• Friger

    Tjänar jag så dåligt?

    Mina föräldrar är lika dana. Spelar ingen roll, man duger inte. De hittar alltid några nya fel. Objektivt har det gått bra för mig, men det är inget jag upplever själv. Men mår inte dåligt heller. Lever mitt liv bara.

    Grattis till utbildning och grattis till en bra ingångslön! Du har absolut inget att skämmas för! Tvärt om är det en väldigt bra ingångslön!

    Vi tjänar ju pengarna i fel ordning i livet. Dvs mot slutet när vi inte behöver dem.

  • Friger
    Anonym (Kajsa) skrev 2022-08-09 17:46:38 följande:
    Vart går gränsen för låg, medel & höginkomsttagare egentligen? Jag har inte pratat med facket. Jag lyssnade med mina klasskamrater och jag har fått högst ingångslön av alla och kände mig stolt, tills jag berättade för mina föräldrar och kände mig nedtryckt igen.. 
    Knepigt... Objektivt sett är du medelinkomsttagare.

    Men... Tror du får sätta det i kontext med vart du bor för någonstans och vilka utgifter du har.

    Har du 31.000kr i handen och en boendekostnad på 25.000kr så upplever du dig inte så rik. Särskilt inte om du bor på en plats där grannen kör Porsche som vardagsbil.

    Men bor du på ett ställe där en Volvo 740 är lyx och boendekostnaden är 1.500kr så kan du ju med visst fog känna dig välbärgad.

    Överdriver lite för att åskådliggöra.
  • Friger
    Anonym (Kajsa) skrev 2022-08-09 18:02:01 följande:
    Ja jag förstår ju att om man har låga boendekostnader så får man mer över i plånboken varje månad. Jag tänkte mer om det fanns någon slags outtalad summa vart gränsen går för en låg, medel och hög inkomst. 
    Det är nog lite olika. Men över 45.000kr i storstad, och över 35.000kr på landsbygd kanske är rimliga summor för gräns till höginkomsttagare?
Svar på tråden Tjänar jag så dåligt?