Inlägg från: Huddan |Visa alla inlägg
  • Huddan

    Hur gammal behöver man vara för att jobba på Kriminalvården?

    Hej!

    Jag är en 18 årig tjej som precis gått ut gymnasiet. I framtiden vill jag plugga inom rättsväsende. Men jag tänker ta ett sabbatsår. Inom det året vill jag jobba med något som intressera mig och få lite erfarenhet. Exempelvis på kriminalvården, tullverket och på polisens passkontroll. Hade det varit möjligt att få jobb på dessa ställen? Då jag endast är 18 år och inte har någon högre vidareutbildning.
  • Svar på tråden Hur gammal behöver man vara för att jobba på Kriminalvården?
  • Huddan
    Anonym skrev 2022-08-21 02:37:12 följande:

    Om du jobbar så kalla det inte för "sabbatsår". Säger det i all välmening. Det ordet kan sticka i ögonen på folk då de antar att man helt enkelt haft just "sabbat" och inte gjort någonting. Att jobba mellan studier är ju ändå att försörja sig, skaffa erfarenhet och göra något vettigt.
    Menar det som sagt för din egen skull, så du inte behöver få onödig skit för vad folk uppfattar som sabbatsår.

    På din fråga har jag tyvärr klent med svar, jag ville mest dra det där om sabbatsår.
    Civilanställd på polisen vet jag är lite knepigt att bli vid din ålder, åtminstone i min kommun. Tullexpedition har vi ingen och kriminalvärden har jag ingen aning om, tyvärr.


    Tack för tipset. Jag visste inte att det kunde tolkas så. Självklart vill jag inte att männiksor ska uppfatta det som jag inte har gjort något. 
  • Huddan
    Anonym (Givande) skrev 2022-08-21 04:12:45 följande:

    Har svårt att se att du kommer få något givande jobb inom kriminalvården eller tullverket som 18 åring. Kanske som kallskänka eller städerska om det nu är viktigt att det ska vara inom just kriminalvården. Att arbeta som tulltjänsteman kräver en minst en gymnasieutbildning och 4 års arbetslivserfarenhet.

    Givande jobb i den åldernär generellt sett svårt att och för de flesta är det antingen som volontär eller om man har väldigt bra kontakter. Annars är det diverse café och krogjobb som gäller tills man kommer på vad man vill göra och utbildar sig. Lycka till. 


    Jag hade en aning om det skulle vara svårt. Speciellt på tullen där det är mycket högre krav. Men på kriminalvården är det inte allt för höga krav än att man ska ha gått klart gymnasiet, ha körkort och en god fysiska och psykiska hälsa. Det står även med att gymnasialutbildning är meriterande men det inte ett krav. Därför trodde jag att det fanns en chans.
Svar på tråden Hur gammal behöver man vara för att jobba på Kriminalvården?