Inlägg från: Anonym (Loppansmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Loppansmamma)

    Ska barn bli sjuka åtta gånger per år? Krys infektionsläkare svarar på alla dina frågor kring vanliga infektioner hos barn.

    Hej, 
    jag har en 5-åring som i princip aldrig är sjuk. Hon föddes med medelsvår laryngomalaci (som hon växt ur när hon var 3 månader) och hade RSV när hon var 10 dagar (inmagd i 4 dagar) och har haft en snorig näsa några gånger, symtomfri feber ett par ggr och misstänkt springmask som vi behandlat, men annars så verkar hon immun mot det mesta. Har gått på fsk sedan hon var 2 och vi är inte särskilt noga med handtvätt/ inte dela mat osv. Där har de haft vattkoppor i flera omgångar, höstblåsor, kikhosta och magsjuka som kommit och gått. På midsommar fick alla barn vattkoppor utom hon, hon fick inte covid när jag och hennes pappa fick det, har aldrig kräkts eller varit dålig i magen. Båda vi föräldrar har ett medelmåttigt immunförsvar och blir sjuka 3-4 ggr om året. Hon ammade i 3 år, äter sockerfritt, helt eko och mest sk "superfoods" och vi lever giftfritt i den mån det går, men är detta anledningen eller varför blir hon aldrig sjuk. Och finns det några nackdelar med detta? Alltså att hon inte utvecklar immunitet och riskerar att bli mer sjuk som äldre/ vuxen? 


    Tack på förhand! 

Svar på tråden Ska barn bli sjuka åtta gånger per år? Krys infektionsläkare svarar på alla dina frågor kring vanliga infektioner hos barn.