Inlägg från: Anonym (Försöker också) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Försöker också)

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Drömmenom3 skrev 2023-04-26 16:20:21 följande:

    Halloj! Så härligt att det är sån aktivitet här! 


    Idag var jag på Kliniken för återföring och eftersom jag redan frågat om att ev få två om möjligt så kom läkaren in och pratade  med mig innan . Hon sa att de bara tagit fram en men att det fanns fler och rent medicinskt så tyckte de det var ok om jag ville ha två. Jag sa ja ganska direkt så hon gick och pratade med embryologerna som förberedde ett till. Så nu ruvar jag på två! Har nu blandade känslor - nästan bara positiva men är också lite rädd. Förstå mig rätt - jag vill ju bli gravid mer än nåt annat men tänk OM , tänk OM båda skulle fästa . Skulle inte vara redo för det tror jag . Så läskigt med tvillinggraviditet känner jag spontant men såklart fantastiskt om allt går bra.


    Samtidigt tänker jag att det vore rätt osannolikt med tanke på att inget fäst hittills ( förutom det sista om Man ens kan säga så med tanke på hur snabbt plusset försvann). Vi har ju liksom oddsen emot oss om man ser på statistiken i denna ålder,  


    Gah! Håll tummarna för mig nu är ni snälla Skäms
    De två små embryona såg för övrigt jättefina ut och embryologen log och tittade på mig när hon sa att den ena börjat dela sig mer redan , vilket tydligen var ett gott tecken . 


    Dessutom var det fortfarande 4 till som var med i matchen som skulle odlas vidare . De skickar brev om något av dessa går att frysa i helgen . Snälla låt detta funka nu, på ett eller annat sätt. Det är liksom nu eller aldrig . Ja men ni vet. 


    Spännande! Jag håller tummarna nu, jag skulle gjort samma val som dig! Lycka till. 
  • Anonym (Försöker också)
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-26 17:55:26 följande:

    rd 6 idag för mig och börjar gå i tankarna att tjuvtesta. Har räknat ut att det borde gå att få resultat på rd 8 med 3 dagar et. Vad tror ni?


    Jag vet inte om jag är rätt person att svara då jag alltid tjuvtestar tidigt. :) Jag har fått (svagt) positivt på motsvarande dag. Predictor early eller testlagret har jag använt. 
  • Anonym (Försöker också)
    Drömmenom3 skrev 2023-04-27 17:53:27 följande:

    TackHjärta

    Sprutade Menopur 9 dagar. ÄP på dag 12.

    Nej fick ingen procentsats, har aldrig fått det. De verkar vilja undvik det. De har alltid bara sagt att det ser jättebra ut och att det är positivt att vi får så bra befruktningsgrad samt fått blastocyster till frysen . Alla embryon vi fått tillbaka har inte haft några anmärkningar så får mest höra att det förmodlingen är pg a åldern.. Fick höra någongång att ett av 10 embryon tror jag det var statistiskt sett är helt friskt i min ålder.  Suck. 


    Jag hoppas fortfarande på dig och din blastis! Har aldrig kommit till ruvardag 12 med blastocyst vid mina misslyckanden?..


     


    Jag har hört samma, typ en frisk blastocyst per 10. Och sedan typ 60% att de friska resulterar i ett barn. MEN, den första man får kan ju vara guldägget så det behöver inte betyda så mycket. Varje försök är lika mycket värt. 


    Gällande molvärken så tror jag det är vanligt, jag har haft det både när jag blivit gravid och inte. Håller (två) tummar för dig. 


    Samma för mig, jag har aldrig kommit till dag 12 med blastocyst trots progesteron så vill ändå fortsätta hålla tummarna för dig Shiny. 

    Jag tror jag får komma igång med sprutorna om 2 v, tycker tiden går långsamt nu. Men det är inget jämfört med när man ruvar såklart. 

  • Anonym (Försöker också)
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-28 06:51:38 följande:

    Idag blev det bekräftat. Ingen graviditet, bara ett stort minus. 


    Kändes helt förväntat men ändå ledsamt! 😢

    Lycka till ni andra! 


    Fy vad otroligt tråkigt. All styrka till dig, denna kamp är olidlig ibland.
  • Anonym (Försöker också)
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-29 17:13:43 följande:

    Tack alla! 


    Jag fick tag i kliniken till slut och nu har jag en fråga till er. 


    Jag blev erbjuden en så kallad kavitetsundersökning (spolning med koksalt och ultraljudsundersökning) inför nästa försök men i så fall måste jag vänta en extra månad, då det inte rekommenderas att göra i samma cykel som IVF. Jag frågade nämligen om man skulle kunna göra en undersökning för att utesluta att det inte finns något som försvårar implantation i livmodern. Min läkare sa att det inte var fel att göra. 
    Nu blir jag lite ställd, jag vill ju inte vänta men kan själv inte avgöra om det skulle vara värt det. 


    Har ni haft några tankar på att undersöka livmodern? Eller har ni gjort den undersökningen innan IVF? 


    Jag gjorde en sådan förra veckan. Läkaren tyckte hon såg en polyp efter mitt förra missfall. Undersökningen gick bra, snabb och smärtfri och de hittade inget. Jag ska börja med sprutor om ca 2 veckor. 


    Svårt att säga om du ska göra det eller ej, det är ju så otroligt jobbigt att vänta hela tiden. Samtidigt brukar jag tänka att jag inte vill känna att jag missat något när jag väl är klar med detta. Alltså ?no regrets? om du förstår vad jag menar. 

  • Anonym (Försöker också)
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-29 17:20:13 följande:

    -Orkidé. 
    Spännande att ni ska försöka igen. ✊


    Vi har nog landat i att vi gör frysöverföringen och därefter ett sista färskförsök. Om inget fungerar avslutar vi troligtvis med äggdonation. Håller på att kolla upp kliniker för det nu. Men helst av allt vill jag få barn med egna ägg! 

    Hur går det för er som ruvar? 


    Jag tycker ni har gjort en jättebra plan, jag hade gjort samma! 
  • Anonym (Försöker också)
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-30 08:20:36 följande:

    blivit Positivt nu 3 dagar i rad med starkare streck (rd 8, 9 och 10) MEN min temp ligger på bastemp just nu så jag är orolig för att det kanske blir mf ändå 

    har heller inga symtom 


    Men wow, vad roligt. Grattis! ❣️ Jag vet inte hur det är för dig men för mig kommer oron och tvivlen finnas hela graviditeten. Vi har varit igenom för mycket för att kunna njuta av en graviditet. 


    Min man brukar säga till mig: JUST NU kunde det inte vara bättre. Ett positivt graviditetstest och de blir starkare. Underbart! 


    Symptom har jag aldrig fått före v 5, även de gånger det gått vägen. 


    Hoppas så för dig! 

  • Anonym (Försöker också)
    Orkidé8181 skrev 2023-04-29 23:10:02 följande:
    Skönt att du mår bra :)

    hos oss fick vi inte heller välja 3 pack förut ( har dock gjort 3 ggr nu )då gränsen är 41 och jag är 42, men nu har de ändrat så de gör en individuell bedömning och det är upp till läkaren ( står dock 41 på deras hemsida ).

    vår läkare/ gyn sa att vi har goda möjligheter jag har ett AMH på 2,6 och bra provsvar så han ville erbjuda oss 3 pack då allt ser bra ut, men att man måste plocka fler ägg pga ålder.
    så vi sa att vi kör.

    Samma här, men på min klinik har de ett pris för 40-42 som jag trodde jag kunde få då jag inte fyllt 43 ännu.  Men de menar att man inte får ha fyllt 42 för att uppfylla kraven, lite förvirrande tycker jag. 


    Ja så svårt att veta när man ska sätta stopp. Vi har ekonomin att fortsätta (även om det finns roligare saker att lägga de på). Men man blir låst i det känslomässigt, svårt med sociala umgänget (t ex alkohol), planera resor mm. Jag tycker att det är svårt att leva i nuet med de barn jag har när processen pågår. Men vi har sagt två uttag till och så återföring av resultaten, sedan får det vara nog (säger jag nu?). 

  • Anonym (Försöker också)
    Drömmenom3 skrev 2023-04-30 18:57:51 följande:
    Men oj, nu är jag helsnurrig Skrattande Blandade ihop dig med Orkidée som också skrivit om AMH och läkarens utlåtande .  Du är ju ett par år yngre och med en dunderäggreserv är ditt AmH säkert rätt 
    Man kan mäta AMH i ng/ml (då är t ex 2.0 ett bra värde) eller pmo/l, då är det högre värden upp till 20 för 40-44 åringar. :) 
  • Anonym (Försöker också)

    En fråga till er i tråden. Vilka (om några alls) och hur många tillskott tar ni nu när ni försöker? Ju mer jag läser desto fler tillskott hittar jag som ska hjälpa 40+ med fertilitet. Men man kan ju inte äta hur många som helst. Känns som ytterligare ett kaninhål man kan ramla ner i. 

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?