Inlägg från: Anonym (Po) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Po)

    Polisen grep honom, orolig

    Anonym (Orolig) skrev 2022-09-02 16:53:10 följande:
    Funderade länge på hur jag skulle formulera ett svar kring det du skrev. Men, någonstans har hans ilska kommit att bli ett bevis på att han faktiskt har känslor och bryr sig om mig mer än andra för han säger själv att hade han inte der så skulle jag Ju inte kunna skapa så mycket känslor hos honom att han till och med kan gå på mig fysiskt. Någonstans har jag ju funnit förståelse för honom i det. 

    Det här inlägget är så otäckt, för precis som redan skrivits är det som taget ur en lärobok för misshandlare, eller kanske snarare en informationsskrift från kvinnojouren om hur en misshandlare manipulerar sitt offer. 


    Du har skrivit att ni har ett speciellt förhållande och att det därför är svårt att förklara. Men saken är den att allt du skrivit är superjättetypiskt för misshandelsförhållanden. Det är som om du slagit upp såna informationstexter och plockat beskrivningarna från dem rakt av. 


    Vet du, jag har levt med min man i 20 år. Det har hunnit bli en del tjafs genom åren. Men aldrig någonsin har han hotat, slagit eller slagit sönder något när vi tjafsat. Han har knappt ens höjt rösten. Han är nämligen en vanlig kille. 


    Mannen du berättar om väljer att skada dig om och om igen för att han gillar när du är rädd. Han gillar att ha makt över dig. Han tappar inte kontrollen när han är arg - för då hade du redan varit död. Han vet vad han gör och han väljer att göra det. 


    Du är ganska socialt isolerad, förmodar jag? Det är också en strategi från hans sida. Ju färre människor du har nära dig desto mer makt har han över dig. Det är inte pga kärlek han vill ha dig för sig själv. Det är pga att han gillar att bestämma över dig. 

    Ta hjälp av din vän!! Du behöver även hjälp av en kvinnojour för att kunna lämna på ett säkert sätt. Läs varningstecken.n.nu och upptäck att din och mannens relation är långt ifrån unik. Den är snarare ett skolboksexempel. 


    Var rädd om dig! 

  • Anonym (Po)
    Anonym (Orolig) skrev 2022-09-02 17:02:54 följande:
    Han ska försöka behärska sig säger han. 
    Givetvis säger han det. Och han är säkert snäll och gullig emellanåt. Kanske tom säger att han aldrig har älskat någon som han älskar dig och det är därför han får så starka känslor. 

    Så gör män som misshandlar för att behålla makten över sitt offer. 
Svar på tråden Polisen grep honom, orolig