• Postman

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Postman skrev 2022-08-12 11:38:15 följande:
    Jag tror absolut att pojkar skulle må mycket bättre utan en auktoritär skola. Det skulle passa dem bättre än dagens mjukisskola där man tror att man kan prata alla tillrätta.

    Nu blev det tokigt här. Jag tror absolut på en auktoritär skola med mer strikta beteenderegler.
  • Postman
    Anonym (Ini) skrev 2022-08-12 12:22:21 följande:
    Hade varit intressant att se konsekvenserna av en sådan utveckling men har svårt att se det med tanke på hur samhället rör sig i övrigt. 

    Jo instämmer. Det är så.
  • Postman
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-12 16:45:48 följande:
    Till postman som skriver  Nu blev det tokigt här. Jag tror absolut på en auktoritär skola med mer strikta beteenderegler. jag förstår vad du menar, vet dock inte om slutresultatet skulle generera mindre våldsamma individer. Man kan ta paralleller till forskning där auktoritär uppfostran från föräldrar där det leder till ungdomar som uppvisar aggressivitet, dåligt självförtroende och självkänsla. Har du blivit slagen som barn exv är du mer benägen att föra det vidare.  vad gäller en pojk och flick skola så tror jag att det skulle generera större avstånd mellan män/kvinnor 

    Det finns förstås grader med en auktoritär skola, jag tror att pojkar behöver ett mer strikta regler att följa. Regler för man pekar med hela handen vad man ska göra och vart man ska gå. Jag kan sakna den gamla värnplikten. Den gjorde män av pojkar många gånger. Pojkar fick göra en samhällsinsats samtidigt som de fick lära sig att arbeta i grupp, ta hänsyn och ta eget ansvar. Visst det var militärt men grundidén var bra. Pojkar kom bort från sina hem och fick lärdom av något helt annat. Jag håller med dig om pojk/flickskola, det är inte önskvärt att separera men om ni inte pojkar och flickor fungerar tillsammans så är det kanske ändå ett bättre alternativ att dela på dem. Nåt måste vi till slut prova för att liksom komma framåt i frågan. Som det är idag så är pojkar förlorare och flickor vinnare. Så kan vi inte ha det.
  • Postman
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-13 00:14:56 följande:
    Nu antar jag att du inte menar att flickor är vinnare vad gäller misshandel I förhållanden. du kanske pratar betyg? Tror inte att bra eller dåliga skolresultat för män påverkar deras benägenhet att misshandla kvinnor, men jag kan ha fel. Om vi ändå tar sidospåret och pratar om värnplikt. Det var väl ganska vanligt att porren och en viss kvinnosyn florerade i mässen. Tror inte en sån institution skulle förbättra säkerheten för kvinnor. Kanske till och med främja.

    Flickor är vinnare i skolan och utbildning. Vi kommer snart ha ett extremt fåtal män i alla akademiska samhällsfunktioner. När det gäller värnplikt tror vi olika. Jag ser att det gör mer gott än ont. Vad är alternativet annars menar du? Att inte göra något. Du är verkligen indränkt i en dålig manssyn. Du ser bara problem, inga lösningar?
  • Postman
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-13 00:34:19 följande:
    vad har skolan och mäns dåliga prestation för sammanhang med kvinnors säkerheten? Att jag inte håller med dig om att män behöver värnplikt eller en auktoritet för att komma till lags med problemet tolkar du som dålig manssyn?

    Om pojkar män lyckas bättre i skolan blir de mer motiverade att studera vidare. Vi får bättre pojkar/män. De söker sig förhoppningsvis inte till den mörka och dåliga sidan. Win-win för kvinnor och män och framförallt samhället. Det har inte att göra med att vi tycker olika utan med att jag gav ett förslag på att få bättre pojkar/män, direkt dissade du det med hänvisning till porr och en viss kvinnosyn i mässen. Jag försöker komma med lösningar?.då kommer du bara med problemen.
  • Postman
    Tow2Mater skrev 2022-08-13 01:03:54 följande:
    Det enda hon lyckats komma med i lösningsväg själv i elva sidor av inlägg är upprepa sitt mantra om hur man pratar om kvinnor, till kvinnor och vad man skriver på nätet. Allt annat dissas friskt.

    Ja tyvärr. Det har du rätt i. Nu sova. Godnatt.
  • Postman
    Jonnynilsson skrev 2022-08-15 17:39:44 följande:
    Jag vet att den här diskussionen var uppe för något år sedan och tyvärr kom det inte några förslag alls på vad jag som man kan göra här och nu för att förhindra våld mot kvinnor. Då jag är av naturen lat och inte orkar läsa 1 000 inlägg så undrar jag om något vettigt förslag kommit fram denna gången?

    Jag gav förslag som inte direkt fick respons. Jag är tveksam till om någon här är intresserad av konstruktiva förslag. Det har mest blivit en urvattnad diskussion om hur långt snöret är. Det är också väldigt tydligt att det är grupperingar i denna frågan.
  • Postman
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-15 18:53:22 följande:
    Vad spelar det för roll?  Känner också att mina förslag inte får respons heller. Man kan argumentera över lösningar (så länge det faktiskt finns en god vilja bakom) tycker inte att du ska sluta argumentera om det sker på ett schysst och respektabelt sätt. sen att det finns troll i tråden som försöker gruppera och slå split, det måste man sålla bo för att debatten ska kunna bli konstruktiv

    Klart det spelar roll om det blir en seriös diskussion eller ej. Tråden är sönderspammad med ett evighetstjafs om hur långt snöret är. Ingen för diskussionen framåt.
  • Postman
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-15 19:10:59 följande:
    Postman skriver  Klart det spelar roll om det blir en seriös diskussion eller ej. Tråden är sönderspammad med ett evighetstjafs om hur långt snöret är. Ingen för diskussionen framåt. jag förstår frustrationen.

    Jag är inte frustrerad utan det är bara ett konstaterande. Det är synd att det är så polariserat.
  • Postman
    Soryu skrev 2022-08-16 22:33:42 följande:
    Dina förslag är bra men kanske inte så konkreta. :) Mitt perspektiv utgår från att jag är en man som absolut inte har några svårigheter att acceptera att män på gruppnivå är mycket mer benägna att använda våld, men som också inte alls umgås i sammanhang där minsta lilla våld mot kvinnor är acceptabelt och inte heller ett nedsättande språkbruk. Jag kan inte tänka mig att någon jag umgås med skulle tolerera att någon man vi känner misshandlade sin flickvän. För mig, men förmodligen också för många andra män som uppfattar att de är i en situation liknande min, blir det väldigt svårt att känna ett kollektivt ansvar för att en liten del av männen utövar våld mot kvinnor. Jag vet att många kvinnor blir utsatta, men det handlar förmodligen om en liten andel av männen som tenderar att vara våldsamma i flera relationer så att varje våldsam man utsätter flera kvinnor. Och att det möjligen kan finnas någon man i bekantskapskretsen som misshandlar sin partner utan att man känner till det gör ju inte att man själv har något ansvar eftersom man (jag) ju hade agerat om jag fick reda på det. Så jag tror att många män, på olika goda grunder, inte känner att de inte har något ansvar och då kan det förstås blir provocerande när vissa av de mer radikala debattörerna försöker göra oss alla medskyldiga. Alltså över huvud taget är ju en aggressiv och anklagande retorik ingenting som brukar vinna så mycket sympatier från dem som får aggressionen riktad mot sig. Jag kan förstå den ilska som finns hos somliga, och jag kan också för egen del tolerera den på ett allmänt plan, men jag kan förstå att det väcker motreaktioner från många män. Jag vet inte hur man ska lösa detta, hur man ska få män i allmänhet att lyssna. Men att slopa den aggressiva retoriken om att alla män bär ett kollektivt ansvar för våld mot kvinnor tror jag är en bra början, för jag tror det leder till mer splittring än uppslutning kring ett mål som jag tror att de flesta män ändå skulle tycka är värt att sträva efter. Förmodligen skulle det väl vara bra om fler män engagerade sig i debatten och kanske är det bättre att fokusera på att män mår dåligt av att inte få lära sig att prata om känslor, och att våldskulturen gör att många unga män mår dåligt och drabbas av våld, än att vi behöver förändras för att det ska bli bättre för kvinnor.

    Precis. Sluta att anklaga män som grupp för alla världens problem. Sluta med den aggressiva retoriken om hur onda, elaka män är. Sluta tjata om myten mansnorm och patriarkala strukturer så kan en öppning kanske vara nära. Se det goda i männen som varje dag gör bra saker för vårt svenska samhälle.
  • Postman
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-16 23:08:50 följande:
    Postman skriver  Precis. Sluta att anklaga män som grupp för alla världens problem. Sluta med den aggressiva retoriken om hur onda, elaka män är. Sluta tjata om myten mansnorm och patriarkala strukturer så kan en öppning kanske vara nära. Se det goda i männen som varje dag gör bra saker för vårt svenska samhälle. ingen har skrivit att män är onda och elaka, ingen har påstått att alla män slår kvinnor heller för den delen Om det är det du åsyftar. Det finns många män som är empatiska, engagerar sig och ser på mäns våld mot kvinnor från ett större perspektiv än dem själva.

    Jo det skrivs både nu och då och det antyds så fint att det gäller de flesta män. Man vill också lägga på alla män en skuld för vad få idioter gör.
  • Postman
    Anonym (Oupps) skrev 2022-08-17 21:22:49 följande:
    Anledningen till att det vore bra om merparten av män i Sverige engagerade sig i frågan är för att de utgör en starkare röst, och möjligen kan få de slående männen att lyssna. Det är viktigt att göra våld till en skamfläck. Den som är stark har ett ansvar om man är medveten. Starkast i denna fråga är den stora grupp män som inte slår och begår övergrepp. Men det är som om det är tabu att ens prata om män som en grupp,och att alla bör ta ett medborgaransvar.

    Vad innefattar detta medborgaransvar? Vad ska dessa män göra? Om man inte har slående män i sin omgivning, ska man söka upp slående män då? Hur vet vi vilka som är slående män?
  • Postman
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-18 00:54:42 följande:
    genom att vara en bra förebild. handlar mycket om att förebygga våld. hur du pratar om kvinnor med andra män är ett bra exempel. Pratar du nedlåtande till kvinnor, så kanske hon accepterar att det är normalt och tillåter sig själv att bli behandlad dåligt. Några exempel 

    Fast det du räknar upp är liksom basic hyfs hur man pratar om andra människor. Inte just bara om kvinnor. På vilket sätt hindrar eller stoppar detta män från att slå?
  • Postman
    Anonym (Oupps) skrev 2022-08-18 05:54:35 följande:
    www.facebook.com/1236304409/posts/pfbid02BBH9.../ Det här ser jag som ett mycket bra inlägg.

    Som sagt, vad är en mansnorm? Jag har aldrig fått höra att jag ska slå någon, göra brott eller försöka begå självmord. Däremot har jag fått lära mig att jag kommer offras om det blir krig för då kommer jag bli inkallad för att försvara landet och kvinnor och barn. Jag har också fått lära mig att kvinnor och barn går före mig i alla nödsituationer.
  • Postman
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-18 07:42:32 följande:
    Tror inte det är basic hyfs. Ser varje dag något kvinnoföraktande skrivet på nätet. vissa grupper till och med radikaliseras på nätet och söker sig till mer extrema grupper. Tror absolut att hur man uttrycker sig bidrar. dessa grupper startade inte i en radikaliserad miljö. Pratar du nedlåtande om kvinnor i en grupp med män så signalerar man att en viss kvinnosyn är ok och normalt. Pratar du nedlåtande till kvinnor, finns möjligheten att hon accepterar en dålig behandling av män och samtidigt signalerar att det är normalt att behandla kvinnor nedlåtande till andra män som lyssnar. Vad du skriver på nätet har samma följdeffekt. Att sprida kvinnoförakt gynnar antagligen inte kvinnors säkerhet. 

    Det finns mycket konstigt på nätet ja men jag ser det åt båda håll. Men visst en bättre samtalston på internet är absolut önskvärt. Jag kan fortfarande inte se hur detta skulle stoppa män som slår i vår vardag.
  • Postman
    Anonym (Fortsätt) skrev 2022-08-18 07:53:36 följande:
    www.forsvarsmakten.se/sv/information-och-fakt.../ Numera är det allmän värnplikt i Sverige för både flickor och pojkar födda 1999 eller senare.  https://charlottehitochdit.blog/2015/03/18/skilj-p a-mansroll-och-mansnorm/

    Ja det låter fint men det kommer knappast vara en majoritet kvinnor som går ut och får offra sig i kriget. Hur en enskild bloggare försöker definiera en mansroll/mansnorm ställer jag mig skeptisk till. Det fanns några poäng men det mesta tyckte jag var samma gamla genusblaj som feminismen ältar om och om och om igen.
  • Postman
    Anonym (Mjölk) skrev 2022-08-18 08:19:44 följande:
    Postman skriver  Det finns mycket konstigt på nätet ja men jag ser det åt båda håll. Men visst en bättre samtalston på internet är absolut önskvärt. Jag kan fortfarande inte se hur detta skulle stoppa män som slår i vår vardag. tror absolut att en god samtalston bidrar. Kan man gradvis radikaliseras åt ett håll, så är det uppenbart att det inte skett från ett vakum.

    Att någon radikaliseras beror på ett misslyckande från föräldrar, skola och annan omgivning. Både män/kvinnor är delaktiga i det.
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?