• Fre 5 aug 17:15
  596 visningar
  3 svar
  3
  596

  3:e fördröjda missfallet idag

  Upptäckte precis mitt tredje missfall på vul idag. Skulle ha varit i v. 11 men fostret hade slutat växa i v. 8. Alla mina missfall har upptäckts i v. 11-12 men avstannat i v. 8. Har ett barn mellan missfall 1 och de två senare. Verkar inte ha så svårt att bli gravid men lyckas ju inte behålla dem. Känner mig så arg, ledsen och tom. Vet att min ålder såklart påverkar, fyller snart 39, men det känns ändå som att det kanske är något mer som är fel. Eftersom jag inte haft tre missfall på raken blir det ingen utredning. Vet heller inte om det görs för dem i min ålder? Kändes inte som att gynekologen på fertilitetskliniken tyckte att det var så intressant att se till andra orsaker än min ålder och att missfall i sig ökar risken för fler missfall. När jag läser här och på andra sidor verkar det inte heller som att läkarna här i Sverige är särskilt benägna att skriva ut några preparat i förebyggande syfte. Känns bara så jobbigt att försöka ännu en gång på samma sätt utan att ta någonting om det nu skulle vara så att exempelvis progesteron skulle kunna ha en god effekt.

  Finns det någon mer som jag - i min ålder och som fått upprepade fördröjda missfall där man sett hjärtat slå och som lyckats få ett barn? Gjorde ni någonting annorlunda?
 • Svar på tråden 3:e fördröjda missfallet idag
 • I förrgår 13:07
  #1

  Hej. 


  jag är i nästan samma sits.. två sena missfall under året, å senast en kemisk graviditet.. 
  ingen hjälp från landstinget då vi har ett barn. 


  men fick komma till en privat klinik.  Spolat äggledarna och fått trombyl utskrivet i en förhoppning i att det tar sig å stannar kvar den här gången..
  blir 38 i år. Så förstår din sits? 

  jag är och har oxå varit väldigt arg, ledsen, besviken? alla känslor på en gång? 

 • I förrgår 14:58
  #2

  Varit i samma sits, kopierar från en jättegammal tråd vad jag skrev då. Fast numera är det inte 3 andra par utan 6 andra par som fått barn utan mf/ma efter att ha tagit den här kuren, det är vänner eller kollegor samt vänner/kollegors barn som jag vet om att det fungerat för så inte bara hörsägen. 
  Man kan ta receptfria varianter, måste inte få det utskrivet! Men följ mängden, så det blir rätt - det ska vara 45 mg zink och 250 mg Magnesium.


  vi fick utskrivet zink + magnesium för att öka chanserna till ett livsdugligt foster. Funkade för oss och för 3 andra par vi tipsade efter vår lyckade kur.


   


  Det var överläkaren på KK som skrev ut till oss, men till kompisarna och deras vänner så var det husläkaren (som muttrade något om att "det skadar ju inte iallafall, även om jag inte tror det hjälper heller")

  såhär fick vi:
  1 st solvezink (45 mg brustablett) 1 per dag (per person, både mannen och kvinnan) varje dag i 30 dagar. Därefter 0,5 tablett per dag. Kvinnan tar hela grav. Mannen tar tills livsdugligt foster påvisats (tex vid RUL)
  1 st Emgesan (250 mg tablett) 1 per dag (per person). Dela gärna och ta en halv tablett på morgonen och en halv på kvällen.Kvinnan tar t.o.m. v. 36, mannen till livsdugligt foster påvisats.

  helst ska båda ta 3 mån före man försöker, men bättre att ta så fort man kan om man redan försöker.

  Och GIVETVIS ska man ändå ta folsyra!!!

  lycka till!

 • I förrgår 14:59
  #3

  tillägg: Har gått igenom det mesta inom sjukvården och för mej/oss funkade inte preogesteron alls, tråkigt nog.

Svar på tråden 3:e fördröjda missfallet idag
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.