Inlägg från: Anonym (Köra 100 mil?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Köra 100 mil?)

    Åka 100 mil, förkyld, för att träffa döende släkting?

    Nej det är inte samma sak med katterna, VI har tvingat ihop dem, det ligger på vårat ansvar.

    Sambon gjorde coronatest för några timmar sedan, det var positivt. Så troligtvis är det det jag också har...

    Brodern har ringt till sjukhuset men inte lyckats få prata mer än med en sköterska, som inte kunde säga något, så vi väntar på besked.

  • Anonym (Köra 100 mil?)
    Anonym (X) skrev 2022-09-08 14:50:05 följande:
    Nej det är ingen trolltrån, men jag ser döden som en befrielse än en tråkig händelse. 

    Tycker du samma om något händer dina djur eller barnet? Du kan inte tänka dig att det är både och, att det är en befrielse för den som lider, men det är tråkigt för den som är kvar? 
    Men om man tycker att det är tråkigt att någon går bort, varför tar man inte vara på tiden med den som man har nu?
  • Anonym (Köra 100 mil?)
    Det är inte för hans mammas skull han behöver åka. Det är för hans egen sinnesros skull.

    Så jäkla egoistiskt, hans mamma behöver honom medan hon lever, för att göra hennes liv bättre, det räcker med ett telefonsamtal. Men istället är det bara att han ska stå vid hennes dödssida som räknas "för det är ju för hans skull"...

    Ungefär som gud-älskare, synda medan du lever och be om ursäkt när du dör så är allt förlåtet...
  • Anonym (Köra 100 mil?)
    Anonym (Process) skrev 2022-09-08 15:18:12 följande:

    Alltså, jag fattar fullständigt TS, att hon tycker det är orimligt att kasta sig i bilen coronasjuk och köra 100 mil för att hälsa på en mamma man behöver bli påmind om att träffa och höra av sig till. 
    Jag förstår också alla de som definitivt skulle prioritera det och som tycker det är fullständigt horribelt att ens tänka tanken på att faktiskt inte göra allt vad man kan för att komma fram i tid för ett ev. sista avsked.

    Grejen är ju bara att mamman redan kan vara medvetslös och i ett sådant skick att sambon inte kommer hinna, eller "bara" vara väldigt sjuk och faktiskt samtidigt ha en dödlig sjukdom som gör att man faktiskt inte kommer sätta in livsuppehållande åtgärder. Ingen sådant vet vi än.

    Av erfarenhet vet jag att folk gör VÄLDIGT olika i praktiken när det kommer till åldrande släktingar som inte mår bra och som är sjuka. Vissa kastar sig i bil, eller bokar skyndsamt en resa på annat sätt, medan andra faktiskt knappt verkar förstå att risken finns att det är sista möjlighet att ta farväl om sjukhuset ringer. 

    Bor man 100 mil bort från sin mamma är det rimligt att ha funderat över hur man snabbt kan komma hem, och det är rimligt att inse att resan faktiskt tar lite tid. Det är däremot inte rimligt att åka INNAN man har någon som helst aning om situationen. Speciellt inte om man är sjuk i covid!


    Ja det är just det att  HAN ÄR SJUK som jag är emot.

    Tåg och flyg med andra är uteslutet, jag förstår faktiskt inte er andra som tycker att han ska åka ändå och riskera smitta ner andra. 
    Han är för övrigt inställd på att inte åka nu när han fått positivt.

    Visst hade han tagit bilen om han var frisk, men han är HELT SLUT, och att åka 10-20 mil per dag som någon skrev, säg att det då tar EN VECKA att komma upp, dessutom sova i en kall bil med frossa... verklig tankevurpa enligt mig.

    Hade hon varit i slutskedet borde vi fått någon form av feedback vid detta laget tycker jag... Så jag håller tummarna att det gått bra på sjukhuset.
  • Anonym (Köra 100 mil?)
    Gissar att du är TS men nu med anonymt nick... 

    Jag har redan ett anonymt nick i ts, kan man ha fler?

    Det är inte jag i alla fall...
  • Anonym (Köra 100 mil?)

    Sambons bror ringde nu, hon får syrgas och så ska de dränera lungorna på vätska. Det var allt de sagt.

    Farmor har kol också, vet inte om det är kolen eller cancern som är orsaken...

  • Anonym (Köra 100 mil?)
    Men det jag framförallt reagerar på är att TS inte verkar ha någon förståelse alls för varför han vill få en möjlighet att träffa sin mamma en sista gång.

    Men vadå träffa henne en sista gång?

    Nu var det ju inte så farligt att läkarna kallade in anhöriga, borde han inte då passa på nu så fort han är frisk att åka upp och träffa henne LEVANDE!!

    Nej, får bara inse att jag tycker att om man inte bryr sig om en människa när den lever och inte orkar bemöda sig ett GRATIS telefonsamtal att då åka 200 mil för att sitta på dödsbädden är bara för att visa upp sig inför andra. Annars hade man brytt sig redan nu!!
  • Anonym (Köra 100 mil?)
    Anonym (Process) skrev 2022-09-08 17:49:32 följande:
    Men du inser väl förhållande att andningssvårigheter mycket väl kan leda till ett snabbt förlopp där svärmor stryker med? Eller?

    Läkare kommer inte höra av sig till anhöriga och meddela att någonting om det faktiskt är stor chans att hon överlever. Trots att det finns uppenbara risker....

    Så försök vara stöttande oavsett vad du tycker han borde ha gjort... Mitt uppe i det här är det väl ingen ide att hålla på och tycka att han borde gjort annorlunda. 

    Om du på fullaste allvar tänker att det bara handlar om att din partner "vill visa upp sig" förstår jag faktiskt inte vad du ser hos honom. I min värld är hur en man behandlar sin mamma ett tydligt exempel på vilken syn han har på andra människor. Om han skiter i henne när han inte mår bra kommer han väldigt troligt inte bry dig om dig när du/barnen hamnar i kris. 
    I min värld är det ett väldigt tydligt samband.
    Svärmor är en jättesöt tant och som det låter när sambon beskrev sina unga år offrade hon mycket för att ta hand om sin familj, ändå har hon nu idag 3 söner, varav ingen av dem orkar lägga tid på ett samtal till henne lite då och då.

    När min mormor levde skickade jag ofta vykort till henne när det gick för lång tid mellan gångerna när vi besökte henne, och det uppskattades massor, bara att det damp ner ett brev, något som var annorlunda än dagen före, och det är så jag tänker om svärmor också när hon ber dem ringa oftare, att det ska hända något i hennes liv som bryter av ensamheten.
    Svärmor bor på ett servicehus men träffar ingen utan sitter själv hela dagarna.

    Jag skickar brev till henne också på sonens liv, men hon har dålig syn och säger att bokstäverna hoppar runt... Så jag hoppas de som jobbar där läser de för henne, annars så får hon i alla fall bilder på sonen...


  • Anonym (Köra 100 mil?)

    Uppdatering:

    Nu idag ångrar sambon att han inte ringt oftare, utan att jag nämt det. Det var en på sjukhuset som berättade att hon fått extra energi när hon pratat med sönerna, så det var det som behövdes för att det skulle klicka till hos honom...

    De på sjukavdelningen som hon ligger på nu sa att hon har "galopperande cancer" och om jag läste rätt så betyder det att den sprider sig.

    Så, lite beroende på hur sjukhuset nu säger hur hon mår i framtiden så planerar sambon och sonen att antingen åka upp om 2 veckor, novemberlovet eller vinterlovet... 

    Jag gjorde coronatest idag och var också positiv...

    Och det son någon skrev att jag "vill straffa" sambon stämmer inte, jag önskar att han ska visa att han bryr sig nu, mot henne, för att hon ska få känna hans kärlek. Att hon får det så bra som möjligt medan hon lever. När hon är död har hon ingen användning av tårar...

  • Anonym (Köra 100 mil?)
    Anonym (....) skrev 2022-09-09 14:52:10 följande:

    "Döende släkting" det är ju hans mamma du pratar om!! Inte någon faster eller morfar, viss att man är släkt med sina päron men inte kallar man dom väl släktingar??! För mig så är syskon, föräldrar och ens barn familj, resten hör till släkten.

    Jag orkar inte läsa igenom 11 sidor och eftersom familjeliv funkar som skit så kan jag inte heller klicka i att bara läsa ts svar så jag upprepar och missar säkert något, jag hade åkt om det var min mamma, även om jag inte fick komma in på sjukhuset så skulle det kännas bättre att iaf sitta i bilen på parkeringen utanför än att bara vara hemma med en oförstående sambo, om han dessutom har tagit ett covidtest så är det ju bara en förkylning


    FL funkar ibland och ibland inte, jätteknepigt...

    Han HAR corona, jag också.

    Han är inte intresserad av att åka 200 mil för att sitta utanför dörren till sjukhuset. 

    Han orkar inte köra 100 mil som han är nu, det är det jag är emot. Jag fattar inte heller folk i tråden som säger att han ska ta tåg eller flyg...
Svar på tråden Åka 100 mil, förkyld, för att träffa döende släkting?