Inlägg från: Dexter dot com |Visa alla inlägg
  • Dexter dot com

    Ensamträna en pinscher

    Maania skrev 2022-08-24 20:40:49 följande:
    Ensamträna en pinscher

    Hej allihopa! 

    Jag skulle behöva tips och råd för att ensamträna hund, speciellt pinscher. De är till naturen väldigt svåra att ensamträna men jag kan inte leva resten av livet i lägenhet utan måste lära honom att kunna vara hemma själv. Han är 2 år. Just nu tar det inte många sekunder innan han börjar gnälla och skälla när jag lämnar lägenheten.

    Håller på just nu att träna genom att helt random gå ut, stanna där några sekunder och går in igen och låtsas som ingenting. Även att många gånger i rad göra så. In och ut. In och ut. Efter några sekunder står han redan vid dörren då såklart. Även om han får ett ben tar det inte många sekunder innan han kommer. 

    Har ni några fler tips? Tack på förhand {#emotions_dlg.flower}


    A och O vid ensamhetsträning är att alltid vara tillbaka innan hunden börjar stressa upp sig och bli orolig för om hunden lämnas längre än den klarar kommer seperationsångesten  befästas och bli starkare för varje gång hunden hinner bli orolig. Vissa hundar mår bättre på liten yta dvs i ett rum, vissa behöver hålla koll på hela bostaden, vissa är lugnare med radion på så man får testa sig fram.
    Hur ser hundens dagar ut med motion och mental aktivering? Understimulerade hundar har en tendens att "överreagera" än mentalt trötta hundar.
    Kan han vara ensam i bilen, uppbunden ute själv, är lugn när du duschar med stängd dörr?
Svar på tråden Ensamträna en pinscher