Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Anonym (F) skrev 2022-08-05 16:23:48 följande:
    Orsak till att en man växer upp till kriminell, ja. Om du då ska lägga till att det kan handla om en kvinna som som lyckats utesluta pappan med vilje, så har hon ju själv och på egen hand uppfostrat ungen till en kriminell då.
    Alla dessa saker är ju delar av varfor pappor kan bli sk frånvarande pappor, som i sin tur (enligt forskning, och som togs upp i tråden med link till en källa) är en riskfaktor till att barn (pojkar) växer upp och blir kriminella. Det är ju inte alltid en frånvarande pappa är en direkt orsak, men det är en riskfaktor till att vara en del av de orsaker som finns.

    Det är ett komplext problem, dar även mammor som motarbetar att pappor ska få vara ansvarstagande pappor, blir del av problemen. Att lagen idag inte jämställer ansvarstagande mammor och ansvarstagande pappor är en sak som borde ändras.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 16:36:17 följande:
    Tow2mater skriver 
    Att lagen idag inte jämställer ansvarstagande mammor och ansvarstagande pappor är en sak som borde ändras.

    vad menar du? Jag kanske har missat något? Du får gärna utveckla, var hittar man det?
    I korthet handlar det om att en pappa som inte är gifta med mamman inte får automatisk vårdnad, utan är utelämnad till mammans godtycke att skriva på. Om hon inte skriver på (t ex av egna egoistiska orsaker som att utan bra orsak vilja ha alla fl-dagar, vill kunna flytta, etc etc) måste han dra det till rätten, vilket kostar honom både tid och pengar. Allt for att kunna få vara en pappa till sitt barn på samma villkor som mamman, där mamman får den rätten automatiskt via lagen.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 16:49:50 följande:
    Handlar det inte om att det är enkelt att visa släktband med modern? så när släktskap visats, skulle rätten då förneka vårdnaden mot mannen ändå? eller hur skulle det annars gå till? Ska (vem som helst) kunna hävda släktskap till en nyfödd utan utredning?
    DNA test t ex skulle kunna losa allt snabbt.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 17:04:25 följande:
    Fast du skrev ju att lagen förfördelar kvinnor iom 

    Att lagen idag inte jämställer ansvarstagande mammor och ansvarstagande pappor är en sak som borde ändras.

    Det handlar ju ingenting om tekniska aspekter som ett DNA test, du får det att låta som att lagen diskriminerar o diskvalificerar män som förälder. Om en utredning sker i Lagens mening så antar jag att män och kvinnor värderas lika som föräldrar.
    Lagen diskrimninerar.
    Pappor ska inte behovas utredas for att de får barn och vill vara fullvärdiga pappor från dag ett precis som mammor. T ex skulle ett automatisk DNA test ta hand om den biten. Lagen behover ändras till att bli jämställd.
  • Tow2Mater
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-05 17:29:21 följande:
    Till tow2mater som skriver 

    Lagen diskrimninerar. 
    Pappor ska inte behovas utredas for att de får barn och vill vara fullvärdiga pappor från dag ett precis som mammor. T ex skulle ett automatisk DNA test ta hand om den biten. Lagen behover ändras till att bli jämställd.

    hur många såna fall inträffar per år? Varför ser du det som diskriminerande att såna fall tillsätts en särskild utredning? papporna Får väl rätt till sitt barn efter utredningen?
    Varfor anser du att pappor inte ska likställas med mammor infor lagen utan ska behovas utredas? ALLA ogifta män som blir foräldrar behandlas som andra klassens foräldrar, utsatta for mammors GODTYCKE. Pappor borde ges samma rättigheter och forutsättningar att ta sitt ansvar for sina barn som mammor har idag. Oavsett hur många fall det handlar om per år där mammor forsvårar for ansvarsfulla pappor, bidrar den här ojämlikheten infor lagen till frånvarande pappor, och är en del av problemet som lätt skulle kunna fixas.

  • Tow2Mater
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-05 17:43:48 följande:
    Som sagt att jag hade önskat att min misshandlade pappa hade varit frånvarande. På vilket sätt försvårar mammor för ansvarsfulla pappor?
    Läs mina inlägg.

    Beklagar att du hade taskiga foräldrar som inte tog sina ansvar, men det rättfärdigar inte att lagen negativt särbehandlar pappor.
  • Tow2Mater
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-05 17:55:12 följande:
    Men det är Off topic om män diskrimineras. Här diskuterar vi vad som kan göras åt mäns våld mot kvinnor.
    Det är inte OT, det är en del av diskussionen om frånvarande pappor som en riskfaktor hos pojkar till kriminalitet, inkluderat våld.
  • Tow2Mater
    Anonym (lösningen) skrev 2022-08-05 18:07:43 följande:
    Om du jämför med antalet män som bli misshandlade i Sverige varje år så är det ett relativt litet problem.

    Vi fokuserar på frågeställningen för varför skulle män vilja bidra till ett samhälle där mäns behov och välfärd ignoreras?
    Eller där de behandlas som andra klassens foräldrar i jämforelse med kvinnor.
  • Tow2Mater
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-05 18:16:46 följande:
    Du svarar inte på min fråga: På vilket sätt försvårar mammor för ansvarsfulla pappor?
    #284
  • Tow2Mater
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-05 18:29:20 följande:
    Ja, jag kan inte se att mammor motverkar ansvarsfulla män i och med den här lagstiftningen. Min man fick också genomgå den processen. Vi har gemensam vårdnad.
    Kan du inte? Bara for att du skrev på, tror du inte det finns mammor som vägrar skriva på for gemensam vårdnad, eller vad menar du?
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?