Inlägg från: Nattviol |Visa alla inlägg
  • Nattviol

    Tips på present vid dop

    Något som min, numera tonårige, son uppskattar är att vi önskade halsband till honom när han föddes. Han fick ett med sitt stjärntecken på och ett med sin bokstav. Det är sällan man ger killar smycken i doppresent så det riskerar sällan att bli dubletter dessutom. 

    Men annars om de bor de i hus så kanske blåbärsbuskar eller päronträd kan funka? Nu säljer ju många plantskolor ut sådant och man kan fortfarande plantera det och han kan gå och äta sina egna bär/frukter under uppväxten. Eller en syrenbuddeleja som också kallas fjärilsbuske. Barnen här har älskat vår fjärilsbuske som verkligen drar till sig fjärillar i mängder, 

    Vill man inte ge något som är ett mer bestående minne som ovan utan mer förbrukning så ta med honom på någon form av upplevelse som barnteater eller liknande. I och med att han är så stor som han är så går det ju att göra sådana saker. 

  • Nattviol
    Lönnsirap skrev 2022-09-01 16:44:00 följande:

    Jag tänker att dop-present med fördel kan vara något som påminner om dopet, såsom ett halsband med ett kors på, eller nån annan kristen symbol.
    Nån grej med stjärntecken känns faktiskt off, eftersom det ju är en annan livsåskådning. Lite som att komma med torkat kött till veganfesten.


    Förstår din tanke, (det var jag som skrev om stjärntecken). Dock tänkte jag att det skulle vara något som barnet kan ha glädje av länge. En id-bricka kan också funka som förslag eller initialen i förnamnet. Det är svårt med "neutrala" hängen till killar i den åldern som går att ha längre upp i åldrarna. 

    Ett kors känner jag mer blir till en ev konfirmation när barnet i så fall själv bestämmer sig för den kristna tron. Dopet är ju föräldrarnas val ändå. 
Svar på tråden Tips på present vid dop