Inlägg från: Anonym (Fint) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fint)

    Hur valde ni andranamn till barnen?

    Anonym (Xxx) skrev 2022-08-05 19:35:53 följande:

    Namn på familjemedlemmar som är viktiga för oss. Vi valde en ifrån varje familj. Nästa barn försökte vi så att säga tänka lite på rättvisan så att det inte blev från samma familjegren igen. 


    Vad heter dina barn?
  • Anonym (Fint)
    Embla twopointoh skrev 2022-08-06 15:45:56 följande:
    Varför bör man ge sitt barn släktnamn? Och, är det inte skillnad på "namn som finns i släkten" och "släktnamn"?
    Jag tycker också att andranamnet ska vara släktnamn. Inte bara vilket namn som helst.. 
  • Anonym (Fint)
    Embla twopointoh skrev 2022-08-06 16:35:16 följande:
    Fast "vilket namn som helst" är ju inte enda alternativet till "släktnamn". Alla personer som betytt eller betyder något för föräldrarna är ju inte nödvändigtvis släkt.

    Jag frågar dig också, tycker inte du att det finns en skillnad mellan "namn som går i släkten" och "släktnamn". För mig betyder "släktnamn" att det finns en viss tradition av de namnen i släkten, det är alltså mer än "namn som finns i släkten". Varför är det bättre att uppkalla ett barn efter någon släkting som man inte kände eller hade någon relation till bara för att personen råkar vara släkt, än efter en person som man visserligen inte har blodsband till, men som ändå är viktig för föräldrarna?

    (Jag tycker inte något är bättre än andra, jag tycker bara det är intressant hur folk tänker och resonerar när de namnger sina barn.)
    Jag har släktforskat mycket och långt tillbaka i min släkt så att ge mitt barn ett namn som en gammal släkting hetat betyder mer för mig än att ge mitt barn ett namn efter en kompis. Alla tycker olika helt enkelt. 
Svar på tråden Hur valde ni andranamn till barnen?