Inlägg från: Anonym (Mjölk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mjölk)

    Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?

    Tow2Mater skrev 2022-08-08 16:01:44 följande:
    Du har ju fel. Enligt lagen är de ju inte det, även om du försöker få det att se annorlunda ut. Att vara utsatt for en kvinnas godtycke, och om kvinnan anser så tvingas strida for en sak som kvinnan får automatiskt är inte alls jämställt!

    Jag håller inte med. Det är enkelt att fastställa släktskap iom en födsel av en kvinna. Normalt sett så är föräldrarna överens. Är de inte det så tillsätts en utredning och mannen får rätt till sitt barn. Det här är inte diskriminering. 

  • Anonym (Mjölk)
    Tow2Mater skrev 2022-08-08 16:27:49 följande:
    Forstår du inte ser det, du anser det fullkomligt rättvist och jämställt att en pappa som enbart p g a av en kvinnas godtycke ska tvingas spendera både dyrbar tid (tid han missar med sitt nyfodda barn), en massa pengar (det blir dyrt) och den psykiska kraft det tar honom att strida for sin rätt till vårdnad genom att ta det till rätten. Vilket en mamma alltid ges automatiskt. Vad kallas detta fenomen? Femisnistiska skygglappar kanske.
    For att inte tala om alla fall där män inte vågar gora annat än lyda minsta lilla vink av den blivande mamman, for att hålla henne på god fot; minsta lilla skavank kan gora att hon vägrar skriva på vårdnaden och då måste han gå igenom allt detta.
    att Kvinnor har ett fastställt föräldraskap iom en födsel verkar du anse diskriminerande. En pappa har rätt till sitt barn iom en utredning. det du beskriver är ett ganska ovanligt scenario som inte motiverar allmän DNA testning. Verkar som du anser att kvinnor i gemen är ondskefulla och vill hålla barn borta från sina fäder?
  • Anonym (Mjölk)

    Till M som skriver 
    Nej, vad jag säger och vad jag skriver har jag ansvar för. Inte andra män.

    om Du hör en man i din grupp prata nedlåtande om kvinnor, hur reagerar du då?

  • Anonym (Mjölk)
    Anonym (Kollektivist much?) skrev 2022-08-08 16:45:13 följande:
    Fast det är orimligt att man ska trippa på tå kring hur man pratar om kvinnor, bara för att inte vara 0,000000001 % bidragande till att Krille åker hem och slår ihjäl frugan på fyllan.

    Jag kommer prata om kvinnor på det sätt jag vill i vilka sammanhang jag vill, precis som jag kommer göra om andra grupper. Om nån sjuk jävel tycker att ett sexistiskt skämt ger honom råg i ryggen att misshandla kvinnor så får det stå för honom och jag är helt för att låsa in fanskapet riktigt länge.

    Så länge vi har ett fritt samhälle kommer vissa människor att råka illa ut. Och jag värdesätter ett fritt samhälle väldigt högt Om priset för att slippa hänge sig åt självcensur, omyndigförklaring av stora mängder kvinnor och andra drakoniska åtgärder är att 15-20 kvinnor dödas varje år så får det vara värt det (notera att jag överhuvudtaget inte tror på "våldspyramiden" så jag köper inte att jag, de-facto, skulle behöva "offra" dessa kvinnor på det fira samhället altare).

    På samma sätt är jag beredd att acceptera att en del människor dör i trafiken, dör på jobbet etc. för att vi i gengäld ska kunna elva i ett modernt samhälle.
    Alla har att vinna på att öka kvinnors säkerhet. Att kvinnor har ökad säkerhet bidrar till ett fritt samhälle. tänk frihet för barn, dating sammanhang osv.

    tror det är som ringar på vattnet, hur du uttrycker dig har absolut ett sammanhang. Visar man att man värdesätter kvinnor så vågar fler kvinnor berätta och värdesätter sig själv, du signalerar att våld mot kvinnor inte är ok i manskretsar också.

    Ingen vill väl bo i ett samhälle som begränsar ens frihet.
  • Anonym (Mjölk)
    Tow2Mater skrev 2022-08-08 16:54:45 följande:
    Att Kvinnor har ett fastställt föräldraskap iom en födsel anser jag INTE diskriminerande. Det diskriminerande är att män inte ges samma sak, vilket lätt kan goras (t ex genom obligatoriskt DNA, finns säkert fler sätt). Ska man använda samma resonemang om våld, att det egentligen ganska fåtal kvinnor i det stora hela som blir ihjälslagna motiverar inte xx, utan bara yy? Borde man inte eftersträva nolltolerans i båda fallen?

    Jag anser att kvinnor som nonchalerar denna brist i lagen antagligen är tvättäkta feminister som bara vill se jämställdhet gå åt ena hållet, dvs det som gynnar kvinnor. Om du kallar det ondskefullt eller inte, den definitionen lämnar jag helt upp till dig.
    Du kan inte komma ifrån att män de facto är jämställda med kvinnor. sen försöker du få det att låta annorlunda iom att det kan bli konflikter mellan föräldrar.(som utreds) Det känns som att vi snurrar runt här.
  • Anonym (Mjölk)
    Tow2Mater skrev 2022-08-08 17:05:49 följande:
    Det är enbart den ensidiga konfliken från mammans håll jag har något emot, som idag stöds av lagen på ett feministiskt sätt som inte går åt andra hållet. Och att kvinnor verkar anse detta fullt okey och att de anser det inte behöver åtgärdas fast det skulle gå.

    Fast du definierade dig inte som man och tycker ändå att DNA test ska bli obligatoriskt  (eller) varför tror du att bara kvinnor tycker Så? Du Verkar tillskriva kvinnor och tydligen vad du anser vara feministiskt mycket. 


    jag tror att inte bara kvinnor anser att DNA test inte behövs eftersom det bara I undantagsfall blir en konflikt (som utreds) Det behöver man varken vara kvinna eller feminist för att tycka. Det är dina egna fördomar och grupperingar.

  • Anonym (Mjölk)

    Till kollektivost som skriver 

    Men exakt vad är det du anser att man som man bör avhålla sig från i syfte att undvika ringar på vattnet?

    hur du pratar om kvinnor i manskretsar (att dra sexistiska skämt kan man väl hålla sig borta från utan att din frihet minskas) säga ifrån om någon uttalar sig nedlåtande om kvinnor, vad du skriver på nätet, men också reagera när du hör män prata nedlåtande om kvinnor på nätet 

    civilkurage med andra ord. Om fler tar ställning så kommer kvinnor att få en större frihet, kanske styrka att kunna lämna ett dåligt förhållande för man ser att det inte är acceptabelt i samhället, kanske våga ha tillfälliga sexuella förbindelser, inte behöva ha garden uppe vad gäller män som har en ?knepighet? 

  • Anonym (Mjölk)

    Till M som skriver 
    Hur reagerar du själv om du hör en kvinna prata nedlåtande om män?

    varför tror du att det skulle vara mer ok?

  • Anonym (Mjölk)

    Så om jag sammanfattar de senaste inläggen så anser (män) att kvinnor är dumma mot män och att det är därför dessa (män?) inte tar ställning för mäns våld mot kvinnor 

    har jag rätt?

  • Anonym (Mjölk)
    Kockobello skrev 2022-08-08 17:42:42 följande:

    Så arbetsplatser fulla med kvinnor går det nästan inte arbeta på. Är så tacksam att ha varit på mansdominerade arbetsplatser senaste decenniet och det är trevligt och bra stämning, Roligt att komma till jobbet, bra känsla.


    Alla dessa dumma kvinnor 
Svar på tråden Vad kan vi män göra åt mäns våld mot kvinnor?