflytande i sin grupp, kvinnor i sin. Eftersom det är män som står för misshandeln av kvinnor (nej, inte alla män) så har således män ett större ansvar. Bidrar du till en hård jargong så bidrar du även till att kvinnoförakt hålls vid liv.
  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-12 21:53:27 följande:
    Möjligt men det ger inte män större ansvar för hur andra män beter sig eller kvinnor större ansvar för hur andra kvinnor beter sig. Dessutom bygger det fördomen att män ska prata och umgås med män och kvinnor ska prata och umgås med kvinnor vilket är ett problem i sig.

    Människor ansvar för hur de själva pratar och agerar. 

    jag Håller med om att människor ansvarar för hur de själv pratar och agerar. hur en man exv tilltalar kvinnor,  talar en man nedlåtande, eller väljer att inte lyssna bidrar det till en negativ kvinnosyn


    Det är komplicerat att som misshandlad kvinna kunna bryta förhållandet på ett säkert sätt. Om hon upplever stöd från samhället så är chansen större. 

  • Anonym (Mjölk)
    fornminne skrev 2022-08-12 22:19:43 följande:

    Jag anser inte att män har ett särskilt ansvar för andra mäns våld. Däremot anser jag att både män och kvinnor har ansvar för att behandla andra med respekt, vara bra förebilder samt säga ifrån och / eller agera om någon beter sig illa.

    Då har man gjort var man kan. Man är aldrig ansvarig för någon annans beteende, däremot är man ansvarig för hur man reagerar på detta beteende. Har man möjlighet kan man också hjälpa utsatta eller engagera sig ideellt.

    Skulle alla följa ovanstående, skulle det räcka för att göra stor skillnad. Ett av problemen idag är nämligen att många svin kommer undan med svinigt beteende. Att omgivningen slätar över, tittar åt andra hållet eller inte vill lägga sig i.


    Hur gör man människor mer medvetna om hur de beter sig? Läser dagligen något inlägg som är kvinnoföraktande/ kvinnohatande. Känns som att det bara blir värre. 
  • Anonym (Mjölk)
    fornminne skrev 2022-08-12 22:32:46 följande:
    Jag vet inte om det egentligen är värre, eller om det bara är synligare. Tänk på att Internet och sociala medier inte fanns förr. Nu kan varje förflugen kommentar läsas av alla. Så var det inte så sent som för några decennier sen.
    Problemet med att det är mer synligt är ju att fler kvinnor och män läser det, oavsett om det är värre eller inte i jämförelse med förr. Kvinnor Som läser det kanske inte känner samhällets stöd, män som läser det verkar inte protestera nämnvärt. 
  • Anonym (Mjölk)
    Postman skrev 2022-08-13 00:01:28 följande:

    Det finns förstås grader med en auktoritär skola, jag tror att pojkar behöver ett mer strikta regler att följa. Regler för man pekar med hela handen vad man ska göra och vart man ska gå. Jag kan sakna den gamla värnplikten. Den gjorde män av pojkar många gånger. Pojkar fick göra en samhällsinsats samtidigt som de fick lära sig att arbeta i grupp, ta hänsyn och ta eget ansvar. Visst det var militärt men grundidén var bra. Pojkar kom bort från sina hem och fick lärdom av något helt annat. Jag håller med dig om pojk/flickskola, det är inte önskvärt att separera men om ni inte pojkar och flickor fungerar tillsammans så är det kanske ändå ett bättre alternativ att dela på dem. Nåt måste vi till slut prova för att liksom komma framåt i frågan. Som det är idag så är pojkar förlorare och flickor vinnare. Så kan vi inte ha det.

    Nu antar jag att du inte menar att flickor är vinnare vad gäller misshandel I förhållanden. du kanske pratar betyg? Tror inte att bra eller dåliga skolresultat för män påverkar deras benägenhet att misshandla kvinnor, men jag kan ha fel.


    Om vi ändå tar sidospåret och pratar om värnplikt. Det var väl ganska vanligt att porren och en viss kvinnosyn florerade i mässen. Tror inte en sån institution skulle förbättra säkerheten för kvinnor. Kanske till och med främja.

  • Anonym (Mjölk)
    Postman skrev 2022-08-13 00:24:21 följande:

    Flickor är vinnare i skolan och utbildning. Vi kommer snart ha ett extremt fåtal män i alla akademiska samhällsfunktioner. När det gäller värnplikt tror vi olika. Jag ser att det gör mer gott än ont. Vad är alternativet annars menar du? Att inte göra något. Du är verkligen indränkt i en dålig manssyn. Du ser bara problem, inga lösningar?
    vad har skolan och mäns dåliga prestation för sammanhang med kvinnors säkerheten? Att jag inte håller med dig om att män behöver värnplikt eller en auktoritet för att komma till lags med problemet tolkar du som dålig manssyn?
  • Anonym (Mjölk)
    Postman skrev 2022-08-13 00:45:16 följande:

    Om pojkar män lyckas bättre i skolan blir de mer motiverade att studera vidare. Vi får bättre pojkar/män. De söker sig förhoppningsvis inte till den mörka och dåliga sidan. Win-win för kvinnor och män och framförallt samhället. Det har inte att göra med att vi tycker olika utan med att jag gav ett förslag på att få bättre pojkar/män, direkt dissade du det med hänvisning till porr och en viss kvinnosyn i mässen. Jag försöker komma med lösningar?.då kommer du bara med problemen.

    Du tycker att genom att förbättra pojkars betyg genererar en större säkerhet för kvinnor? Jag har inte motsatt det, men undrar om det är korrekt. 


    min erfarenheter från värnplikten är att det göds en viss kvinnosyn som antagligen inte är positivt för kvinnors säkerhet. Bara för att jag inte håller med dig om din lösning så betyder det inte att jag har en dålig manssyn Som du försöker tillskriva mig. 


    jag tror alla män har potential att bidra med positiva förändringar gällande kvinnors säkerhet. Hur du tilltalar kvinnor, hur du pratar om kvinnor med andra män och vad du skriver på nätet. Vet inte hur det ska förmedlas dock.

  • Anonym (Mjölk)

    Fornminne skriver 
    Internet och sociala medier är vad det är. Man får lära sig hantera det. Man behöver inte gå in och läsa överallt. Man får välja sina strider.

    Behöver man stöd (behöver inte bara gälla misshandel) bör man söka det i rätt forum. Kanske behövs bättre och tydligare information om var man kan vända sig? Hjälpen till utsatta behöver bli bättre. Det finns mycket mer som myndigheter och civilsamhälle kan göra, samt en del lagar eller praxis som är helt uppåt väggarna. Eller köer till kvinnojourer, att förövare får gå lösa osv. Nu glider jag lite utanför ämnet. Enskilda kan inte göra mycket åt bostadsbristen eller lagarna, men vi kan driva opinion och rösta på partier som vill förändra! 

    bra idéer, även om budskap från sociala medier kan vara svårt att sålla.


    vilka partier driver kvinnors säkerhet som fråga?

  • Anonym (Mjölk)

    Mn skriver 
    Slutligen så bör man ta bort Genustramset.
    Genusvetare är vår tids frenologer och genusteorierna stjälper kunskapsbyggandet snarare än hjälper

    vet du vad det är? kan du förklara vad det är du tycker är negativt?

  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Mn) skrev 2022-08-13 19:50:38 följande:

    Sett hjernevask? Kolla upp på Youtube så ser du hela genus (snake oil) vetenskapen skjutas i sank.
    bygger på felaktiga axiom som bevisas genom korsreferenser.
    När jag säger att genusvetare är dagens frenologer så menar jag att de i framtiden kommer avspisas som ett pinsamt försök till att skapa en doktrin som bygger på ideologi och inte biologi/psykologi.
    Och läs på vad frenologer sysslade med innan pratar hjärnforskning, det är också en pinsam så kallad vetenskap


     


    Verkar som du har fått ?genus? om bakfoten, Genusvetenskap är något som gynnar pojkar (och flickor) exv i skola/förskola 

    yxade det här från en sida, ganska svårt att argumentera mot.
    "Genuspedagogik handlar om att alla barn ska ha lika rättigheter"

    (Torbjörn Messing, jämställdhetskonsult).


    Att arbeta med genus i skolan handlar i stor utsträckning om att synliggöra det osynliga, det vill säga att konkretisera hur flickor och pojkar bemöts och behandlas olika beroende på kön. I detta arbete ingår att utmana sig själv och sina kollegor att bryta traditionella könsmönster och skapa en medvetenhet om sitt eget agerande i det dagliga mötet med eleverna samt att reflektera kring vad det egna bemötandet får för konsekvenser för eleverna.

Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?